PUBLICITÉ

Make-up: ook van binnenuit...

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 19/06/2007 - 00h00
-A +A

'Ik zie vrouwen die helemaal opklaren bij het aanbrengen van make-up', zo zegt Elisabeth Teboul, een professionele make-up deskundige. Ze heeft het hier niet over het uiterlijk dat er uiteraard anders uitziet door de make-up, maar over het humeur van vrouwen die zich beter voelen wanneer ze leren hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen.

PUB

Het uiterlijk telt wél

In de psychotherapie heeft men welzijn lang gezien als iets wat alleen bepaald wordt door het innerlijke. Het is nog altijd zo dat een vrouw die zich goed voelt in haar hoofd ook beter in haar vel zit, meer zelfzeker is, blijer en aantrekkelijker. Maar bij de psychotherapie wordt vandaag niet alleen rekening gehouden met de gedachten en het onderbewustzijn, maar bijvoorbeeld ook met het uiterlijk en met houdingen. Beiden kunnen een vertrekpunt voor verandering zijn.

Zich mooi voelen, zich sterk voelen

Een therapeut krijgt een ontredderde vrouw op consultatie. "Mijn man slaat mij nooit hoog aan, het lijkt wel of hij mij misprijst, alsof hij alleen maar kritiek op mij heeft. Zo zegt hij bijvoorbeeld dat mijn taille te smal is."
De therapeut is een beetje verbaasd over het verhaal van de vrouw die een erg sierlijke smalle taille heeft!
Hij hoort zichzelf zeggen: "mevrouw, ik zal u eerlijk zeggen wat ik daarvan denk: u bent een heel mooie vrouw, maar u schat zichzelf te laag in. U hebt een heel mooi gezicht dat met een beetje make-up een heel mooie uitstraling zou krijgen en een bezoek aan een goede kapper en een meer vrouwelijke kledingstijl zou u nog aantrekkelijker maken."
Aan het einde van de consultatie vraagt de therapeut zich af of hij dat wel had mogen denken, laat staan zeggen.
Een paar uur later stelt zijn assistente hem gerust. "Ik weet niet wat uw advies voor mevrouw M. was, maar ze was verrukt. Ze zei dat u geweldig bent."
Na een tijdje ziet hij zijn patiënt terug. Ze ziet er anders uit. Ze is niet alleen elegant, ze straalt! Ze was al mooi, maar omdat ze zich nu ook mooi voelt, is ze meer zelfzeker en ook dat komt het uiterlijk ten goede.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 19/06/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Uiterlijk: ook mannen zijn ermee bezig! Geüpdatet op 11/10/2011 - 17h40

Vroeger mocht een echte man niet met zijn uiterlijk bezig zijn. Dat was de zaak van zijn vrouw. Die zei hem hoe hij zich moest kleden, hoe hij zijn haar moest knippen, enz. Vandaag ligt dat anders en besteden mannen meer aandacht aan hun uiterlijk ....

Uw wenkbrauwen mooi epileren is een kunst ! Gepubliceerd op 26/02/2013 - 13h39

Mooie wenkbrauwen hebben, is zeer belangrijk. Mooi gestileerde wenkbrauwen verfraaien het gezicht en geven het wat reliëf. Ze zouden ook zorgen voor een zeker sexappeal, wat wellicht verklaart waarom meisjes al op zeer jonge leeftijd aandacht bestede...

4 tips voor prachtige lippen... Geüpdatet op 02/10/2007 - 00h00

Iedereen weet dat verleiden begint met een mooie glimlach. En een mooie sensuele mond is een onweerstaanbare troef voor elke aantrekkelijke vrouw... Op voorwaarde natuurlijk dat de vrouw haar lippen goed doet uitkomen. Met deze 4 tips beschikt ook u...

Schat, ik zit aan je spullen! Mannen en make-up... Geüpdatet op 24/06/2008 - 00h00

Een nootje scheerschuim, een scheerbeurt en een deodorant, dat was tot voor kort het schoonheidsritueel van de man. Maar daar komt sinds een aantal jaren verandering in. Steeds meer mannen doen een beroep op verzorgingsproducten en make-up. Eindelijk...

Meer artikels