PUBLICITÉ
ARTIKELS VOEDSELALLERGIE
20 online artikels over Voedselallergie
Zijn voedselallergieën te voorkomen? Geüpdatet op 21/11/2011 - 10h53

Zo’n 30% van de kinderen jonger dan 15 jaar heeft een of andere allergie. Allergieën zijn daarmee de op drie na meest voorkomende chronische ziekte. Preventie is dus cruciaal, maar slechts weinig maatregelen zijn tot dusver ook doeltreffend gebleken. Welke maatregelen kunnen we dan wel nemen om voed...

Almaar meer voedselallergieën… Geüpdatet op 03/10/2011 - 14h14

De voorbije vijf jaar is het aantal voedselallergieën verdubbeld. Hoe is die toename te verklaren en waarom krijgen vooral kleine kinderen een voedselallergie?

Misschien heb ik wel een voedselallergie… Geüpdatet op 27/06/2011 - 15h26

Soms reageert ons afweersysteem op overdreven wijze op bepaalde voedingswaren. We hebben dan een voedselallergie . Maar hoe herkennen we een voedselallergie ? Wat zijn de symptomen van een voedselallergie ?

Voedselallergie: twee middeltjes om het dagelijks leven aangenamer te maken Geüpdatet op 17/05/2011 - 10h12

Mensen bij wie een voedselallergie is vastgesteld, kunnen op twee manieren hulp vinden in hun dagelijks leven: via de patiëntenverenigingen die informatie doorgeven en wederzijdse steun stimuleren, en via de informatie op de verpakking van levensmiddelen, ook al is die niet perfect.

Kort praktisch overzicht van de voedselallergieën Geüpdatet op 09/05/2011 - 16h28

Een allergie is een overdreven reactie van ons afweersysteem op een stof (of allergeen) zoals pollen, mijten, schimmels, haren en vaak ook voedselwaren. De allergische reactie kan zich op veel manieren uiten: roos, huiduitslag, misselijkheid, diarree, tot braken en een anafylactische shock toe.

Kunt u een voedselallergie herkennen? Geüpdatet op 09/11/2009 - 00h00

Het aantal voedselallergieën is de voorbije 5 jaar verdubbeld! Wist u dat deze allergieën op verschillende manieren aan het licht kunnen treden?

Kent u de symptomen van voedselallergieën? Geüpdatet op 28/04/2009 - 00h00

Voedselallergieën komen steeds vaker voor en de lijst voedingsmiddelen waarvoor men allergisch kan zijn, wordt steeds langer. En dan hebben we het nog niet over kruisallergieën! Kunt u de verschillende soorten symptomen die het gevolg zijn van een voedselallergie herkennen?

Stijging van het aantal voedselallergieën: 7 verklaringen Geüpdatet op 16/03/2009 - 00h00

In een tijdspanne van amper vijf jaar, is het aantal voedingsallergieën verdubbeld. In 2008 telde Frankrijk 2 miljoen mensen die het slachtoffer waren van een voedingsallergie. Vooral kinderen worden getroffen: driemaal meer dan volwassenen. Hoe is zo'n snelle, recente stijging van het aantal voedin...

Allergieën: soja is niet altijd een bondgenoot Geüpdatet op 13/05/2008 - 00h00

Soja heeft positieve effecten op de gezondheid, zo blijkt uit wetenschappelijke studies, maar dat wil nog niet zeggen dat soja een wondermiddel is. Er zijn ook heel wat mensen die allergisch zijn aan soja.

Voedselallergie: de kunst van het invoegen van het allergeen Geüpdatet op 23/01/2007 - 00h00

Bij de behandeling van een voedselallergie moet het allergeen gebannen worden. Maar als de testresultaten negatief blijven, kan het allergeen of kunnen de allergenen uit voedingsmiddelen opnieuw ingevoerd worden. Maar een vierde van de allergiepatiënten vermijdt het allergeen veel langer dan noodzak...

Voedselallergie: opgelet voor de doodskus! Geüpdatet op 09/05/2006 - 00h00

Iemand die allergisch is voor een bepaald voedingsmiddel kan een ernstige reactie vertonen nadat hij iemand die dat voedingsmiddel heeft gegeten, heeft gekust. Deze allergische reactie op de kus wordt door specialisten de "kiss of death" genoemd. Mensen met allergieën en hun familie moeten op de hoo...

Welke vis moet u eten in geval van allergie? Geüpdatet op 07/03/2006 - 00h00

We lezen overal (ook op e-gezondheid) dat het goed is om veel vis te eten. Vis is goed voor het hart, het hoofd en tegen kanker! Ja, maar wat moet u doen als u allergisch bent voor vis?

Voedselallergieën: nog altijd in opmars... Geüpdatet op 07/02/2006 - 00h00

Het aantal voedselallergieën zou de voorbije twintig jaar nagenoeg verdubbeld zijn. Vermijding blijft vandaag dan ook de beste preventie, plus langdurige borstvoeding en voedingsdiversificatie vanaf zes maanden, niet vroeger...

Pinda's: opgelet voor allergieën! Geüpdatet op 06/12/2005 - 00h00

Pinda's zitten vaak verborgen in eetwaren en kunnen min of meer ernstige allergische reacties veroorzaken. Vaak is het moeilijk om ze volledig te vermijden, want ze worden kwistig gebruikt. De diagnose omvat tests om eventuele kruisallergieën op te sporen.

Aardnotenallergie: geen peanuts! Geüpdatet op 09/11/2004 - 00h00

Het aantal aardnotenallergieën neemt in West-Europa nog altijd toe, vooral bij kinderen. Waakzaamheid is geboden, want aardnoten zijn terug te vinden in heel wat voedingsproducten. Er is maar één oplossing voor de allergiepatiënt: ze volledig bannen uit zijn voeding.

Voedselallergie: opgelet voor verzorgingsproducten! Geüpdatet op 11/05/2004 - 00h00

Bij allergische kinderen is het vaak niet voldoende om het voedselallergeen in kwestie te bannen. En met reden, want deze allergenen houden zich ook schuil in lotions en andere reinigingscrèmes. We denken hier in de eerste plaats aan zachte amandelolie, maar die is zeker niet de enige boosdoener...

Een pleister om voedselallergieën op te sporen Geüpdatet op 29/07/2003 - 00h00

Allergie staat 4de op de lijst van wereldplagen van de WGO. 8 % van de Belgische kinderen zou aan een voedselallergie lijden, een cijfer dat de komende tien jaar nog zou verdubbelen.

INTERVIEW: Kan men ongevallen door voedselallergie op school voorkomen? Geüpdatet op 08/10/2002 - 00h00

Er kunnen problemen rijzen als kinderen met een voedselallergie naar school gaan. In Frankrijk definieert een omzendbrief van de Minister voor Nationale Opvoeding van 10 november 1999 de opvang van allergische kinderen op school. De omzendbrief pleit voor een geïndividualiseerd opvangproject waarin...

PUBLICITÉ