PUBLICITÉ
DOSSIERS DIËTETIEK
38 online dossiers over Diëtetiek
Wat eten we deze zomer? Gepubliceerd op 18/07/2017 - 09h47

Wat kunt u doen om deze zomer niet te verdikken? Welke producten moet u deze zomer eten om uw lichaam maximaal te laten profiteren? Welke helpen huidveroudering voorkomen en in welke producten zitten de voedingsstoffen die u een mooi bruin kleurtje geven? Alles wat u moet weten over voeding in de zo...

Tussendoortjes: middeltjes om er komaf mee te maken! Gepubliceerd op 16/08/2017 - 10h24

Veel mensen eten iets tussen de maaltijden en willen van die gewoonte af, want ze levert alleen maar overtollige kilo’s op. Overgewicht is namelijk niet zonder gevolgen voor onze gezondheid. Wat moet u doen en hoe kunt u definitief breken met de tussendoortjes?

Desserts voor de feestdagen! Gepubliceerd op 20/12/2016 - 16h41

U gaat zonder twijfel al deze recepten tijdens de feestperiode uitproberen, want ze zijn bijzonder gevarieerd en verleidelijk! Bovendien herleiden we zoveel mogelijk het suikergehalte. Welk menu voor de feestdagen? Stel het samen met de recepten die wij voor u hebben gekozen: De feestelijke voorgere...

Cholesterol: wat mag ik wel eten en wat niet? Gepubliceerd op 12/09/2017 - 15h48

Als u last hebt van verhoogde cholesterol, is het belangrijk dat u uw voeding aanpast. Welke ingrediënten zijn te verkiezen, welke mijdt u beter en hoe leert u ermee leven?

Welke vitamines in de winter? Gepubliceerd op 22/12/2015 - 23h32

Vitaminen en mineralen zijn het hele jaar door belangrijk. Maar in de winter zijn ze extra belangrijk. Welke vitaminen en hoeveel hebben we speciaal nu nodig om de winter in goede vorm door te komen?

Onbekommerd feesten! Geüpdatet op 15/12/2015 - 15h29

De gevaren loeren overal: vóór de eindejaarsfeesten (voorbereiding van de gerechten, decoratie, cadeaus, er netjes en verzorgd willen uitzien enz.), tijdens de eindejaarsfeesten (stress, discussies, alcoholgebruik, te veel eten, voedselvergiftiging) en erna (kater en houten kop, maag-darmproblemen,...

Wat eet ik deze herfst? Geüpdatet op 28/09/2015 - 16h35

Gerechten die depressie en vermoeidheid tegengaan en boordevol punch zitten… Jawel, er zijn gerechten die u kunnen helpen om fit te blijven. E-gezondheid verklapt u alles.

Obesitas bij kinderen voorkomen Geüpdatet op 21/09/2015 - 16h34

Obesitas in de kindertijd heeft gevolgen op lange termijn. Maar voor de ouders is het niet vanzelfsprekend om dit euvel te voorkomen. Wat is er momenteel bekend over de middelen om kinderen te behoeden voor overgewicht en obesitas?

Melkproducten onder de loep Geüpdatet op 01/06/2015 - 17h23

Melk en melkproducten zijn waardevolle voedingsmiddelen die een plaats verdienen in onze dagelijkse voeding. Welke positieve effecten hebben ze en hoe kunnen we die gunstige effecten garanderen?

Dieet: tips om het jojo-effect te vermijden Geüpdatet op 30/04/2015 - 17h07

Het jojo-effect is het weer bijkomen na een vermagerings dieet . Dat terugwinnen van de met bloed en tranen kwijtgeraakte kilo’s - en na elk dieet zijn het er wat meer - is heel demotiverend en ook gevaarlijk voor de gezondheid . Het effent namelijk het pad voor obesitas . Hoe kunt u het jojo-effect...

Wat moet u eten als uw cholesterol te hoog is? Gepubliceerd op 12/09/2017 - 15h47

Als u last hebt van een te hoge cholesterol, al dan niet met inname van medicatie, zult u een cholesterolarm dieet moeten gaan volgen. Wat zijn de basisprincipes die u zult moeten volgen en welke tips kunnen u in het dagelijkse leven daar concreet bij helpen?

