PUBLICITÉ

Mannen, verlegen? Ja!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 25/11/2008 - 00h00
-A +A

Het natuurlijk afweersysteem van vrouwen weert verlegen en onhandige mannen af. De mannen kunnen de barrière niet doorbreken waardoor ze geïsoleerd geraken en gedwongen worden tot eenzaamheid. Het is zowel voor vrouwen als voor mannen belangrijk om die verlegenheid te overwinnen.

PUB

Verlegen mannen kunnen het natuurlijk afweersysteem van vrouwen niet ontcijferen

Het natuurlijk afweersysteem van vrouwen, het is een merkwaardige term, maar het bestaat wel. De meeste vrouwen weten dat, maar verlegen mannen niet. Wat is het?

Nee als verdedigingsreflex

Het gaat om een instinctieve reactie van vrouwen waarbij ze geneigd zijn om 'nee' te zeggen aan een man, maar die nee is niet altijd zo vastberaden als hij lijkt.
Wanneer een vrouw nee zegt, dan kan het ook gaan om een nee die een andere betekenis heeft, namelijk een reactie van verdediging. Bedenk wel dat we het hier niét hebben over seksuele voorstellen, maar wel om een vriendelijk aanbod dat eventueel kan evolueren naar meer intimiteit zoals bijvoorbeeld een wandeling maken of iets gaan drinken.
Een voorbeeld. Een man vraagt een vrouw die hij graag mag om te gaan wandelen.
Zij weigert, maar waarom? Er zijn verschillende mogelijkheden:
- Ze mag de man helemaal niet of ze heeft een vriendje.
- Ze zegt nee omdat ze de man niet goed kent, niet goed genoeg om te weten of ze hem wilt leren kennen.
- Ze weigert, ook al heeft ze belangstelling, maar ze vindt het voorstel roekeloos. Ze zou de man wel beter willen leren kennen, ze wil met hem praten, maar er is te weinig interactie.
- Ze weigert omdat ze niet ja durft te zeggen, ook al ziet ze het wel zitten om met hem te gaan wandelen.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 25/11/2008 - 00h00 'Sexe, amour et timidité', Jean-Paul Benglia, uitgeverij Tatamis.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
joke-1

Mannen en vrouwen zullen elkaar wellicht nooit verstaan, begrijpelijk dat er zoveel relaties en huwelijken stuklopen.

PUBLICITÉ
Lees ook
Genot heeft tijd nodig Geüpdatet op 21/12/2004 - 00h00

Mannen en vrouwen hebben niet hetzelfde seksritme. Mannen laten zich leiden door hun driften, raken snel opgewonden en willen even snel klaarkomen. Vrouwen daarentegen willen letterlijk en figuurlijk aftasten en hebben een lang voorspel nodig vóór er...

Meer artikels