PUBLICITÉ
ARTIKELS ZONNESTEEK
6 online artikels over Zonnesteek
De gevaren van de zon Gepubliceerd op 30/06/2017 - 14h41

De zon doet deugd, op voorwaarde dat u zonnesteken vermijdt, zodat uw huid niet vroegtijdig veroudert en u geen huidkanker krijgt. Met andere woorden: overdaad schaadt. Vandaar enkele gedragsregels.

Zonnecrème smeren: weet u echt hoe het moet? Geüpdatet op 14/08/2015 - 11h16

Doet u gewoonlijk een zonnecrème op en loopt u elke zomer toch minstens één keer zonnebrand op? Misschien brengt u uw zonnecrème wel niet aan zoals het hoort… Vijf kostbare tips.

Planten die de huid herstellen Gepubliceerd op 23/02/2015 - 16h45

Onze huid is er om ons te beschermen, maar ze ziet daarbij ook erg af door letsels, brandwonden of veroudering. Net als in veel andere domeinen kunnen planten ook hier soelaas bieden door hun herstellende eigenschappen. Maar welke planten hebben herstellende eigenschappen?

Aanvullend bètacaroteen nemen werkt tegen zonnebrand Gepubliceerd op 10/08/2014 - 17h13

Meer en meer onderzoeken suggereren dat sommige micronutriënten een belangrijke beschermende rol spelen voor de huid. De doeltreffendheid van het nemen van voedingssupplementen staat nog ter discussie, maar recente gegevens over bètacaroteen ondersteunen zijn preventieve rol tegen zonnebrand.

Hoe verzorg ik zonnebrand? Gepubliceerd op 05/08/2014 - 10h21

Veel mensen zitten graag in de zon, omdat het zonlicht een weldadig effect heeft. Als we echter te veel in de zon zitten, kunnen we pijnlijke zonnebrand oplopen. Hoe kan ik zonnebrand voorkomen en als ik dan toch verbrand ben door de zon, hoe verzorg ik het?

Zonnebrandcrème en zonnesteken: is er een verband? Geüpdatet op 19/07/2011 - 11h08

Volgens een verrassende Amerikaanse studie zouden de mensen die het meest zonnebrandcrème gebruiken ook degenen zijn… die het vaakst een zonnesteek hebben. Wat is er eigenlijk aan de hand?

PUBLICITÉ