PUBLICITÉ

Maakt testosteron eerlijk?

Article créé le 30/10/2012 - 00h00 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 30/10/2012 - 09h25
-A +A

Zijn mannen allemaal onverbeterlijke leugenaars?

Anders dan wat veel vrouwen denken, zouden mannen met een hoog testosterongehalte net vaker de waarheid vertellen!

PUB

Waarom liegen mannen zo vaak?

“Mannen zijn allemaal leugenaars! Het is hun aard.” Vriendinnen onder elkaar komen wel eens vaker tot dat besluit nadat ze hun liefdesperikelen aan elkaar hebben toevertrouwd.

Maar de zaken liggen toch niet zo simpel. Dat blijkt uit een onderzoek van Duitse wetenschappers naar de link tussen de neiging om te liegen en het testosterongehalte.

Liegen, het gevolg van een hoog testosterongehalte?

Het Duitse team voerde een studie uit bij een honderdtal mannen. De helft van de mannen kreeg een dosis testosteron, de andere helft een placebo. Daarna moesten ze dobbelstenen gooien en hun score meedelen. Ze werden betaald al naargelang de uitslag. Aangezien niemand anders de resultaten kon zien, konden de mannen hun score makkelijk optrekken en erover liegen.

Niemand zou ze erover aanspreken. En wat bleek? In beide groepen waren er mannen die logen. Maar tegen alle verwachtingen in logen de mannen die een shot testosteron gekregen hadden aanzienlijk minder!

Billet initialement publié le 30/10/2012 - 00h00 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 30/10/2012 - 09h25
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels