PUBLICITÉ

Mannenziekten

Gepubliceerd op 09/04/2003 - 00h00
-A +A

Behalve de zogenoemde geslachtsziekten, zijn er niet-venerische ziekten, een groep aandoeningen van de geslachtsorganen waarbij de oorzaak geen gevolg is van geslachtsverkeer.

PUB

Inleiding

Ook ziekten van de lagere urinewegen maken deel uit van de groep van niet-venerische ziekten, gezien hun anatomische verwantschap met de geslachtsorganen. Vele micro-organismen die normaliter op de huid voorkomen, kunnen stoornissen geven.

Cryptorchidie

Dit is een afwijking waarbij de normale afdaling van de zaadbal uit de buikholte naar de balzak werd belemmerd. Deze afdaling vindt meestal vlak voor de geboorte plaats of in het eerste jaar. Indien een behandeling met hormonen mislukt, is chirurgisch ingrijpen noodzakelijk, waarbij de niet-ingedaalde zaadbal in de balzak wordt gebracht. Deze aandoening moet het liefst voor het zesde jaar worden hersteld, omdat zich anders onherstelbare weefselveranderingen voordoen in de niet-ingedaalde zaadbal door deste hoge temperatuur waaraan zij in de buikholte is blootgesteld. Ook neemt de kans op kwaadaardige gezwellen toe.

Gepubliceerd op 09/04/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De sigaret of een erectie, aan u de keuze Geüpdatet op 29/04/2003 - 00h00

Algemeen lopen rokers tweemaal meer risico van erectiestoornissen dan niet-rokers. Dit risico is evenredig met het aantal sigaretten dat zij per dag roken. Voor rokers die lijden aan hypertensie wordt dat risico vermenigvuldigd met 27!

Impotentie: fysisch of psychologisch? Gepubliceerd op 15/10/2012 - 12h14

De helft van alle mannen boven de veertig heeft erectieproblemen. Maar wanneer is er sprake van impotentie? Is het een fysiek of psychisch probleem? Wat zijn de oorzaken? En zijn de behandelingen effectief? Dit zijn de antwoorden.

Een obscuur lustobject... Geüpdatet op 09/11/2004 - 00h00

Volgens sommigen zou sport goed zijn voor van alles en nog wat, waarmee de positieve rol ervan fel overdreven wordt. Zo dicht een Amerikaanse studie sport dezelfde kwaliteiten toe als Viagra…

Meer artikels