Vijf levensmiddelen om u door de winter te helpen Geüpdatet op 16/02/2015 - 14h40

Wat zijn dé voedingsmiddelen voor uw winter? De koude en korte dagen voor de lente beginnen te wegen. Zet daarom nu aardappelen , vis, look, groene thee en probiotica op uw menu. We nemen deze gezonde winterwaren even onder de loep.

Gezond eten ‘s winters is belangrijk Geüpdatet op 21/01/2015 - 12h04

‘s Winters hebben we nog al eens de neiging om anders te gaan eten en slechte gewoonten aan te nemen die hun weerslag hebben op ons gewicht en de goede werking van ons lichaam schaden. Hoe kunnen we ‘s winters gezond eten ? Welke levensmiddelen moeten we op ons menu zetten? Waarom en hoe beginnen we...

7 geneesplanten voor de winter Geüpdatet op 19/01/2015 - 16h51

Welke planten en kruiden kunnen we gebruiken tegen winterkwaaltjes? Hier zijn de planten die tijdens de winter het meest hun nut bewijzen: eucalyptus , Sint-Janskruid , gember , tijm , linde, kruidnagel , koriander .

Schoonheid: welke vitamines? Geüpdatet op 13/01/2015 - 12h29

Vitamines spelen ook een belangrijke rol op het vlak van de huid . Sommige zijn van kapitaal belang voor de verzorging en het herstel van de huidcellen. Welke vitamines hebben we zeker nodig om onze huid jong te houden?

Vier tips om komaf te maken met tussendoortjes Geüpdatet op 21/11/2014 - 16h24

Door tussendoortjes te eten, verliezen we de controle over ons gewicht. Hoe kunnen we omgaan met die slechte gewoonte of er simpelweg mee breken? Deze tips kunnen u van de rammelende maag en de tussendoortjes afhelpen.

Te hoge cholesterol: opgelet voor de risico’s! Geüpdatet op 26/09/2014 - 09h16

Een verhoogde cholesterol is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaataandoeningen. De complicaties als gevolg van een verhoogde cholesterol vallen in een beginfase niet op en kunnen heel ernstig zijn. Het is daarom belangrijk om regelmatig de bloedvetten te laten controleren via een bloedafna...

Verminder deze zomer uw cholesterol! Geüpdatet op 09/07/2014 - 11h28

Verhoogde cholesterol is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Dat zijn aandoeningen die sluipend evolueren. Profiteer van de zomer om u te informeren, om goede eetgewoonten aan te kweken en om uw cholesterol significant en blijvend omlaag te halen.

Het mediterraan dieet: begin eraan! Geüpdatet op 07/07/2014 - 17h08

Het mediterraan dieet is de gezondheidsvoeding bij uitstek. En als we nu eens met zijn allen, klein en groot, zouden overschakelen op de mediterrane keuken? Ons hart- en vaatstelsel zou er wel bij varen. En er zijn nog voordelen aan. Het dieet is makkelijk aan te leren en werkt met kleine zelfbereid...

Omega 3-vetzuren: wat zijn de gezondheidsvoordelen? Geüpdatet op 13/06/2014 - 12h30

Omega 3-vetzuren zijn deze veelbesproken meervoudig onverzadigde vetzuren die we voornamelijk, maar niet alleen, in vis terugvinden en waarvan aanbevolen wordt om er twee keer per week van te eten. Maar waarom zoveel omega 3-vetzuren eten, wat is het positieve effect op de gezondheid?

Diëten en calorieën: hoe pak ik het aan? Gepubliceerd op 11/03/2014 - 09h49

Een vermageringsdieet volgen is een goed idee als uw wilt afvallen, maar dan moet het wel een evenwichtig en niet té streng dieet zijn. Maar om optimaal effect te hebben van uw inspanningen, moet u daarnaast ook uw energieverbruik vergroten . Wat moet u doen om uw calorieën te verbranden ?

Suiker: hoe gaan we ermee om en hoe houden we maat? Geüpdatet op 19/12/2013 - 12h43

Fysiologisch worden we aangetrokken door de zoete smaak, dat is gewoon aangeboren! Hoe kunnen we suiker dan weerstaan en ons verbruik ervan verminderen? Wat moet u weten over de 'verborgen' suikers en de vervangers voor suiker? En hoe kunt u zich tijdens de eindejaarsfeesten een pleziertje gunnen zo...

