PUBLICITÉ
KORTE ARTIKELS HANDICAP
7 online kort artikels over Handicap
Autisme: diureticum geeft hoop Geüpdatet op 20/12/2012 - 11h18

Een geneesmiddel dat normaal wordt gebruikt om hypertensie te bestrijden, blijkt nu een positieve invloed te hebben op de symptomen van autisme. Een dertigtal kinderen werd met dit middel - een diureticum - behandeld .

Het downsyndroom: nieuwe test maakt vruchtwaterpunctie overbodig Geüpdatet op 06/10/2014 - 17h10

Sinds een jaar bestaat er een genetische bloedtest voor de opsporing van het downsyndroom. Die test blijkt heel doeltreffend te zijn en is meer dan 99 % betrouwbaar. De test kan een vruchtwaterpunctie vermijden bij zwangere vrouwen met een verhoogd risico op een baby met het downsyndroom.

Autisme: een proefproject om de aanpak te verbeteren Geüpdatet op 02/04/2014 - 13h51

In België lijdt naar schatting een op de honderdvijftig mensen aan autisme. Op deze Werelddag Autisme is nu de start van een proefproject aangekondigd. De bedoeling ervan is om beter tegemoet te komen aan de concrete eisen van ouders met autistische kinderen.

Autisme: is de bevalling een sleutelmoment? Geüpdatet op 13/02/2014 - 10h10

Onderzoekers hebben de rol van chloor en het bevallingshormoon ocytocine aangetoond in de ontwikkeling van autisme. Het mechanisme zou als leiddraad kunnen dienen in de ontwikkeling van een preventieve therapie voor de geboorte.

Hersentrauma effent het pad voor posttraumatische stress Geüpdatet op 29/07/2014 - 09h59

Het was al bekend dat posttraumatische stress kan optreden na een gewelddadige gebeurtenis, bijvoorbeeld agressie. Uit een nieuwe studie blijkt nu dat het risico ook hoger ligt bij mensen die een hersentrauma hebben opgelopen.

PUBLICITÉ