PUBLICITÉ
Het is Halloween: tijd om pompoen te eten! Geüpdatet op 27/10/2015 - 09h44

Pompoenen zijn op heel wat manieren te bereiden: als soep, als groente in een hoofdschotel en zelfs als dessert. Iedereen houdt van de milde smaak en ze zitten bovendien boordevol antioxidanten, wat goed is voor de gezondheid. Hieronder vindt u enkele ideetjes voor originele gerechten.

Soep: een must Geüpdatet op 20/10/2015 - 09h14

Soep hoort absoluut thuis in een evenwichtige voeding. Of het nu een simpele groentesoep of een volwaardige maaltijdsoep is, met soep kun u elke dag afwisseling brengen in uw menu’s. Hieronder vindt u enkele ideetjes voor lichte en gezonde soepen.

Appelrecepten: van de mand in de pot Geüpdatet op 12/10/2015 - 14h22

Met appelen kun je in de keuken heel veel doen, meer dan alleen maar compote en taart maken! Appelen kunnen gerust een groente vervangen en een lichtjes zoet-hartig gerecht geven dat eens iets anders is dan de gewone appelgerechten. Maar kies wel altijd onbehandelde appelen van biologische teelt.

Het seizoen van het eekhoorntjesbrood en de cantharellen is begonnen! Geüpdatet op 05/10/2015 - 16h39

De markt en de winkels liggen vol eekhoorntjesbrood en cantharellen. Profiteer er dus van! U kunt ze gewoon stoven in een pan met een scheutje olijfolie. Maar paddenstoelen lenen zich voor allerlei soorten recepten. Hieronder vindt u enkele ideetjes.

Kip: we kunnen moeilijk zonder Geüpdatet op 21/09/2015 - 15h19

Wie lust er geen kip? Niemand of toch bijna niemand! Zoekt u ideetjes voor het avondmaal? Hieronder vindt u er een paar om uit te proberen. Kies wel altijd een goede hoevekip met een label en laat de kippen die in legbatterijen worden gekweekt links liggen.

Pasta’s om van te smullen Geüpdatet op 16/09/2015 - 14h09

Met een pasta kunt u iedereen tevreden stellen. Pasta’s zijn bovendien niet duur, ze zijn makkelijk klaar te maken en we krijgen er goede koolhydraten mee binnen die ons brandstof leveren. Pasta’s gaan ook met zo goed alles samen. Hieronder vindt u enkele ideetjes. Ze zijn allemaal licht.

Sardienen: betaalbaar en supergezond! Geüpdatet op 20/07/2015 - 17h37

Sardienen horen bij de goedkoopste vissen die er te krijgen zijn en ze hebben zowat het hoogste gehalte aan omega 3. Dat zijn ook de vetzuren die u nodig hebt. Zet ze vaak op uw menu en u bespaar zo meteen ook op uw budget! Alle onderstaande recepten zijn superlekker en licht, goed voor de lijn dus!

Het is zomer, tijd voor de barbecue! Gepubliceerd op 03/08/2017 - 11h08

Ook veel andere producten lenen zich tot deze bereidingswijze. Met de onderstaande recepten kunt u zich tijdens de vakantie eens lekker verwennen. Alle recepten zijn superlicht.

Verfris u met munt! Geüpdatet op 02/07/2015 - 13h52

Geen enkel ander kruid geeft dat typische, frisse gevoel in de mond als munt. De vrij krachtige smaak geeft elk gerecht - hartig of zoet, maakt niet uit - meteen een pittige toets. Hieronder vindt u enkele recepten om deze zomer wat verkoeling te vinden. Ze zijn natuurlijk allemaal licht.

Clafoutis: niet alleen met kersen! Geüpdatet op 19/06/2015 - 09h34

De naam clafoutis komt van «clafir», een woord uit het dialect van de Limousin (de streek waar het dessert oorspronkelijk vandaan komt) en dat «vullen» betekent. Een «clafi» was oorspronkelijk een schotel met pannenkoekenbeslag en kersen als vulling. Het recept wordt intussen ook met andere soorten...

