PUBLICITÉ

De meest voorkomende infectieziekten bij kinderen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 06/02/2012 - 17h17
-A +A

De meest voorkomende ziekten bij kleine kinderen (0 tot 6 jaar) zijn infecties. Het gaat om neus-keelholteontstekingen, keelontstekingen (angina), oorontstekingen, maag-darmontstekingen en bronchiolitis. Deze infectieziekten genezen meestal vanzelf of met de hulp van een simpel middeltje. Maar haal er bij twijfel gerust een dokter bij!

PUB

Neus-keelholteontsteking

Een neus-keelholteontsteking is een virale ziekte die vrij veel voorkomt. Typische kenmerken zijn een lopende neus,  hoesten en koorts.

De behandeling is enkel gericht op het bestrijden van de symptomen, want een neus-keelholteontsteking geneest vanzelf.

 

Keelontsteking

In 75% van de gevallen is een keelontsteking van virale oorsprong, in de andere gevallen wordt ze veroorzaakt door een bacterie. De ontsteking van de amandelen en de keel veroorzaakt keelpijn en afhankelijk van de oorzaak van de keelontsteking min of meer hoge koorts.

Bij een virale keelontsteking is de behandeling gericht op het bestrijden van de symptomen. Een bacteriële keelontsteking moet met antibiotica worden behandeld. In dat geval moet u dus naar de dokter.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 06/02/2012 - 17h17

Prof. Marcel Rufo, Elever bébé, Uitgeverij Hachette.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Misschien is het wel een angina? Geüpdatet op 09/01/2012 - 16h05

Heeft uw kind keelpijn ? Misschien is het wel een angina . Maar wat is het verschil tussen een angina en een neus-keelholteontsteking en hoe pakt u ze aan? Alles wat u moet weten over angina en keelpijn .

Mijn kind is ziek: genezen zonder antibiotica! Gepubliceerd op 11/12/2012 - 10h12

Keelontsteking, oorontsteking, ontsteking van de neuskeelholte, bronchitis, maag-darmontsteking… veel ziekten hoeven en kunnen ook niet behandeld worden met antibiotica. Maar dat druist vaak in tegen de gewoontes van de ouders. Hoe kunnen we ons kind...

Hoesten bij baby’s: maak komaf met de hardnekkige opvattingen! Geüpdatet op 27/10/2015 - 09h44

Hoesten is een natuurlijke reactie die haar nut heeft. Het is een mechanisme dat overmatige neus- en bronchiënafscheiding bestrijdt. Ook al geeft hoesten ongemakken, het absoluut willen stoppen is niet verstandig. Hoestmiddeltjes en andere slijmoplos...

Geen aspirine onder de leeftijd van 16 jaar! Geüpdatet op 19/11/2002 - 00h00

Het Franse Agentschap voor de Veiligheid van Gezondheidsproducten (AFSSAPS) raadt aan koorts bij kinderen jonger dan 16 jaar in eerste instantie te behandelen met paracetamol en niet met aspirine.

Meer artikels