PUBLICITÉ
ARTIKELS VOEDING, SMAAK EN GENOT
19 online artikels over Voeding, smaak en genot
Mijn libidobevorderend dieet Gepubliceerd op 06/01/2017 - 16h21

Is uw libido verminderd? Dan is het goed te weten dat deze vermindering te wijten kan zijn aan uw voeding. Het goede nieuws is dat het omgekeerde ook waar is: streven naar een meer evenwichtige voeding kan leiden tot een wedergeboorte van uw libido.

Zomer en voeding: wat is fout en wat is goed? Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h23

Wat zullen we deze zomer eten ? Wat moet u weten om goed te eten zodat u uw lijn behoudt? Test uw kennis over zomervoeding en mijd verkeerde eetgewoontes die onvermijdelijk hun impact hebben op uw weegschaal.

Kiwi’s, lekkere en gezonde fastfood! Gepubliceerd op 22/06/2016 - 17h29

Een kleine zoete snack die zo klaar is en in elk warenhuis te vinden is en die ook nog eens goed bewaart…Jawel, we hebben het over kiwi’s, een fruitsoort die nog al eens wordt onderschat. Een korte kennismaking.

Wat dacht u van een salade als middagmaal? Geüpdatet op 04/05/2016 - 09h52

Huivert u bij de gedachte dat u genoegen moet nemen met een salade als middag- of avondmaal? Een stevige salade kan nochtans een volwaardige maaltijd zijn die helemaal niet hoeft te frustreren. Enkele tips.

Kikkererwten: peulvruchten vol gezondheidstroeven Geüpdatet op 02/05/2016 - 11h04

Kikkererwten behoren tot de familie van de peulvruchten. Ze zijn zo goed als vetarm en een belangrijke leverancier van oplosbare vezels en plantaardige eiwitten , allemaal troeven die onze gezondheid ten goede komen.

Snoepen en gewichtstoename: hoe raakt u ervan af? Geüpdatet op 30/03/2016 - 10h02

Snoepen is onze eetgewoonten binnengeslopen via allerlei producten die voor deze nefaste activiteit worden gemaakt. Het resultaat is op de weegschaal te zien: de kilo’s komen erbij. Hoe raakt u uit deze spiraal die onvermijdelijk tot gewichtstoename leidt?

Boerenkool, een groente met 1001 troeven! Geüpdatet op 17/02/2016 - 11h05

Dankzij de vele gezondheidstroeven raakt boerenkool of krulkool stilaan uit de hoek van de vergeten groentes en sluit ze zich aan bij de trendy voedingsmiddelen! Celebrity’s als Heidi Klum en Jennifer Aniston zweren bij de groente. We zetten de culinaire troeven van deze kool op een rijtje.

Appelen: eet ze naar hartenlust! Gepubliceerd op 12/02/2016 - 14h44

De appel is het meest gegeten fruit en heeft vele voedingswaarden. Het aloude gezegde "Eén appel per dag houdt de dokter weg" wordt ook regelmatig opnieuw bevestigd. Dat klopt dus, maar wel ook lekker de schil opsmullen...

Op uw bord: prei Gepubliceerd op 12/02/2016 - 13h06

Vroeger kon je bij vriesweer op de markt geen prei vinden, omdat de grond bevroren was en de prei muurvast zat. Maar dankzij de komst van broeikassen en machines is prei nu het hele jaar door verkrijgbaar, in alle weersomstandigheden. De nieuwe kleine prei wordt beschouwd als een lekkernij, maar pre...

Op het menu: clementines en mandarijnen Gepubliceerd op 12/02/2016 - 13h01

Ze worden vaak met elkaar verward, en met reden, want de clementine - en de mandarijnboom behoren tot dezelfde familie. De pitloze clementines zijn vandaag meer in trek dan de mandarijnen , misschien omdat ze beter bij onze luie aard passen.

Pompelmoes: zon en tonus op je bord Gepubliceerd op 12/02/2016 - 12h55

De pompelmoes is een van de grotere leden van de familie van citrusvruchten... en net als bij de andere leden ligt haar weldoende effect niet alleen in het hoge gehalte aan vitamine C. Geef toe, die grote gele bal doet denken aan de zon. En wat is er heerlijker dan even weg te dromen tijdens de lang...

Wat eet ik het best als ik moe ben? Gepubliceerd op 03/02/2016 - 11h25

De dagen worden almaar korter en grijzer. U raakt ’s ochtends niet uit bed. U sleept zich door de dag, zit urenlang voor de buis of in de bioscoop. Kortom, u bent moe, u zit erdoor. Wat kunt u eten om u op te kikkeren en de vermoeidheid te overwinnen?

Van welk voedsel word je vrolijker? Gepubliceerd op 27/01/2015 - 10h40

Elke ochtend een lepel goed humeur kunnen nemen om meer pit te krijgen. Dat zou pas geweldig zijn, zeker als we het eens wat moeilijker hebben. Jammer genoeg bestaat dat niet! Maar we kunnen wel bepaalde levensmiddelen bovenaan op ons menu zetten die ons geven wat nodig is om onze stemming een duwtj...

Is roomijs altijd veilig ? Geüpdatet op 12/08/2013 - 13h55

Met dit warme weer is niets aangenamer dan een ijsje te likken of te lepelen. Even een zalige verfrissing voor het gehemelte en daarna’ genieten van de heerlijke smaken. Maar opgelet : niet alle soorten ijs zijn dezelfde, en bovendien komt het erop aan een voedselvergiftiging te vermijden.

Zin in een aperitiefje? Gepubliceerd op 14/08/2012 - 08h55

We nodigen nogal snel vrienden of familie uit voor een aperitief in de zomermaanden! En u probeert altijd het beste in u zelf naar boven te halen. Het aperitief is dan ook een belangrijk verlengstuk van het diner!

Als kanker de smaak aantast Gepubliceerd op 06/07/2012 - 15h17

Kanker veroorzaakt bij kankerpatiënten vaak een vermindering of volledige uitval van de smaakzin . Dat kan te wijten zijn aan de ziekte zelf, aan de gevolgde therapieën of aan psychologische criteria. In ieder geval is de smaak belangrijk genoeg om naar oplossingen te zoeken.

Laat uw kinderen niet langer op straat eten! Geüpdatet op 27/09/2011 - 11h13

"Streetfood", het eten van stalletjes in de straat, is in veel landen en vooral in Azië populair. Maar dat is nog geen reden om onze kinderen hun vieruurtje op straat te laten opeten als ze van school komen. Waarom niet?

Verzoen u met uw hang naar lekkers! Geüpdatet op 18/03/2008 - 00h00

Lekker eten is een paradoxaal fenomeen. Het wordt enerzijds sterk geprezen omdat het een bron van genot is. En anderzijds wordt het verguisd, omdat we ervan bijkomen. Hoog tijd dus om het de plaats te geven die het toekomt: het is een kleine onvolmaaktheid, een zwakte, maar een waaraan we heel veel...

Eet u graag Chinees? Geüpdatet op 03/06/2002 - 00h00

Zout, zoet, zuur, bitter? Met uw tong kan u die vier basissmaken onderscheiden. En het glutamaat dat in de Chinese keuken wordt gebruikt? Dat kan u ook proeven en dat is nieuw!

PUBLICITÉ