Zomergratins Geüpdatet op 10/06/2015 - 15h04

Als er één typisch gezinsgerecht is, is het wel een gratin. Zijn heerlijke geur zodra hij uit de oven komt, wekt meteen de eetlust op, waardoor iedereen met plezier rond de tafel gaat zitten. Bovendien is het een goede manier om veel groenten binnen te krijgen. Alle recepten zijn uiteraard licht.

Kokkerellen met courgettes van het seizoen! Geüpdatet op 08/06/2015 - 11h10

Het seizoen van de goede courgettes - de courgettes die in de volle grond gekweekt worden en die echt smaak hebben - loopt van mei tot augustus! Controleer waar ze vandaan komen voor u ze koopt. De onderstaande recepten zijn natuurlijk allemaal licht.

Desserts voor de picknick Geüpdatet op 01/06/2015 - 17h23

Een picknick zonder een lekker dessert is niet compleet. Snij de cake vooraf sneetjes en verpak ze in vershoudfolie. Stop de taart, fruitsalades en clafouti in dozen. En vergeet er geen lepels bij te steken.

Hartige lekkernijen voor de picknick Geüpdatet op 12/05/2015 - 10h24

In mei kunnen we een paar keer de brug maken, het ideale moment om met het gezin of met vrienden te gaan picknicken . Enkele ideetjes voor overheerlijke schotels die makkelijk te transporteren zijn en een leuke afwisseling zijn op de eeuwige belegde broodjes!

Lenteslaatjes Geüpdatet op 28/04/2015 - 08h53

Groenten, granen, gevogelte, vis, schaaldieren, alles of bijna alles is in een slaatje te verwerken. Slaatjes zijn bovendien heel praktisch: er komt weinig of geen koken aan te pas en ze staan in een wip op tafel! Hieronder vindt u enkele ideetjes. Het zijn stuk voor stuk lichte slaatjes.

Eindelijk, de asperges zijn terug! Geüpdatet op 20/04/2015 - 11h42

De asperges liggen eindelijk weer in de rekken. Ze zullen ons de monotonie van de wintergroenten snel doen vergeten. Maar ze zijn nog vrij duur. Wees dus creatief en recycleer de harde eindjes en schillen voor soep door er bouillon van te maken. Zo gaat er niets verloren en het is nog lekker ook!

Kip is onvervangbaar! Geüpdatet op 14/04/2015 - 12h00

Kip is op duizend en één manier te bereiden en iedereen lust het. Het gevogelte is dus echt onvervangbaar. Maar kies altijd voor kip van goede kwaliteit en mijd kippen uit legbatterijen. De onderstaande recepten zijn allemaal heel licht en zowel goed voor het voedingsevenwicht als voor de lijn.

Taarten voor iedereen! Geüpdatet op 08/04/2015 - 11h24

Bij een taart of een quiche loopt altijd het water in de mond. Een taart geeft iets heel feestelijks dat de smaakpapillen stimuleert. En het is ook heel verzadigend, voedend en gemakkelijk te maken, des te meer omdat u tijdens de baktijd iets anders kunt doen. Hier enkele ideeën, heel evenwichtig li...

Werp u op de primeur-worteltjes! Geüpdatet op 23/03/2015 - 15h33

Toutes belles, toutes tendres, savoureuses, les carottes primeurs arrivent sur le marché. Pas vraiment besoin de les éplucher, il suffit de les gratter. Mettez ce printemps orangé dans vos assiettes. Toutes ces recettes sont très légères, bonnes pour votre ligne.

Zachtgekookt, gepocheerd, in omelet: het ei op alle manieren! Geüpdatet op 16/03/2015 - 11h31

Het ei is een fantastische product! Het bevat perfecte proteïnen (of eiwitten!) die als referentiekader dienen binnen de voeding. Het is ook niet duur en kan op de meest uiteenlopende wijzen worden bereid, hartig of zoet. Bereidingen kunnen van de eenvoud zelve tot heel gesofisticeerd.

