PUBLICITÉ
DOSSIERS OOGVERZORGING
8 online dossiers over Oogverzorging
De vier meest voorkomende gezichtsstoornissen Gepubliceerd op 12/10/2016 - 11h24

Bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en hypermetropie zijn de vier meest voorkomende gezichtsstoornissen. Een kennismaking met deze problemen die het gezichtsvermogen aantasten: de symptomen, correctieglazen, lenzen, refractieve chirurgie, enz.

Mijn ogen zijn vermoeid: wat is er aan de hand? Geüpdatet op 28/04/2015 - 08h52

Visuele vermoeidheid is een veel voorkomende stoornis en is het vaakst te wijten aan een visuele inspanning, zoals de inspanning die onze ogen moeten doen als we uren voor een computerscherm zitten. Maar ook sommige ziekten en bepaalde geneesmiddelen kunnen aan de basis liggen. We gaan dieper in op...

Lenzen: zijn er nieuwigheden? Geüpdatet op 03/04/2015 - 09h33

Niet iedereen die moet brillen, draagt een bril. Ongeveer 10% van de Belgen kiest voor lenzen. Wat moet u weten over progressieve lenzen , orthokeratologie, onderhoud, kopen op internet, enz. We houden u op de hoogte!

LMD of leeftijdsgebonden maculadegeneratie Geüpdatet op 02/07/2013 - 09h40

LMD of OMD is een degeneratieve ziekte van het centrale gedeelte van het netvlies en komt met ouder worden almaar vaker voor. Op welke leeftijd moeten we ons laten screenen? Wat zijn de risicofactoren, de therapieën en de eventuele preventieve maatregelen? We nemen LMD onder de loep.

Lenzen: hygiëne en veiligheid Geüpdatet op 21/05/2013 - 12h36

Lenzen zijn gezondheidsproducten die aan wetten gebonden en streng omkaderd zijn om veiligheid te garanderen voor de gebruiker. Lenzen dragen verlost u dan wel van de ongemakken van een bril, maar houdt u wel aan de hygiëneregels.

Aandoeningen die onze ogen bedreigen... Geüpdatet op 03/09/2012 - 16h28

Bindvliesontsteking, droge ogen, uveïtis, keratitis, hordeolum of strontje… Het zijn allemaal oogaandoeningen die onze dierbare ogen bedreigen. Wat moeten we weten om onze ogen goed te kunnen behandelen en ze tegen deze aandoeningen te beschermen?

Hoe kies ik mijn bril? Geüpdatet op 11/07/2011 - 15h53

Het aanbod aan brillen op de markt is enorm groot. Die brede waaier van producten maakt de keuze niet altijd eenvoudig… Informeer u vooraf dus goed, want een gewaarschuwd consument is er twee waard. Wat zijn de criteria voor de keuze van een bril die voor u geschikt is?

PUBLICITÉ