PUBLICITÉ

Lumbale chirurgie op video uitgelegd

Vidéo publiée le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Blausen (Collectief) le 14/09/2016 - 15h55
-A +A

PUB

De wervelkolom bestaat uit 33 wervels die het ruggenmerg bescherming bieden en de lichaamsromp stabiliteit geven. Het onderste deel van de wervelkolom wordt de lumbale wervelkolom genoemd. In dit gebied bevinden zich vijf wervels. Dit zijn de grootste wervels van de ruggengraat.

Letsel aan de lumbale wervelkolom is de meest voorkomende rugbeschadiging, aangezien dit de plek is waarop het lichaamsgewicht de meeste druk legt en omdat dit lichaamsdeel een rol speelt in bijna alle lichaamsbewegingen. Door ernstig letsel, of herhaaldelijk optredend licht letsel, kunnen delen van de lumbale wervelkolom schade oplopen.

Voor het verlichten van rugpijn zijn verschillende behandelingen mogelijk. Wanneer alle niet-operatieve methoden hebben gefaald, kan lumbale chirurgie uitkomst bieden. Er zijn verschillende soorten lumbale operaties, zoals bottransplantaten, lumbale laminectomie en lumbaalfusie.

Veel patiënten ervaren onmiddellijk na de operatie verbetering, maar om optimaal van de operatie te profiteren is het noodzakelijk enkele maanden te revalideren.

Vidéo initialement mise en ligne le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Blausen (Collectief) le 14/09/2016 - 15h55
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