PUBLICITÉ
ARTIKELS VOETVERZORGING
47 online artikels over Voetverzorging
De ziekte van Renander ontcijferd Gepubliceerd op 01/10/2013 - 11h24

Pijn aan de onderkant van de grote teen op het moment dat de voet op de grond wordt gezet: het is een bekend fenomeen bij sporters, vooral dan bij heel sportieve kinderen en tieners. Misschien is het wel de ziekte van Renander.

Uw voeten zeggen veel over uw gezondheid! Geüpdatet op 27/04/2017 - 09h54

Wist u dat uw voeten kunnen wijzen op gezondheidsproblemen, ook al bent u zich daar niet altijd van bewust? Inspecteer ze dan ook grondig van tijd tot tijd. En raadpleeg uw arts als u iets opmerkt dat niet klopt.

Algodystrofie: lijdende handen en voeten Gepubliceerd op 13/03/2017 - 14h21

Algodystrofie is een pijnlijk syndroom aan hand, voet, of een heel lidmaat dat gepaard gaat met motorische en trofische (betreffende de voeding van de weefsels) stoornissen en een uitgesproken ontkalking van de botmassa. Achter de term algodystrofie schuilen ook aandoeningen als Sudeck-atrofie, voor...

Pijn aan de voeten: een overzicht van mogelijke oorzaken! Gepubliceerd op 24/02/2017 - 11h00

Onze voeten krijgen niet de aandacht die ze verdienen. Het zijn nochtans zij die ons dragen tijdens de 100.000 à 180.000 km die we tijdens ons leven afleggen. Mycosen, wratten, blaren, ... Wat doet er pijn aan onze voeten?

Spa voetverzorging, lichaamsverzorging en wellness Gepubliceerd op 06/12/2016 - 17h21

De spa voetverzorging is een combinatie van pedicure, peeling, massage en een voetbad van warme paraffine. Een complete verzorging waar u heerlijk ontspannen uitkomt, met mooie en lichte voeten!

Wratten? Meteen ingrijpen! Gepubliceerd op 28/07/2016 - 15h25

Zowel kinderen als volwassenen kunnen wratten krijgen op hun voetzool, voor ongeveer 10% van de bevolking zijn wratten een feit. Wratten kunnen het hele jaar door optreden en nog vaker tijdens de zomer. Om het euvel te voorkomen, zijn er twee basismaatregelen.

Help, ik heb zweetvoeten! Gepubliceerd op 27/04/2016 - 09h56

Zweten is een natuurlijk fenomeen, maar het is niet altijd makkelijk om ermee te leven. En als het onze voeten zijn die zweten, is er gevaar voor geurtjes, schimmel en andere onaangename bijwerkingen. Met enkele simpele regels zijn die rampzalige toestanden nochtans te vermijden.

Sporters: draag goed zorg voor uw voeten Gepubliceerd op 22/04/2016 - 10h20

Onze voeten dragen het volledige gewicht van ons lichaam. Tijdens sport activiteiten, zoals hardlopen bijvoorbeeld, doen zij dienst als schokbrekers en bij elke stap, ondergaan ze letsels. Als we rekening houden met de essentiële rol die onze voeten spelen, doen we er goed aan ze zo goed mogelijk te...

Houd uw voeten gezond Gepubliceerd op 22/04/2016 - 10h00

Onze voeten zijn een kostbaar goed: ze houden ons mobiel en dus letterlijk op de been. Op naaldhakken of in lederen laarzen, we leggen in de loop van ons leven tussen de 100 en 180.000 kilometer af. Toch verwaarlozen we ze vaak en worden ze weggestopt in knellende schoenen. Vandaar dat we onze voete...

Voeten en schoenen: onze slechte gewoonten Geüpdatet op 12/10/2015 - 14h44

Hoge hakken , pumps met een smalle top, ballerina’s of teenslippers: alles kan, maar dan mondjesmaat. Anders krijgen we rugproblemen, problemen met onze pezen, of problemen met onze tenen die vervormen tot klauwtenen. We laten enkele specialisten aan het woord over deze gewoonten die we aannemen uit...

