PUBLICITÉ

Medicijnen

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Hoe lang kun je medicijnen goed houden?

Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Let op: soms gaat het erom of de verpakking dicht is gebleven en geldt een andere datum als de verpakking is aangebroken. Vraag 't voor alle zekerheid toch nog even bij je apotheek.

Hoe kun je medicijnen het beste bewaren?

Koel en droog, dus niet in de badkamer of in de keuken. De slaapkamer is meestal wel een geschikte plaats. En dan natuurlijk hoog genoeg opgeborgen om buiten het bereik van kinderen te blijven. Daarnaast zijn er medicijnen die in de koelkast moeten worden bewaard (dat staat dan op het etiket aangegeven). Zet ze niet in de koelkastdeur, want daar schommelt de temperatuur te veel.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Mijn medicijnen, mijn gezin en ik Geüpdatet op 09/11/2009 - 00h00

De griep, verkoudheden, keelontstekingen, rinitis en bronchitis gaan rond... Dit biedt u misschien de gelegenheid om uw huisapotheek onder de loep te nemen en om uw kennis van medicijnen te verdiepen. Dat zal uzelf en uw gezin zeker ten goede komen.

Medicijnen topoorzaak vergiftiging bij kinderen Gepubliceerd op 15/04/2014 - 15h01

De belangrijkste oorzaak van vergiftigingen bij kinderen is nog steeds te vinden in de huisapotheek. Bijna één van de twee oproepen die het Belgisch Antigifcentrum over kinderen kreeg in 2012 , hebben te maken met een overdosis aan geneesmiddelen.

10 tips om paracetamol goed te gebruiken Gepubliceerd op 14/07/2015 - 12h43

Paracetamol is een molecule die voorkomt in heel wat medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn. Vrij verkrijgbaar in de apotheek is paracetamol een pijnstillend en koortswerend middel in het kader van een verantwoorde zelfmedicatie . Wat moet u...

Welke geneesmiddelen voor zuurbranden? Geüpdatet op 08/02/2010 - 00h00

Bij een zure oprisping komt er een beetje maagzuur terecht in de slokdarm. Op zich niet zo erg, maar het kan wel uitgroeien tot een ernstiger aandoening: GERD of gastro-esofagale reflux. Hoe kunt u die vervelende zuurbrand en het beste oplossen ? Enk...

Meer artikels