Gebakken gerechten: snel en praktisch! Geüpdatet op 09/03/2015 - 09h34

Gebakken gerechten zijn zowat de snelste bereidingen uit onze keuken. Heel praktisch wanneer we werken en 's avonds pas laat thuiskomen. Bakken past prima bij zowel hartelijk als zoet, zodat we in enkele minuten tijd een gesofisticeerd dessert op tafel kunnen toveren. Haal de pannen boven!

Energie opladen met schelpdieren! Geüpdatet op 23/02/2015 - 11h05

Alle schelpdieren zijn rijk aan weldoende mineralen die u een goede boost geven. En dat is welgekomen tijdens dit seizoen! Al deze recepten zijn licht en goed voor uw lijn.

Het is winter: perfect voor stoofschotels! Geüpdatet op 16/02/2015 - 12h09

Haal uw stoofpotten boven, want het is het perfecte weer voor een stoofschotel . Ja, stoverijen nemen tijd, maar zijn o zo lekker! En terwijl ze zachtjes staan te pruttelen kan je allerlei andere dingen doen. Bovendien kan je ze makkelijk een dag op voorhand maken om een drukke dag voor te zijn. En...

Recepten voor Sint-Valentijn: gerechtjes met liefde bereid! Geüpdatet op 09/02/2015 - 12h35

Valentijn verplicht om een menus samen te stellen dat overgoten is met apfrodisiacums : truffels, gember, kaneel. En dat wordt afgerond met chocolade truffels om lekker te snoepen en energie te hebben voor een lange nacht. U kunt al heel wat op voorhand bereiden zodat u niet de hele tijd in de keuke...

De sinaasappel, even lekker hartig als zoet! Geüpdatet op 26/01/2015 - 11h40

De grote verdienste van de sinaasappel, naast haar hoge voedingswaarde, is dat we ze met gemak in hartige gerechten kunnen verwerken. Ze geeft er tegelijkertijd een zoete en zure toets aan. En die twee smaken vinden we dan nog eens met plezier terug in het dessert.

En hop! Lekker bereid in papillot! Geüpdatet op 12/01/2015 - 10h15

Zelfs als u er in de keuken letterlijk niks van bakt, dan ligt een papillot bereiden toch nog binnen het bereik van velen, omwille van zijn grote eenvoud. Bovendien kunt u zo toch nog uw geliefde, kinderen of vrienden aan tafel verrassen. Hier zijn enkele lekkere ideetjes, die ook nog licht zijn.

Feestgerechten! Geüpdatet op 08/12/2014 - 15h29

Wij hebben hier een mooi scala aan feestelijke gerechten verzameld die uw gasten leuk moeten verrassen. Ze passen zowel voor een middagmaal als voor een diner. En ze zijn allemaal licht uitgevoerd. Welk menu voor de feestdagen? Stel zelf samen met de recepten die we voor u hebben uitgekozen. De fees...

Zalige voorgerechten voor de Feestdagen! Geüpdatet op 28/11/2014 - 17h17

Deze voorgerechten zijn allemaal heel gemakkelijk te maken! Ze zijn niet overvloedig en licht te verteren. De tafelgenoten houden zo nog genoeg appetijt over voor de heerlijkheden die erna komen. Welk menu voor de feestdagen? Stel zelf samen met de recepten die we voor u hebben uitgekozen. Feestelij...

Macarons: zelf maken! Geüpdatet op 24/11/2014 - 15h48

En we maken ze lekker licht! Zonder ganache of zware vulling. We willen er immers rustig van kunnen genieten, zonder de bijgedachte over bijkomende schade op billen en dijen.

Van champignons krijg je maar niet genoeg! Geüpdatet op 17/11/2014 - 11h13

Champignons, of het nu de gewone, bospaddestoelen, verse of gedroogde zijn, het is altijd een smaakbom. Ze gaan even goed bij vis als bij vlees. Champignons, dat zijn ook vezels, vitaminen en minerale zouten en het is goed voor uw voedingsevenwicht.

