PUBLICITÉ

Maak het creatieve genie wakker dat in u sluimert!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 07/09/2009 - 00h00
-A +A

Hebt u het gevoel dat de anderen meer talent hebben en creatiever zijn dan uzelf? Misschien komt dat wel omdat ze die creativiteit ontwikkelen. Als u zich inprent dat er niets creatiefs in uw hersenen zit, kunt u die creativiteit ook niet stimuleren. Hieronder vindt u enkele oefeningen om ze wakker te maken.

PUB

Ontdek uw creativiteit


In elk van ons zit een vorm van creativiteit, en die uit zich heel verschillend. Jammer genoeg hebben we nogal de neiging om onze creativiteit te onderdrukken. We dwingen ze in een strikt kader, een soort keurslijf, waardoor ze steriel kan worden.
Stel dat u in de straat loopt en uw gedachten de vrije loop laat. Ineens verspert een hondenkeutel u de weg. "Waarom vinden ze geen product uit om over die hondenkeutel te gieten zodat hij uitdroogt en meteen tot stof verwordt?", vraagt u zich af. Wel, u hebt net een nieuw concept bedacht!
Als u zichzelf observeert, zult u merken dat u op een dag heel veel uitvindt. Uw creativiteit is met andere woorden aan het werk... Geniet ervan om ze te voelen, en moedig ze aan zodat u wat oefening krijgt.

Oefen uw creativiteit


Stel u voor dat u ergens woont waar u zich niet lekker voelt. U beslist om er iets aan te doen. Wat gaat u precies doen? Waar wilt u naartoe gaan en hoe zult u dat doen? Denk na en overleg tot in de details. U zult merken dat uw creativiteit zich in haar nopjes voelt als u ze maar haar gang laat gaan.
Isadora stelt zich voor dat ze weggaat uit haar appartement en op het platteland gaat wonen, in een klein oud huisje waar ze haar eigen moestuin kan hebben... Ze wil er gaan beeldhouwen en kan via Internet werken, ze kan ook bereide gerechten verkopen want ze kokkerelt dolgraag. Het is maar een droom, want in werkelijkheid voelt Isadora zich heel goed in haar appartement. Maar door over iets anders te dromen leert ze een andere kant van zichzelf kennen en traint ze haar creativiteit. Let er wel op dat u om uw creativiteit te kunnen oefenen uw negatieve bedenkingen en opmerkingen achterwege moet laten. Een voorbeeld: "Ja, maar een huis is misschien niet betaalbaar, ook niet op het platteland?", of nog: "Mijn baas zal nooit toestaan dat ik telewerk doe..." Het gaat gewoon om een oefening van de verbeelding en in onze fantasie is alles mogelijk!
U kunt zich ook voorstellen dat u uw baan opgeeft, of weggaat van uw partner. (Ook al gaat alles prima, het is maar een oefening!). Wat zou u dan doen?

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 07/09/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Creativiteit: de kunst om zich goed te voelen Geüpdatet op 19/08/2016 - 16h05

Kunst beoefenen zonder er zijn beroep van te maken: het kan en het doet deugd. Het is een kans om zich vrij te uiten, om de draad van het leven weer op te pakken met een zekere lichtheid of om zijn creativiteit aan te boren. Creatieve therapie, of de...

Hoe om te gaan met stress op het werk? (Slot) Geüpdatet op 04/07/2006 - 00h00

In een vorig artikel zagen we dat stress op het werk op verschillende manieren tot uiting kan komen. Om te beletten dat uw gezondheid eronder gaat lijden en dat u in een spiraal van chronische ziekten belandt, is het belangrijk dat u ermee leert omga...

Stress op het werk: hoe ermee om te gaan? (1) Geüpdatet op 06/06/2006 - 00h00

Stress op het werk kan op verschillende manieren tot uiting komen en tast ons lichaam op diverse manieren aan. Kantoormateriaal dat niet naar behoren werkt, de telefoon die onophoudelijk rinkelt: het zijn stuk voor stuk lichte stressbronnen . Te veel...

Meer artikels