PUBLICITÉ

Masturbatie: het verschil tussen mannen en vrouwen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 28/11/2011 - 15h46
-A +A

Masturberen is niet langer een taboe, of toch niet meer zo'n groot taboe als het vroeger was. En sinds er meer over gepraat wordt, stelt men vast dat er op dat vlak aanzienlijke verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Wat zijn de verschillen en waaraan zijn ze toe te schrijven?

PUB

Soloseks in de praktijk

Het eerste grote onderzoek naar seksualiteit, was dat van Alfred Kinsey, de auteur van het fameuze Kinsey rapport dat in de Verenigde Staten gepubliceerd werd in 1948.
Destijds stelde Kinsey vast dat op de leeftijd van 18 jaar, 92,8% van de mannen zichzelf al bevredigde, tegen 38% van de vrouwen.
Bij mannen lijkt masturbatie op zijn hoogtepunt te zijn op de leeftijd van 18 jaar, na die leeftijd neemt de praktijk niet toe. Bij vrouwen is het anders: na de leeftijd van 18 jaar stijgt het percentage vrouwen dat zichzelf bevredigt met de leeftijd tot op hun 35e.
Meer dan twee derde van de vrouwen van die leeftijd (63%) weten wat masturbatie is en doen 'het'.

De frequentie

Ook de frequentie is anders bij mannen dan bij vrouwen en dat verschil duikt al op jonge leeftijd op. 35% van de jongens tussen 15 en 18 jaar zegt zichzelf de afgelopen week gemasturbeerd te hebben. Bij meisjes bedraagt dat percentage 10%.

Initialement publié par Dr. Catherine Solano le 04/12/2006 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 28/11/2011 - 15h46
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
carlesta

Ik vind het wel goed als het geen taboe is, sexualiteit is gewoon een goed recht. Als vrouwen zich masturberen en bijvoorbeeld geen kinderen kunnen krijgen, kunnen ze blijven genieten, ook zonder een vriend.

PUBLICITÉ
Lees ook
Weet u wat de rol van masturbatie is? Gepubliceerd op 11/03/2016 - 16h38

Vandaag weet iedereen wel dat je van masturberen niet doof kan worden! Maar wat is het nut van masturbatie? Kan het schadelijk zijn en waarom? Ja, masturberen is nuttig, en zeker niet schadelijk!

Seksualiteit bij volwassenen: de cijfers Geüpdatet op 13/05/2003 - 00h00

Statistieken over seksualiteit zorgen altijd voor verrassingen. We zijn ervan overtuigd dat bepaalde praktijken wijd verspreid zijn bij anderen en dat het een goede minnaar betaamt daaraan mee te doen. Niets is minder waar! Vaak gaat het immers om ga...

Meer artikels