Red uw voeten, verander van schoenen! Gepubliceerd op 12/10/2015 - 11h15

Voeten zijn trouwe dienstverleners. In een mensenleven leggen ze een parcours af van 100.000 tot 180.000 km. Voeten verdienen dan ook het nodige respect en de nodige zorg. Maar meer dan 80% van alle vrouwen zegt voetproblemen te hebben: eeltknobbels, transpiratie, eksterogen, ruwe plekken, en ga zo...

Felle pijn in de hiel: misschien is het wel plantaire fasciitis? Gepubliceerd op 07/10/2015 - 10h09

Als u - vooral ’s ochtends - felle pijn in de hiel hebt, zal uw arts u misschien enkele nieuwe worden bijbrengen zoals plantaire fasciitis , plantaire aponeurose, hielspoor of spina calacanea , enz. Wat is het precies? Wat moet u doen als u pijn in uw hiel hebt?

Voetzoolwratten: welke tekenen, preventie en behandelingen? Gepubliceerd op 11/08/2015 - 16h00

Wratten zijn kleine huiduitwassen die worden veroorzaakt door een virus uit de groep van de papillomavirussen. Voetzoolwratten is specifiek soort van wratten met heel eigen kenmerken. Ze zijn moeilijk te behandelen, maar vaak verdwijnen voetzoolwratten na verloop van tijd vanzelf.

Mooie voeten in de zomer! Gepubliceerd op 26/07/2015 - 16h36

Tijdens de zomermaanden trekken we regelmatig onze schoenen uit en kunnen we onze tenen nog eens frisse lucht laten opsnuiven... Een goede gelegenheid om ons te buigen over diezelfde tenen om definitief een einde te maken aan hun kleine problemen.

Sporters, verzorg uw voeten! Gepubliceerd op 07/07/2015 - 12h01

Sport en gezondheid gaan goed samen. Of sport ook zo gezond is voor de voeten, is een andere vraag. Zweten, wrijving, infecties zijn schering en inslag in de schoenen van de atleten, zelfs van de zondagse! Jammer, want met enkele goede gewoonten kunnen we onze voeten toch gezond te houden.

Voetverzorging: special voetbad Gepubliceerd op 08/05/2015 - 11h56

Met het mooie weer laten we onze voeten weer bloot. Toon ze en bewonder ze, maar denk eraan om eerst de huid te vernieuwen. Niets is zo goed als een voetbad om mooie voeten te krijgen voor u ze laat zien. Droge en dikkere huid: hoe gaat u te werk voor het ideale voetbad ?

Ik heb likdoorns: wat kan ik eraan doen? Geüpdatet op 24/10/2014 - 14h46

Likdoorns zijn lokale hoornachtige verhardingen van de huid, in de volksmond ook eksterogen genoemd . Ze zijn goedaardig, maar kunnen serieus pijn doen en hinder geven bij het lopen. Wat valt er aan likdoorns te doen?

Uw voeten verwennen: een gebruiksaanwijzing! Gepubliceerd op 25/08/2014 - 12h04

Voeten worden in sommige culturen verafgood, in onze contreien worden ze helaas nog al te vaak verwaarloosd. Dit artikel is een unieke kans om dit plooitje glad te strijken! Hoog tijd dus voor een grondige verwenbeurt van onze voeten. Maar hoe doe ik dit het best en hoe begin ik eraan?

Zomerschoenen: een slechte keuze voor uw voeten! Gepubliceerd op 05/08/2014 - 15h59

In de zomer worden veelal open schoenen gedragen: sandalen, ballerina's, teenslippers. En 's avonds... dan gaan de hakken aan! Maar wist u dat deze zomerschoenen niet gezond voor uw voeten zijn en op latere leeftijd voor pijnlijke voeten zullen zorgen. Uitleg...

Panaritium of fijt: hoe snel verzorgen? Geüpdatet op 22/04/2014 - 10h12

Fijt is een veel voorkomende en pijnlijke infectie van een vinger of teen. De infectie ontstaat na besmetting van een wonde door een ziektekiem. Meestal is dat de Staphylococcus aureus. Wanneer moet u ingrijpen bij fijt en wat moet u doen?

'French pedicure', een gebruiksaanwijzing Gepubliceerd op 22/10/2013 - 10h40

U kent wellicht al de french manicure, maar sinds een aantal jaar zit ook de french pedicure, in de lift. Die biedt, naast de look nog een extra troef: met deze methode die gebaseerd is op natuurlijke kleuren, hoeft u zich geen zorgen te maken over de vraag of de kleur van uw nagels bij uw outfit pa...

