PUBLICITÉ

Make-uptrends voor de lente

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/03/2017 - 11h14
-A +A

Met de terugkeer van de mooie dagen hebben vrouwen vaak zin om hun make-up te verzachten.

Toch, en in tegenstelling tot wat velen denken, moeten vrouwen zich niet minder, maar eerder beter schminken als ze zich voor de lente mooi willen maken! Globaal gezien moet lentemake-up transparanter zijn om, door gebruik te maken van de vleiende effecten van de eerste zonnestralen, de schoonheid beter te doen uitkomen.

PUB

Nude make-up voor een frisse en transparante teint

Nude make-up, een uiterst natuurlijke make-up, is elke lente trendy. De teint is fris en schitterend en de fond de teint, amper waarneembaar, pronkt met roze schakeringen, die deze lente trouwens zeer trendy zijn.
Wat de textuur betreft, maakt de winterversie plaats voor een soepele fond de teint in een kleur die niet veel verschilt van de basiskleur van de huid.

Is de huid volledig gaaf?

Dan kan dit product gewoon vervangen worden door een teintverbeteraar, een getinte crème of zelfs Terracottapoeder, een echte must voor een lentemake-up. Dit poeder bestaat in verschillende tinten, gaande van lichtbeige voor lichte huiden tot meer uitgesproken tinten voor donkere huiden. Het wordt met een licht penseel op het volledige gezicht aangebracht. Op uitstekende delen, zoals de bovenkant van de wangen of de wenkbrauwboog, wordt wat meer nadruk gelegd.

Voor wat frisheid en om de teint lichtjes te verfraaien, bereikt u prachtige resultaten door rooskleurige (voor een lichte huid) of koraalkleurige (voor een matte huid) wangmake-up aan te brengen op de bovenkant van de jukbeenderen.

 

Gekleurde blik met goud- of pastelkleurige uitstraling

Om de ogen goed te doen uitkomen tijdens mooie lentedagen, kunt u ook transparante producten gebruiken.

Onder de strelende zonnestralen, krijgen de oogleden een gouden glans met schaduw in allerlei tinten: pastel, citroengeel, perzikkleur, anijsgroen of lichtroze...
Voor de ogen wordt in elk geval eyeliner gebruikt voor het verkrijgen van het smoky eyes effect waar designers tegenwoordig wild van zijn. Men dient zich wel aan te passen aan het omgevende licht, wat mogelijk is door zeer zachte tinten te gebruiken.
Lichtblauw, lichtgroen of pruimentinten zullen wat intensiteit aanbrengen zonder te schaden aan de lichtheid van de make-up.
Gekleurde mascara's (blauw, paars of pruimkleurig) kunnen ook gebruikt worden om de ogen te benadrukken, ofwel ter vervanging van de gebruikelijke mascara, ofwel als aanvulling aan de uiteinden van de wimpers (denk eraan waterproof mascara te gebruiken om beter bestand te zijn tegen de warmte).
 

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 22/03/2010 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/03/2017 - 11h14
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Schminken: te mijden fouten Geüpdatet op 01/02/2010 - 00h00

Schminken moet ons eigenlijk mooier maken, maar soms is de make-up slecht gekozen of fout aangebracht en heeft het net het omgekeerde effect...

Make-up: mooi, ook na de feesten Geüpdatet op 23/12/2016 - 16h22

Begin januari slaat de winter in alle hevigheid toe… de nasleep van de feesten en het gure weer komen onze look en ons humeur niet altijd ten goede. Deze make-uptips zullen u weer een stralende teint geven en u helemaal opkikkeren.

Meer artikels