Droge huid, acne, rode plekken, jeuk … de grote hormonale veranderingen die een zwangerschap teweegbrengen, kunnen een aantal huidproblemen veroorzaken. Gelukkig zijn de meeste niet ernstig en verdwijnen ze meestal ook na de bevalling.
In de zomer loopt u het grootste risico, maar over het algemeen kan elke blootstelling aan de zon een zwangerschapsmasker veroorzaken, in andere woorden een overpigmentatie van de huid in het aangezicht. Hoe zit dat met het zwangerschapsmasker of chloasma of ook nog melasma genoemd?
Zwangerschap en cellulitis hebben iets met elkaar omwille van de hormonale verandering die de zwangerschap met zich meebrengt. Maar is het, ondanks alles, toch mogelijk om ons te ontdoen van die cellulitis, of zelfs om het verschijnen ervan te vermijden?
Tijdens een zwangerschap slaan de hormonen als het ware op tilt. Er zijn tal van fysieke gevolgen die ook op het moreel kunnen werken. De grootste slachtoffers wat het aspect schoonheid betreft: het figuur en de huid .
De huid van een zwangere vrouw verandert, soms zelfs definitief, als de zon van de partij is of als de vrouw te veel verzwaart.
Wat kan een mannelijke arts nu voor zinnigs vertellen over zwangerschapskleding? Het is een al bij al vrij complex onderwerp (en soms heel subjectief, zonder enige wetenschappelijke basis), en dus houdt hij het bij enkele eenvoudige regels die uiteraard soms vatbaar zijn voor kritiek.