Voetverzorging: denk er dagelijks aan! Gepubliceerd op 22/10/2013 - 10h38

We kunnen elke dag op onze voeten rekenen. Vanaf onze eerste stappen, dragen ze ons lichaam en ons gewicht... Het zou dus bijzonder ondankbaar zijn als we niet elke dag wat aandacht zouden schenken aan de verzorging van onze voeten . Bovendien zijn de regels van de voetverzorging niet zo moeilijk na...

Hebt u orthopedische zolen nodig? Geüpdatet op 06/05/2013 - 12h14

Een slechte houding verbeteren, pijn aan de voeten verlichten maar ook de pijn aan heupen en rug... Heeft u al eens gedacht aan orthopedische zolen? Al onze goede raad om te zien of u er nodig heeft!

De operatieve behandeling van een hallux valgus in 8 vragen Gepubliceerd op 23/04/2013 - 12h10

Hallux valgus of de 'knobbel aan de teen' is een karakteristieke misvorming van de voorvoet. De aandoening is onsierlijk, hinderlijk en soms zelfs zeer pijnlijk. In sommige gevallen is een chirurgische ingreep noodzakelijk. Op dit gebied zijn de technieken enorm geëvolueerd, zodat de ingreep minder...

Schoenen: welke hak kies ik? Geüpdatet op 26/02/2013 - 09h19

Hoge hakken brengen de benen beter tot hun recht, platte hakken zijn dan weer supercomfortabel. Moeilijk dus om te kiezen. En als u nu eens zou afwisselen? Regelmatig overschakelen van platte hakken naar hoge hakken en omgekeerd lijkt inderdaad de beste optie om ‘collateral damage’ aan de voeten en...

Ziekte van Morton, een pijnlijke voetaandoening Gepubliceerd op 22/01/2013 - 11h53

Het Morton-neuroom (ook Morton's neuroma, ziekte van Morton of metatarsalgie van Morton genoemd) is een pijnlijke aandoening die de interdigitale zenuw van de voet treft. Is dat erg, dokter?

10 tips voor een goede voetenverzorging Gepubliceerd op 18/06/2012 - 14h58

Onze voeten krijgen het het hele jaar door hard te verduren, en zeker in de zomer. Probeer ze dagelijks te verzorgen, want ze zijn veel te kostbaar om ze te verwaarlozen. Hieronder geven we u in tien vragen / antwoorden de basiszorgen voor gelukkige voeten.

Talalgie: ik kan geen voet meer verzetten Gepubliceerd op 03/01/2012 - 11h11

Er wordt vaak gesproken over het carpaaltunnelsyndroom en over de fameuze musculoskelettale stoornissen. Maar ook de hiel kan danig protesteren, zozeer dat de pijn het lopen kan bemoeilijken of zelfs verhinderen.

Hallux valgus, of de 'knobbel aan de teen' Gepubliceerd op 03/01/2012 - 11h01

Dit is een overdreven afwijking van de grote teen naar buiten toe, gepaard met een ontstoken en gezwollen zone. Deze afwijking, die 5 tot 10% van de bevolking, vooral vrouwen, treft, is verantwoordelijk voor pijn, moeilijkheden bij het kiezen van schoenen en vervorming van de voorkant van de voet. E...

De schoenen die u nodig hebt: maak de juiste keuze! Gepubliceerd op 03/01/2012 - 10h52

Mode, het esthetisch aspect, de combinatie met de rest van de outfit... Het is niet altijd vanzelfsprekend om het paar schoenen te kiezen dat het best bij u past, met andere woorden het paar dat goed is voor uw gezondheid. Kiest u het verkeerde paar schoenen , dan zult u de gevolgen moeten dragen: p...

Wat heb ik nodig om te lopen? Geüpdatet op 10/01/2011 - 00h00

Wat voor materiaal heb je allemaal nodig om goed te kunnen hardlopen ? Niet zo gek veel eigenlijk: aan een goed stel loopschoenen en sportieve, functionele kledij heb je genoeg. Die hartslagmeter of gps komen later wel van pas.

