PUBLICITÉ
ARTIKELS WATERPOKKEN
6 online artikels over Waterpokken
Waterpokken en zona stammen af van hetzelfde virus Geüpdatet op 14/08/2015 - 11h16

Waterpokken is een van de klassieke kinderziektes. Het kleine broertje ervan dat vooral bij volwassenen voorkomt - zona of gordelroos - is minder bekend. Waterpokken en zona worden nochtans door een en hetzelfde virus veroorzaakt: het VZV of varicella zoster virus.

Waterpokken kunnen dodelijk zijn! Gepubliceerd op 01/04/2014 - 16h04

Complicaties bij waterpokken komen zelden voor, maar ze kunnen wel fataal zijn, vooral voor kwetsbare mensen. In België bestaat er een vaccin voor patiënten met een verlaagde weerstand.

Waterpokken: een nadere kijk op het virus! Gepubliceerd op 05/02/2013 - 11h08

Meer dan 90 % van de Belgische bevolking komt in contact met waterpokken. Gelukkig is de ziekte goedaardig in bijna alle gevallen, maar men moet aandachtig blijven. Een vaccin tegen waterpokken is niet systematisch aan te raden.

Waterpokken: tips voor de ouders Gepubliceerd op 02/07/2012 - 16h46

Waterpokken , één van de meest voorkomende kinderziekten in België, zijn meestal onschuldig. Toch volgen hier enkele basistips om uitzonderlijke, maar ernstige complicaties te voorkomen.

Waterpokken, een zeer besmettelijke ziekte Geüpdatet op 26/11/2002 - 00h00

Waterpokken (windpokken of varicella) zijn een zeer besmettelijke huidziekte die door een virus wordt veroorzaakt. Sinds de vaccinatie tegen mazelen-rodehond-bof zijn waterpokken de enige ziekte met huiduitslag die nog vaak voorkomt in België.

Kinderen met waterpokken beschermen volwassenen tegen zona Geüpdatet op 23/07/2002 - 00h00

Herhaald contact met kinderen die besmet zijn met het varicellavirus (het virus dat waterpokken veroorzaakt) beschermt volwassenen tegen zona. De volwassen die het meest contact hebben met dergelijke kinderen, lopen vijfmaal minder risico op de ontwikkeling van zona of herpes zoster.

PUBLICITÉ