Druiven in de keuken! Geüpdatet op 10/11/2014 - 11h11

Druiven eet je niet alleen als dessert (of tussendoortje). Druiven laten zich prima bereiden in hartelijke gerechten en gebak, zowel de witte als de blauwe. Hier enkele receptideeën voor lichte en evenwichtige bereidingen. Haal de potten en pannen boven!

Bereid eens konijn: dat is echt fijn! Geüpdatet op 31/10/2014 - 14h25

Hiervoor zijn verschillende redenen: konijn is niet duur, konijnenvlees is mager (het verliest snel haar vet), het kan op meerdere manieren worden bereid en is gemakkelijk op te warmen. Kies wel voor deze lichtverteerbare recepten een konijn dat van de boerderij komt: dat is pas echt lekker!

Pompoenen: de kleurrijke Halloweenkeuken! Geüpdatet op 27/10/2014 - 09h37

Pompoenen bevatten fantastisch veel antioxiderende carotene. Ze leveren ons lichaam ook veel vitamines uit de B-groep, naast minerale zouten en vezels. Ze zijn dus lekker voor onze gezondheid. Bovendien vinden we meerdere varianten op de markt. Allemaal uitstekende redenen om ze vaak op het bord te...

Eenvoudig en goed voor het lichaam, 6 desserten met plattekaas Geüpdatet op 13/10/2014 - 11h23

Calcium verzekerd met deze desserten! We komen vaak calcium tekort en deze recepten met plattekaas zijn een lekkere manier om uw voorraad op te doen. Evenals vezels dankzij de peren en vooral de pruimen. Zo eet u met een gerust dieetgeweten!

6 manieren om lekker kool te koken! Geüpdatet op 29/09/2014 - 10h53

Alle soorten kool zitten vol met waardevolle voedingsstoffen. Dit komt omdat ze rijk zijn aan vitamines, minerale zouten, antioxydanten en andere beschermers van onze moleculen. Bovendien is kool goedkoop. Zet dus voortaan vaker kool op tafel!

De zomer duurt voort in ons bord! Geüpdatet op 22/09/2014 - 10h52

Tot onze grote vreugde, hebben we onlangs nog heel zomerse temperaturen gekend. Op de markt vinden we daarom nog heel wat fruit en groente die onze gezondheid ten goede komen. Een leuke extra in onze keuken. Hier zijn enkele originele recepten. Ze zijn allemaal licht, en snel klaar te maken.

Het is het seizoen van de vijgen. Geniet ervan! Geüpdatet op 15/09/2014 - 13h12

We kunnen er maar beter snel van genieten, want het seizoen van de verse vijgen is kort. Vijgen kunnen zowel in hartige als zoete gerechten worden bereid. De vijg is een heerlijke vrucht en heel goed voor de spijsvertering omdat ze rijk is aan zachte vezels. Ze bevat ook veel minerale zouten.

Courgettes, lang, rond, lekker gezond! Geüpdatet op 25/08/2014 - 10h39

Een zomer zonder courgettes, hoe kom je erbij? Ze bestaan in heel wat vormen, maar hoe kleiner ze zijn, hoe beter. Vooral als u ze rauw wilt bereiden! Kies ze goed stevig en blinked en bewaar ze niet te lang in uw ijskast.

Heilzame en lekkere sjalot Geüpdatet op 18/08/2014 - 11h42

Sjalot heeft veel goede eigenschappen die vaak ongekend zijn. Om te koken en vanuit gastronomisch oogpunt, gaat sjalot heel goed samen met tal van andere ingrediënten, zowel met verscheidene vleessoorten als met vis. De zachte smaak neemt niet de overhand op andere smaken. En voor onze gezondheid bi...

Gemengde salades van het seizoen Geüpdatet op 10/08/2014 - 12h56

Van gemengde salades krijg je maar niet genoeg, want je kunt er eindeloos mee variëren. Het zijn echte toffe maaltijden in de zomer of voor een gezellig onderonsje met vrienden, vooral als we ze al kletsend met een paar vriendinnen kunnen klaarmaken. Gemengde zomersalades stillen perfect de honger e...