Pijn in de rug, heupen, knieën of voeten? Misschien moet u naar een podoloog! Geüpdatet op 15/03/2010 - 00h00

Veel houdingsproblemen worden veroorzaakt omdat we slecht op onze voeten steunen . Onze voeten liggen aan de basis van ons evenwicht . Als we ze verkeerd plaatsen, kunnen ze pijn geven in de voeten en enkels, maar ook in de knieën , de heupen en de rug . Als u twijfelt, gaat u best naar een podoloog...

Vrouwenvoeten verdienen eigen loopschoen Geüpdatet op 22/07/2009 - 00h00

Een goede schoen is voor joggers ontzettend belangrijk om blessures te vermijden. De loopschoen moet niet alleen rekening houden met de loopstijl, maar ook met een vrouwelijke of mannelijke voet.

Stappen zoals de Masaï, het is gezond Geüpdatet op 05/08/2008 - 00h00

Een schoen die het blootsvoets lopen op zand of een zachte ondergrond nabootst, dat is wat de "Masaï" schoenen beloven. Met als resultaat: een rechtere houding en een steviger spierstelsel.

Spaar uw voeten Geüpdatet op 21/11/2006 - 00h00

De trend om sportschoenen te dragen om rond te stappen in de stad zorgt voor heel wat voetproblemen . Een goede raad: gebruik uw baskets alleen voor het joggen en draag in de stad degelijke schoenen !

Voeten: wie loopt welk risico? Geüpdatet op 19/09/2006 - 00h00

De voeten moeten elke stap opvangen en bij joggers zijn dat er nog meer dan bij niet-joggers. Welke risico's lopen de voeten bij het opvangen van al die schokken? Wat zijn de gevaren en wat zijn de oplossingen?

Jongeren: denk aan uw voeten Geüpdatet op 21/02/2006 - 00h00

De voet draagt heel het lichaamsgewicht. Hij staat ook constant onder druk. Dat is meer dan reden genoeg om er heel goed zorg voor te dragen. Nochtans worden de voeten vaak verwaarloosd. Aangezien bepaalde afwijkingen zich vaak uiten tijdens de adolescentie, vooral bij het beoefenen van een sport, i...

Leve onze voeten! Geüpdatet op 12/04/2005 - 00h00

We kunnen er niet naast kijken: de voeten van de Belgen groeien. In dertig jaar tijd zijn ze met drie maten toegenomen. De gemiddelde schoenmaat bedraagt nu 40 bij vrouwen en 43 bij mannen. Reden te meer dus om onze voeten goed te vertroetelen…

Trek uw kind goede schoenen aan! Geüpdatet op 31/08/2004 - 00h00

Tussen 9 en 24 maanden groeien de voeten van een kind snel (+2,5 cm). Tot 5 jaar groeien ze nog ongeveer 1 cm per jaar. Goede schoenen zijn dan ook bijzonder belangrijk, want onaangepast schoeisel houdt een risico in op misvormingen. Ziehier enkele tips.

De wraak van de voet Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

De voet heeft de reputatie dom te zijn en te stinken, en wordt als het minst edele lichaamsdeel beschouwd. Wat een gebrek aan tact!

Neem me mijn baskets niet af! Geüpdatet op 16/12/2003 - 00h00

Mode en sport gaan niet altijd goed samen. De orthopedisten maken zich dan ook zorgen over de gewoonte van jongeren om altijd en overal joggingschoenen te dragen.

Vibrerende zolen: een evenwichtig concept Geüpdatet op 18/11/2003 - 00h00

Een nieuw concept is geboren: "stochastische resonantie". Deze wetenschappelijke benaming betekent dat het dragen van vibrerende zolen oudere personen zou kunnen helpen hun evenwicht te verbeteren en dus de risico's om te vallen en iets te breken, te reduceren.

''Schoktechniek'' voor de achilleshiel Geüpdatet op 09/01/2002 - 00h00

Lithotripsie (van het Griekse lithos = steen, en terein = verbrijzelen) of steenverbrijzeling wordt toegepast om stenen in de nieren of de galblaas te verbrijzelen. De techniek is zeer doeltreffend, vooral bij de behandeling van blaasstenen. De techniek wordt nu echter ook toegepast in de reumatolog...

Senioren: verzorg uw voeten! Geüpdatet op 24/10/2001 - 00h00

"Wat zijn mijn voeten?...Mijn voeten zijn het voorwerp van constante verzorging!"

PUBLICITÉ