PUBLICITÉ
ARTIKELS VOEDINGSHYGIËNE
20 online artikels over Voedingshygiëne
Zo kunt u gezond barbecueën! Gepubliceerd op 22/06/2017 - 16h09

Barbecueën is goed en gezond, want het is een manier van eten bereiden zonder vet. Maar niets is perfect, en ook bij deze bereidingswijze komen er kankerverwekkende stoffen vrij. En helaas maar al te vaak is er ook een verhoogd risico op voedselvergiftiging. Hoe kunt u gezond barbecueën?

Campylobacter: de vijand in de keuken! Gepubliceerd op 17/11/2014 - 15h09

Darminfecties zijn een echte plaag. De bekendste verwekkers zijn Salmonella en Listeria; Campylobacter is minder bekend.

Gebruikt u uw koelkast op de juiste manier? Gepubliceerd op 18/12/2013 - 09h36

Na de feesten zitten ook onze koelkasten met een kater. Ze zijn overvol, niet al te proper, de temperatuur is niet stabiel gebleven door het voortdurend open en dicht doen. Tijd dus om grote schoonmaak te houden in uw koelkast. Meteen ook de gelegenheid om een nieuwe start te nemen. Maar weet u wel...

Opgelet, Salmonella ligt op de loer... Gepubliceerd op 18/10/2012 - 14h42

Salmonellae zijn bacteriën die zeer vaak in voedsel voorkomen. Men zou bijna kunnen zeggen dat ze al ons voedsel besmetten. Maar ze ontwikkelen zich het best als de omstandigheden gunstig zijn, d.w.z. in een warme en vochtige omgeving.

De ziekte van Crohn: de koelkast als schuldige? Gepubliceerd op 09/08/2012 - 16h11

De koelkast, een revolutionaire uitvinding, zou niet onverdeeld een goede zaak zijn geweest, zoals blijkt uit de gegevens van een Franse studie. Zo zou de huiskoelkast hebben bijgedragen tot de toename van het aantal gevallen van de ziekte van Crohn, door de vorming van bacteriën te bevorderen die z...

Voedselveiligheid in de zomer Gepubliceerd op 31/07/2012 - 09h58

Verse voedingswaren , diepvriesproducten , restjes, hoe moet je het risico op een voedselvergiftiging vermijden in de zomer, wanneer de hoge temperaturen het woekeren van kiemen bevorderen? Door een aantal regels te respecteren! We kennen de regels wel, maar ze nog eens herhalen kan nooit kwaad, int...

Restjes verwerken zonder risico voor de gezondheid Geüpdatet op 17/07/2012 - 10h38

We moeten geen eten verspillen of weggooien, maar we mogen ook het risico niet lopen om ziek te worden na het eten van oude restjes. Hoe kunt u uw restjes goed bewaren om ze te gebruiken zonder risico op een voedselvergiftiging?

Voedingshygiëne bij kinderen Gepubliceerd op 25/01/2011 - 13h20

Goede eetgewoonten die we in de kindertijd aankweken, blijven ons hele verdere leven overeind. Leer ze uw kinderen dus zo vroeg mogelijk aan.

Meer hygiëne in de keuken! Gepubliceerd op 27/09/2010 - 00h00

Voedselveiligheid wordt tegenwoordig hoog in het vaandel gedragen, en toch zijn er nog geregeld gevallen van voedselvergiftiging . Opvallend is wel dat het gros daarvan toe te schrijven is aan een gebrek aan hygiëne van de handen. Tijd voor een hygiënecampagne in de keuken...

Zelf invriezen van A tot Z Geüpdatet op 07/06/2010 - 00h00

Het invriezen van vis, vlees, groenten, brood of fruit - vers of bereid - vraagt een aantal voorzorgsmaatregelen om de kwaliteit te waarborgen en risico's uit te sluiten. Hieronder vindt u 10 basisregels om " zelf in te vriezen ".

Mag ik producten eten waarvan de verbruiksdatum overschreden is? Geüpdatet op 31/05/2010 - 00h00

Op elk product staat een houdbaarheidsdatum, maar wat wil dat zeggen? Wat is het verschil tussen UGD (Uiterste gebruiksdatum) en OUGD (Optimale uiterste gebruiksdatum)? Kunnen we ziek worden als we een product eten waarvan deze data overschreden zijn? Een woordje uitleg.

Koelkast: zet uw voedingsmiddelen op de juiste plaats! Geüpdatet op 10/05/2010 - 00h00

Waarom is het zo belangrijk de levensmiddelen op de juiste plaats in de koelkast te zetten? Doodeenvoudig omdat de verschillende delen van de koelkast de levensmiddelen niet op dezelfde temperatuur bewaren. Een klein overzicht om vergissingen te vermijden en om niet het slachtoffer te worden van een...

Voeding: hoe kunt u etensresten klaarmaken en bewaren? Geüpdatet op 05/10/2009 - 00h00

De kunst om vooraf klaar te maken, te bewaren, in te vriezen en niet te verspillen en tegelijkertijd te letten op een onberispelijke voedingshygiëne , kan men niet improviseren. Dat moet men leren, ook al worden de basisprincipes vaak door het gezond verstand gedicteerd.

Escherichia coli O157H7: een angstaanjagende bacterie... Geüpdatet op 09/09/2009 - 00h00

Een recent geval van voedselvergiftiging in een verzorgingsinstelling in Ieper legt eens te meer de nadruk op de noodzaak van een correcte hygiëne in de keuken. Sommige bacteriën, zoals de coli O157H7 die voedselvergiftiging veroorzaakt, kunnen een heuse bedreiging zijn voor de gezondheid.

Snijplanken zijn microbe-haarden Geüpdatet op 06/05/2008 - 00h00

Snijplanken zijn echte microbehaarden, iets wat we vaak over het hoofd zien. Alleen met drastische maatregelen is dit hardnekkige ongedierte uit te roeien.

Is uw koelkast in goede handen? Geüpdatet op 12/02/2008 - 00h00

De voedselveiligheid moet onberispelijk zijn, van de producent tot bij ons thuis, dat wil zeggen tot in de koelkast. Zodra de producten zijn aangekocht, is alleen de consument nog verantwoordelijk. Hij moet erop toezien dat de koudeketen wordt gerespecteerd en dat het voedsel niet bederft. Hieronder...

Ook de koelkast is niet veilig! Geüpdatet op 02/09/2003 - 00h00

Soms doen voedselvergiftigingen zich voor waar je ze niet verwacht. De minste nalatigheid thuis kan een drama veroorzaken, want bedorven gerechten zijn niet minder gevaarlijk omdat ze in de koelkast zitten!

PUBLICITÉ