Smullen van abrikozen Geüpdatet op 11/07/2014 - 16h06

Van abrikozen ga je... blozen. Wel, je krijgt er in elk geval een mooie teint van. Ze zijn immers rijk aan carotenen die bijdragen aan een mooie huid. Ze zitten ook boordevol kalium, waardoor abrikozen ons zeker helpen tegen krampen. Hun vezels zijn dan weer goeie vriendjes met uw darm. Het seizoen...

Barbecue uit de zee Geüpdatet op 06/07/2014 - 16h58

We grillen hier op heel zacht gloeiende houtskool om het delicate vlees van vis en schaaldieren heel te houden. Dit is in ieder geval een lekkere manier om veel Omega 3-vetten binnen te krijgen en dankzij de groentjes ook nog een goede dosis antioxidanten.

Wereldkampioen zelf pizza maken! Geüpdatet op 30/06/2014 - 10h18

In plaats van uw budget te ruïneren en misschien ook nog uw gezondheid, maakt u toch beter zelf de zo goed als obligate pizza's wanneer er 's avonds voetbal op het scherm is! Het is echt niet moeilijk en het neemt minder tijd dan op een bestelling wachten. U hoeft alleen maar een goede voorraad broo...

Koriander voor gezonde recepten Geüpdatet op 23/06/2014 - 11h52

U hoeft maar enkele fijngesneden korianderblaadjes aan een gerecht toe te voegen om u onmiddellijk op wereldreis te wanen dankzij dit kruid van aziatische oorsprong. Profiteer van zijn weldadige werking op de gezondheid met deze lekkere en heel lichte recepten.

Stel uw slaatjes samen! Geüpdatet op 10/06/2014 - 09h47

Een gemengd slaatje is een mengeling van smaken en texturen die steeds onze smaakpapillen leuk verrassen. Het is ook een combinatie van kleuren en aroma's die de eetlust stimuleren en zin geven in het eten van groenten op een andere bereidingswijze.

Clafoutis, meer dan flan met kersen! Geüpdatet op 02/06/2014 - 15h59

Clafoutis zijn echt heel praktisch: een flan is snel klaar en het is eens een andere manier om groenten en fruit te eten. Ze smaken warm, lauw of koud. En bovendien is het een volledige maaltijd. De deze zijn licht, origineel en heerlijk lekker.

Lekkere broodjes bij het aperitief! Geüpdatet op 17/05/2014 - 14h22

Lekkere broodjes bij het aperitief kunnen het voorgerecht vervangen. In ieder geval is het leuker dan vette pinda's en chips. Vispastei voorzien uw gasten van gezonde omega 3, guacamole zorgt voor antioxidanten en tzatziki biedt calcium en vitaminen. En aangezien u dit serveert op volkorenbrood, kri...

Melkproducten voor fijne recepten Geüpdatet op 05/05/2014 - 14h15

Melkproducten eten is een goede manier om zeker voldoende calcium binnen te krijgen. Ze zitten namelijk boordevol calcium. Twijfel niet over een potje yoghurt of portie plattekaas na de maaltijd, want uw lichaam heeft een grote behoefte aan calcium. De volgende recepten zijn allemaal licht en passen...

Paaslam-special Geüpdatet op 14/04/2014 - 12h36

Het paaslam is een sterk verankerde culinaire traditie in onze contreien. En de lamsbout of de -schouder, die wat minder kosten, lenen zich perfect om heel de familie en nog vrienden aan tafel uit te nodigen. Al deze recepten zijn vanzelfsprekend licht en vetarm.

Gember Geüpdatet op 04/04/2014 - 10h36

Gember, dat is een en al kracht! Waaronder het eerder doeltreffende vermogen om vermoeidheid te bestrijden, die u tijdens de lente kan overvallen. Gember is lichtjes pikant en geeft een onverwachte touch aan uw gerechten. Alle recepten zijn licht en vetarm. Onze lijn vraagt ernaar!

PUBLICITÉ