PUBLICITÉ
ARTIKELS VOEDING EN VETSTOFFEN
23 online artikels over Voeding en vetstoffen
Buikvet: hoe raakt u het kwijt? Gepubliceerd op 09/03/2017 - 16h46

Buikvet of visceraal vet bevindt zich tussen de organen in onze buik. Dit vet verhoogt het risico op sterftegevallen door hart- en vaatziekten. Daarom raden we regelmatig aan om de taille in het oog te houden. Maar hoe raakt u dat buikvet kwijt, als het er is?

Wat is de plaats van margarine in onze voeding? Geüpdatet op 10/02/2016 - 09h49

Margarine is een vetstof die bij kamertemperatuur vast is en min of meer gebruikt kan worden zoals boter , maar ze levert wel niet dezelfde voedingsstoffen. We overlopen even de eigenschappen.

Op welke manier is vet goed voor ons? Geüpdatet op 08/02/2016 - 09h23

We hebben allemaal de neiging om vet uit onze voeding te bannen. Nochtans speelt vet een cruciale rol in onze stofwisseling. Zonder vet kunnen we zelfs niet leven… Een woordje uitleg.

Gevaarlijke illusies Gepubliceerd op 03/02/2015 - 12h44

Veel mensen denken dat wie sportief is, automatisch beschermd is tegen cardiovasculaire accidenten. Ze vergissen zich!

Verzadigde vetten: het slechte vet Gepubliceerd op 07/07/2014 - 14h01

Verzadigde vetten hebben een nadelige invloed op de gezondheid van het hart en de bloedvaten. Een hoge consumptie van verzadigde vetten is dus een ernstig probleem voor de openbare gezondheid.

Zijn frieten kankerverwekkend? Gepubliceerd op 07/04/2014 - 18h15

Het regelmatig eten van frieten op voorschoolse leeftijd zou het risico op het optreden van borstkanker een paar decennia later -op volwassen leeftijd- kunnen doen stijgen. Mogen kleine Belgische meisjes dan helemaal geen frieten meer eten?

Suiker of vet: wat is de grootste dikmaker? Gepubliceerd op 19/12/2013 - 15h23

Vet en suiker krijgen om beurten de schuld van de stijging van het aantal gevallen van overgewicht en obesitas. Ons vet- en suikerverbruik is de voorbije decennia ook sterk gestegen… Wat moeten we weten over suikers en vetzuren? Welke van beide scoort het slechtst als het om gewichtstoename gaat?

Vette voedingsmiddelen zijn slecht voor de darmen Gepubliceerd op 16/07/2013 - 11h19

Een onderzoek heeft aangetoond dat te veel vette voedingsmiddelen gebruiken het risico kon vergroten om een hemorragische proctocolitis te ontwikkelen. Wees op uw hoede voor gefrituurde gerechten en rood vlees...

Gedaan met de mollige billen! Gepubliceerd op 07/01/2013 - 09h57

Op e-gezondheid vindt u alle mogelijke oefeningen om de spieren in uw achterste te versterken In dit artikel geven we u bijkomende informatie en tips zodat u die speciale oefeningen voor het achterste zo goed mogelijk kunt uitvoeren en er een optimaal effect mee bereikt . Het doel: uw mollige billen...

Ik eet graag vet, is het erg? Gepubliceerd op 08/10/2012 - 12h24

Bereide gerechten, sauzen, charcuterie, kaas, gebak en ontbijtkoeken, koekjes … In alles zit vet (lipiden) en dat vet heeft algemeen een slechte reputatie. Het maakt dik en bepaalde vormen verstoppen ook de aders. Maar vet is lekker , het smelt in uw mond en het is een waar culinair genot. Hoe moete...

Vetverbranders: loop niet in de val! Gepubliceerd op 17/01/2012 - 11h49

Na de min of meer overdadige weken rond Kerstmis en Nieuwjaar is de verleiding groot om heel vlug af te raken van de opgeslagen kilo’s. En om te bezwijken aan producten en voedingswaren met de naam " vetverbranders " en wat ze allemaal beloven. Sommige zijn gevaarlijk, andere niet. Maar allemaal dri...