Ontdek al de weldaden van thee! Geüpdatet op 09/12/2013 - 09h05

Thee is de meest gedronken drank ter wereld . Thee bevat veel kostbare antioxidanten uit de groep van de polyfenolen. Het is ook de drank met de meeste heilzame eigenschappen voor onze gezondheid. Alles wat u moet weten over de vele voordelen van thee.

Melk en melkproducten: hoe gezond zijn ze? Geüpdatet op 31/10/2013 - 10h56

Wat zijn de positieve effecten van melk en melkproducten? Aan welke risico’s stellen we ons anderzijds bloot als we melk drinken? Wat zijn de remedies en de alternatieven? We nemen melk en de melkproducten onder de loep.

Obesitas: welke chirurgische oplossingen? Geüpdatet op 10/03/2013 - 16h45

Er bestaan verschillende obesitas operatietechnieken . Maar welke zijn ze ? Op welke principes en naar wie gericht ? Een stand van zaken, namelijk op de maagband en de bypass , momenteel de twee meest gebruikte technieken .

Waarom heb ik overgewicht? Geüpdatet op 14/01/2013 - 16h32

Obesitas is een ziekte die in België almaar vaker voorkomt . De oorzaken van deze epidemie moeten in onze leefgewoonten gezocht worden, maar niet alleen daar. Een overzicht van de oorzaken van obesitas.

De juiste voedingssupplementen voor de winter Geüpdatet op 31/12/2012 - 12h27

Vermoeidheid, verkoudheden, stress of zelfs een dipje zijn typische winterkwaaltjes. Welke voedingssupplementen kunnen ons in deze koude periode helpen? Welke voedingssupplementen kunnen er ons met andere woorden weer bovenop helpen en ons beschermen tegen andere, zwaardere winterkwalen?

De traditionele feestgerechten: ontdek de voordelen voor uw gezondheid! Geüpdatet op 17/12/2012 - 13h47

Op de feesttafel prijken straks allerlei heel diverse en niet alledaagse waren in overvloed. Wat zijn de voordelen voor onze gezondheid van al het lekkers dat tijdens de kerst- en eindejaarsfeesten wordt verorberd? Welke moet u verkiezen en hoe kunt u er optimaal van genieten zonder uw figuur te ver...

Als uw werk uw gezondheid in gevaar brengt Geüpdatet op 27/04/2012 - 14h22

Sommige beroepen en sommige werkmilieus brengen ons in gevaar . Wat zijn de risicofactoren en welke oplossingen zijn er om onze gezondheid niet op het spel te zetten op het werk?

Mijn cholesterol is te hoog, wat moet ik doen? Geüpdatet op 19/03/2012 - 17h57

Verhoogde cholesterol is een van de risicofactoren voor de cardiovasculaire ziektes. Maar we kunnen zelf ook iets doen om ons cholesterolgehalte te verlagen . Welke middelen hebben we om een te hoge cholesterol tegen te gaan ?

Wat maakt echt dik? Geüpdatet op 06/03/2012 - 13h52

Er zijn heel wat factoren die ons kunnen doen verdikken . Als we ze leren opsporen, kunnen we ze ook beter in de hand houden en blijven de extra kilo’s zich niet opstapelen. Wat doet u dus precies verdikken ? Zijn het de hormonen, is het stress, alcohol, roken, de vervuiling of medicatie?

Ons advies voor deze eindejaarsfeesten Geüpdatet op 23/12/2011 - 19h27

Tijdens de feesten is onze spijsvertering ons zwakke punt. Maar dat is geen ramp. Met een beetje gezond verstand en het volgen van enkele eenvoudige tips kunnen we zeker genieten van de overheerlijke maaltijden tijdens Kerstmis en Nieuwjaar.

Cholesterol: medicatie of voeding? Geüpdatet op 19/09/2011 - 12h59

Hebt u een te hoge cholesterol ? Moet u dan systematisch naar geneesmiddelen grijpen of kunt u ook met een dieet of het eten van bepaalde levensmiddelen het gewenste effect bereiken?

Omega 3 tegen hart- en vaataandoeningen Geüpdatet op 22/08/2011 - 17h39

Omega 3 is vooral bekend om zijn aanwezigheid in vis. Het zijn heel interessante stoffen ter preventie van hart- en vaatziektes, hartinfarcten en andere vormen van hartfalen . Zet dus gerust verschillende keren per week vis op uw menu!

PUBLICITÉ