PUBLICITÉ
ARTIKELS WELZIJN VAN HET DIER
22 online artikels over Welzijn van het dier
Gevaar in huis: hoe kunt u uw katten en honden beschermen? Gepubliceerd op 12/04/2017 - 10h14

Onze katten en honden wonen vaak samen met ons in onze woning. Jammer genoeg herbergt ons huis heel wat gevaren waarvan onze huisdieren zich helemaal niet bewust zijn! Enkele voorzorgsmaatregelen volstaan echter al om ongelukken te voorkomen.

Help uw kat veilig door de kersttijd Gepubliceerd op 20/12/2011 - 12h40

Het einde van het jaar nadert, de voorbereidingen voor Kerstmis beginnen op gang te komen in huis. Vergeet in al de opwinding toch ook uw poes niet, want als ze aan uw versieringen en feestschotels zit, kunnen er ongelukken gebeuren.

Spelen, een must voor uw hond! Geüpdatet op 02/01/2008 - 00h00

Spelen is meer dan alleen maar een vorm van plezier maken en verstrooiing hebben. Al spelend leert uw hond ook zijn plaats in de hiërarchie van het gezin kennen. Het draagt dus op een prettige manier bij tot zijn opvoeding.

Hoe uw huisdier afleiding bezorgen? Geüpdatet op 23/10/2007 - 00h00

Spelletjes en andere activiteiten dragen bij tot de ontwikkeling van uw huisdier en zij onderhouden bovendien uw onderlinge verstandhouding. Wanneer uw huisdier alleen achterblijft, moet het ook voldoende afleiding hebben zodat het zich niet gaat vervelen.

De taal van katten Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Lichaamshoudingen, het afzetten van feromonen, geluiden maken... het zijn enkele van de vele manieren van communiceren van katten. Een correcte interpretatie van deze boodschappen zal voor een goede verstandhouding met uw huisdier zorgen.

Kunnen uw kleine huisdieren samenleven? Geüpdatet op 02/10/2007 - 00h00

Honden, katten, fretten, knaagdieren en konijnen wonen in de natuur niet samen en hebben totaal verschillende levenswijzen. Is het evenwel mogelijk om ze samen te huisvesten in uw huis?

Stress: ook uw kat kan er mee kampen! Geüpdatet op 05/06/2007 - 00h00

Niet alleen de mens heeft last van stress, stress op het werk en stress thuis. Ook uw kat kan ermee kampen en dat moet u weten om uw viervoetertje te kunnen helpen om te stress te verjagen ...

Yoga voor honden: ontspan u samen met uw hond! Geüpdatet op 17/04/2007 - 00h00

Canicross, agility en recenter nog dog dancing... het zijn allemaal disciplines die aan honden en hun baasjes de kans bieden om samen prettige dingen te doen en tegelijk iets te doen aan hun conditie. Sinds kort kunnen mensen en honden nu ook samen de stress van alledag verjagen met lessen yoga .

Dansen met uw hond: een erkende sportdiscipline! Geüpdatet op 09/01/2007 - 00h00

Als u van dansen houdt en u hebt een hond die zin heeft om dit tijdverdrijf met u te delen, kunt u zich vandaag aansluiten bij de fans van het dog dancing , een nieuwe sportdiscipline voor alle honden en hun baasjes.

Hondensporten: doe aan sport, samen met uw hond! Geüpdatet op 26/09/2006 - 00h00

Een hond heeft beweging nodig om zich goed te voelen en gezond te blijven. Er bestaan tal van sporten voor honden die de troeteldieren (en hun baasjes!) helpen om hun conditie op peil te houden en zich uit te leven. Ziehier enkele voorbeelden.

Hoe ervaart uw kat de wereld om zich heen? Geüpdatet op 01/08/2006 - 00h00

Uw kat is steeds alert en ervaart de omgeving niet op dezelfde manier als u. Dat besef kan u helpen om hem nog wat beter te begrijpen. De reukzin en het nachtzicht van deze beruchte jager zijn bijvoorbeeld veel beter dan de onze...

Bobby en zijn koekjes Geüpdatet op 16/05/2006 - 00h00

Welk baasje vindt het niet leuk om zijn schatje snoepjes te geven en welke hond vindt het niet fijn om er te krijgen? Uw hond verwennen? Ja, maar alleen af en toe en met snoepjes die zijn dieet niet uit balans brengen!

Leven in een appartement: een kattenleven? Geüpdatet op 11/04/2006 - 00h00

Woont u in een appartement en kan uw kat niet naar buiten? Het is meestal gemakkelijker deze situatie vol te houden als uw kat deze levenswijze al van jongsaf aan gewend is en u zijn omgeving verrijkt.

De poes verliest haar territorium Geüpdatet op 07/02/2006 - 00h00

Verhuizen kan je heel wat stress bezorgen, maar ook je poes kan er last van hebben. Door van omgeving te veranderen verliest ze haar vertrouwde en rustgevende milieu. Geef haar de tijd om haar nieuwe stek te verkennen en eraan te wennen.

Prettige feesten voor onze honden en katten! Geüpdatet op 06/12/2005 - 00h00

Het jaar loopt op zijn einde, met zijn traditionele feesten en dito winterkou. Maar opgelet voor eindejaarsbuffetten en kerstplanten: ze vormen een gevaar voor onze geliefde viervoeters!

Kattenkrabben en meubelen: niet altijd goede vrienden! Geüpdatet op 15/11/2005 - 00h00

U stelt tot uw grote ontzetting vast dat uw meubelen, tapijten en gordijnen vaak ontsierd worden door kattenkrabben. Als Minoe het gemunt heeft op uw interieur, is dat echter niet om u het leven zuur te maken. Het gaat immers om natuurlijk gedrag dat ook noodzakelijk is voor zijn of haar gezondheid.

Als Minou het huis verkent Geüpdatet op 08/06/2005 - 00h00

Als uw kat het huis verkent, is hij zich niet bewust van de gevaren. Hoe voorzichtig hij ook is, door zijn nieuwsgierigheid en zijn grote speelsheid loopt hij extra risico op mogelijk ernstige ongevallen.

PUBLICITÉ