Voeding en emoties: onze maag speelt wel degelijk een rol! Geüpdatet op 01/08/2011 - 15h06

Wanneer we ons gedeprimeerd voelen, wordt vaak beweerd dat de zin die we dan hebben in ijsjes, chocolade, chips, kortom vette en zoete voeding, gewoon het gevolg is van de emoties die de smaak van die voedingsmiddelen bij ons opwekken. Een recente Belgische studie heeft aangetoond dat dit fenomeen e...

Vetzuren: wat zijn uw eetgewoonten? Geüpdatet op 07/07/2009 - 00h00

We hebben allemaal onze kleine eetgewoonten, sommige zijn al iets minder goed voor onze gezondheid dan andere. Vetzuren ( vetten ) bijvoorbeeld zijn niet allemaal over één kam te scheren. Sommige zijn heel gezond, andere zijn net te mijden. Hoe gaat u ermee om?

Reclame: te veel suikers en vetten Geüpdatet op 09/02/2009 - 00h00

Volgens een Britse studie biedt de reclame in de tijdschriften voor het grote publiek een getrouwe weergave van het lezerspubliek. Zo zou het type en de voedingsinhoud van de levensmiddelen aangepast zijn aan het profiel van de lezers.

Leer de voedingsvetten kennen en zet ze naar uw hand. Geüpdatet op 17/03/2008 - 00h00

Hieronder nemen we vetstoffen en hun geheimen onder de loep. Aan u om er goed gebruik van te maken. Als u ze kunt herkennen en weet welke eigenschappen ze hebben, zal uw gezondheid er het meeste baat bij hebben.

Fastfood: kwaliteit boven kwantiteit Geüpdatet op 15/01/2008 - 00h00

Ook al spelen porties een rol, toch toont een studie aan dat het eten van een portie fastfood in één keer of in verschillende kleine porties de hoeveelheid geconsumeerd voedsel niet beïnvloedt. Het maakt niet uit hoe u het eet, wat telt in een hamburgertent is de keuze die men maakt.

Vetten: kwantiteit en kwaliteit! Geüpdatet op 13/11/2007 - 00h00

Als men over een evenwichtige voeding praat, dan gaat het vaak in de eerste plaats om het 'beperken van vetten'. De hoeveelheid is inderdaad belangrijk, maar nog belangrijker is dat vetten niet helemaal van het menu geschrapt worden en dat de toevoer ervan evenwichtig moet zijn.

Omega 3, omega 6: een kwestie van evenwicht Geüpdatet op 25/09/2007 - 00h00

De essentiële vetzuren van de omega-familie zijn de huidige sterren in de voedingsleer en de meeste mensen hebben er al van gehoord. Wat minder bekend is, is dat ze in een evenwichtige verhouding moeten worden ingenomen. Een woordje uitleg.

Frietjes: wordt u er dik van? Geüpdatet op 28/08/2007 - 00h00

Op het eerste gezicht zal deze vraag u misschien doen glimlachen. Deze nochtans belangrijke vraag over frietjes en frituurvet was tot nu toe nooit het onderwerp van een ernstige studie. Het eigenaardige is dat het Spaanse onderzoekers zijn die ons het antwoord bezorgen.

Borstkanker: kies de juiste voedingsvetten Geüpdatet op 11/04/2006 - 00h00

De vetten die men consumeert, hebben een invloed op het risico van borstkanker. Er zouden dus wel degelijk beschermende voedingspatronen bestaan, terwijl andere het risico van borstkanker verhogen.

Vette koeien afwisselen met magere koeien Geüpdatet op 20/05/2002 - 00h00

Te vet eten geeft na verloop van tijd aanleiding tot hart- en vaatziekten. Maar wat gebeurt er op korte termijn na een copieuze maaltijd?

PUBLICITÉ