PUBLICITÉ
ARTIKELS ZWANGERSCHAP EN COMPLICATIES
7 online artikels over Zwangerschap en complicaties
Zwanger? Zeven vormen van risicogedrag die de foetus kunnen schaden Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h53

Tijdens uw zwangerschap mag u vooral geen risico’s nemen. Er bestaan tal van (intussen) duidelijk omschreven gedragsvormen die de gezondheid of de ontwikkeling van de foetus in gevaar kunnen brengen. Wat zijn die risico’s en hoe kunt u uw kind beschermen?

Zwangerschapsstuipen: hoe gevaarlijk is het? Gepubliceerd op 17/08/2012 - 10h27

De zwangerschap is voor veel vrouwen een moment van intense vreugde, maar er zijn wel enkele ongemakken en verwikkelingen mee gemoeid. Zwangerschapsstuipen is er zo een. Het is weliswaar zeldzaam, maar wel heel ernstig…

Zwangere vrouwen: vermijd een opeenvolging van stresssituaties Geüpdatet op 27/04/2011 - 08h48

Een recente studie maakte een stand van zaken op in verband met stress tijdens de zwangerschap . Herhaalde stresssituaties zijn in elk geval te vermijden… maar stress betekent nog niet dat uw kind er iets zal aan overhouden!

Placenta praevia Geüpdatet op 02/12/2003 - 00h00

De placenta, het verbindingsorgaan tussen moeder en kind, is slecht bekend. Toch kan hij de oorzaak zijn van vroeggeboorten en zware bloedingen als hij slecht gelegen is in de baarmoeder. De diagnose wordt gesteld via echografie.

Prenataal onderzoek Geüpdatet op 14/02/2003 - 00h00

Prenataal onderzoek in het ziekenhuis wordt vooral uitgevoerd om de kans te onderzoeken dat het ongeboren kind met een erfelijke afwijking of ziekte ter wereld zal komen.

De miskende risico's van een zwangerschap Geüpdatet op 15/10/2002 - 00h00

Iedereen weet wat contraceptie is. Maar er zijn nog wat schaduwzones. Een bewijs daarvan is dat de theoretische doeltreffendheid van voorbehoedsmiddelen doorgaans wordt overschat. En dat door bepaalde details die men soms niet kent...

PUBLICITÉ