PUBLICITÉ
ARTIKELS ZWANGERSCHAP EN VACCINATIE
5 online artikels over Zwangerschap en vaccinatie
Griep en zwangerschap: moeten alle zwangere vrouwen gevaccineerd worden? Gepubliceerd op 23/11/2012 - 11h56

Hoe gevaarlijk is griep? Wat zijn de risico's van griep voor zwangere vrouwen en welke risico's loopt de foetus? Kan je je laten vaccineren tegen griep tijdens een zwangerschap? Het zijn vragen die aanstaande moeders zich stellen bij een griepepidemie. Wat moeten ze weten?

Kinkhoest: vaccinatie onontbeerlijk voor toekomstige ouders Geüpdatet op 13/05/2008 - 00h00

Kinkhoest, die sinds een aantal jaren opnieuw aan een opmars bezig is, is een gevaarlijke ziekte voor baby's. Ouders die drager zijn van de bacterie, kunnen de ziekte overdragen op hun baby. Om de risico's zoveel mogelijk te beperken, doen de ouders er goed aan naar hun arts te gaan voor een herinne...

Zwanger en een vaccin tegen rodehond: gevaar of niet? Geüpdatet op 27/11/2007 - 00h00

Rodehond is een ziekte die gevaarlijk kan zijn voor zwangere vrouwen en het vaccin tegen de ziekte is dat ook. Ondanks alle voorzorgen, kan het gebeuren dat een zwangere vrouw per ongeluk gevaccineerd wordt aan het begin van de zwangerschap. Maar nu zou blijken dat het risico voor de baby bijzonder...

Griep en zwangerschap: is inenting noodzakelijk? Geüpdatet op 25/11/2003 - 00h00

Terwijl griep tijdens de zwangerschap een potentieel gevaarlijke ziekte blijft door hyperthermie en het risico op misvormingen, blijkt het griepvaccin ongevaarlijk. Het is toegestaan bij zwangere vrouwen en wordt in de Verenigde Staten zelfs aanbevolen. Bijwerkingen zijn zeldzaam.

Vaccinatie van baby's in de baarmoeder Geüpdatet op 15/04/2002 - 00h00

De eerste proeven op schapen tonen aan dat het mogelijk is foetussen in de baarmoeder te vaccineren. Dat opent nieuwe perspectieven bij de mens: op die manier kan worden voorkomen dat de moeder bepaalde infecties tijdens de zwangerschap op haar kind overdraagt.

PUBLICITÉ