PUBLICITÉ
ARTIKELS ZWANGERSCHAP EN VOEDING
13 online artikels over Zwangerschap en voeding
Zure oprispingen tijdens de zwangerschap: wat valt eraan te doen? Geüpdatet op 22/05/2017 - 10h36

Veel zwangere vrouwen hebben last van gastro-oesofageale reflux of terugvloeiend maagzuur. Als de zwangerschap dan zoals vaak nog gepaard gaat met misselijkheid en beperkingen in de voeding, worden de maaltijden wel heel ingewikkeld. Hoe gaat u om met die zure oprispingen?

Zwanger, hoe kunt u toch profiteren tijdens de eindejaarsfeesten ? Gepubliceerd op 22/12/2016 - 15h33

Bent u in de derde, vijfde of achtste maand van uw zwangerschap ? Geen probleem, zwangere vrouwen moeten enkele eetwaren wel laten, maar voor de rest mogen ze met eindejaar net zo goed feesten als iedereen anders. Enkele tips om in alle rust van de feesten te kunnen genieten.

Zwangerschap: 1001 tips tegen misselijkheid Gepubliceerd op 23/11/2015 - 09h44

Het staat nu vast: u bent zwanger. Laat uw geluk niet vergallen door misselijkheid! Deze tips kunnen de misselijkheidsymptomen en het braken helpen voorkomen of verzachten. Veel zwangere vrouwen hebben er in het eerste trimester namelijk last van, de ene in ergere mate en vaker dan de andere.

Zwangere vrouwen: in geval van een grijze winter, neem vitamine D! Gepubliceerd op 12/01/2015 - 11h40

Het risico op osteoporose kan bepaald worden wanneer de baby nog in de baarmoeder is. Het vitamine D-gehalte van zwangere vrouwen zou namelijk een invloed hebben op de groei van het skelet van de foetus. Zwangere vrouwen krijgen dan ook de raad om tijdens het derde trimester van de zwangerschap vita...

Weinig melk tijdens de zwangerschap, kleine baby Gepubliceerd op 04/11/2013 - 16h48

Zwangere vrouwen die heel weinig melk drinken, lopen een groter risico om een kindje met een laag geboortegewicht ter wereld te brengen. Het lijkt erop dat dit effect te maken heeft met de vitamine D die zich in de melk bevindt.

U bent zwanger? Eet vis! Gepubliceerd op 13/08/2012 - 10h30

Vette vis is rijk aan omega 3-vetzuren . Die vetzuren hebben heel wat voordelen: ze voorkomen onder andere dat kinderen te vroeg geboren worden en te weinig wegen bij hun geboorte.

Stevia, aspartaam en andere zoetstoffen: wat moeten we kiezen? Geüpdatet op 23/07/2012 - 12h36

In onze contreien wordt almaar meer gebruik gemaakt van krachtige zoetstoffen , vooral dan in lightdranken . De bedoeling van mensen die dranken met zoetstof gebruiken, is meestal om niet te verdikken. We nemen de zoetstoffen of suikervervangers even onder de loep.

Voeding en zwangerschap Gepubliceerd op 27/12/2010 - 00h00

Het traditionele gezegde "Een zwangere vrouw moet eten voor twee" en de strikte voedingsvoorschriften van artsen zijn vandaag achterhaald.Gezond eten tijdens de zwangerschap houdt in dat u enkele basisprincipes moet naleven: zoveel mogelijk afwisselen en zoetigheden vermijden. Zwangere vrouwen hebb...

Toekomstige moeders: neem vitamine B9-supplementen! Geüpdatet op 24/05/2005 - 00h00

De helft van de vruchtbare vrouwen kampt met een tekort aan vitamine B9, ook wel folaten of foliumzuur genoemd. Deze vitamine is essentieel voor het goede verloop van de zwangerschap. Een tekort aan vitamine B9 bij de bevruchting en in het prille begin van de zwangerschap verhoogt de risico's op gro...

Geen ginseng bij het begin van de zwangerschap Geüpdatet op 14/10/2003 - 00h00

Ginsenoside, een bestanddeel van ginseng, kan misvormingen veroorzaken bij rattenembyro's. In afwachting dat dit teratogene effect bevestigd wordt bij de mens, krijgen zwangere vrouwen de raad om dit fytotherapeutisch supplement niet te nemen tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Als de foetus het ijzer van de moeder gebruikt Geüpdatet op 17/06/2002 - 00h00

Zwangere vrouwen lijden vaak aan ijzergebreksanemie (ferriprieve anemie). Die bloedarmoede kan ernstige gevolgen hebben voor de foetus. Hoe gaan we ijzer toedienen: via de mond of intraveneus (inspuiting in een ader)?

PUBLICITÉ