PUBLICITÉ
ARTIKELS VOEDING
323 online artikels over Voeding
Zo kunt u gezond barbecueën! Gepubliceerd op 22/06/2017 - 16h09

Barbecueën is goed en gezond, want het is een manier van eten bereiden zonder vet. Maar niets is perfect, en ook bij deze bereidingswijze komen er kankerverwekkende stoffen vrij. En helaas maar al te vaak is er ook een verhoogd risico op voedselvergiftiging. Hoe kunt u gezond barbecueën?

Kanker en gevaarlijke voedingsmiddelen Gepubliceerd op 21/06/2017 - 15h55

Sommige voedingsmiddelen worden gelinkt aan kanker , hetzij omdat ze het risico verhogen, hetzij omdat ze bescherming bieden. Een bondig overzicht van te mijden eetwaren, als vorm van kankerpreventie.

Arseen in rijst: moeten we ons zorgen maken? Geüpdatet op 12/06/2017 - 11h27

Niet alle elementen die de planten in de grond opnemen, zijn goed voor onze gezondheid. Zo is het bekend dat arseen door rijst wordt opgenomen. Moeten we er ons zorgen over maken?

Lentegroenten en -fruit: weet u hoe en wat te kiezen? Gepubliceerd op 18/04/2017 - 16h44

Eindelijk kunnen we de sinaasappels, pompoenen en aardappelen even vergeten! De lentegroenten en de eerste aardbeien zijn er. Ze zijn verleidelijk, maar duur en ook niet altijd even goed. Hoe zorgt u ervoor dat u zich niet blauw betaalt en dat u de juiste keuze maakt? Wat zijn de seizoenen, de kwali...

Biologische verzorgingsproducten niet geschikt voor iedereen… Gepubliceerd op 12/04/2017 - 10h13

De biotrend is over het algemeen een goede zaak, maar voor cosmetica is het een gemengd verhaal. Veel mensen met een gevoelige huid of met allergieën hebben biologische producten geprobeerd en er slecht op gereageerd. Enkele gebruikstips voor biologische verzorgingsproducten .

(Lichte) tussendoortjes zijn goed voor de gezondheid! Gepubliceerd op 11/04/2017 - 15h11

Tussen de maaltijden eten heeft een slechte reputatie: het zou doen verdikken en dus een slechte gewoonte zijn die we moeten afleren. Maar alles hangt af van wat we eten! Tussendoortjes kunnen zelfs de gezondheid vooruithelpen.

Stop de hongeraanvallen en de overtollige kilo’s verdwijnen Gepubliceerd op 11/04/2017 - 15h08

De hongeraanvallen die ons in zeven haasten om het even wat naar binnen doen werken – maar meestal wel iets zoets – verstoren het evenwicht in onze voeding en doen ons bijkomen. Dat is genoegzaam bekend. Hoe kunnen we eraan ontkomen?

Zeven goede tips om minder tussendoortjes te eten Gepubliceerd op 11/04/2017 - 15h06

Ligt het aan de stress, aan snoeplust, een onevenwichtige voeding, een drukke agenda? Er zijn heel wat redenen die ons doen grijpen naar een tussendoortje. We hebben voor u enkele tips verzameld om u te helpen weerstaan aan de verleiding, zodat u uiteindelijk minder tussendoortjes gaat eten!

Migraine: aan welke voedingsmiddelen de voorkeur geven en welke vermijden? Gepubliceerd op 04/04/2017 - 15h20

Sommige voedingsmiddelen hebben de reputatie migraineaanvallen te kunnen veroorzaken, terwijl andere blijkbaar goed zijn om er geen te krijgen. Maar opgepast, migrainepatiënten hebben er geen belang bij om meteen bepaalde voedingsmiddelen van hun boodschappenlijst te schrappen en ook niet om zomaar...

Meer vezels, minder dikkedarmkanker Gepubliceerd op 17/03/2017 - 15h29

Colorectale kanker zit in ons land al decennia lang bij het leiderstrio van de dodelijke tumoren. Hoe komt dat? Misschien door een gebrek aan voedingsvezels op ons bord!

Enkele goede redenen om tijd te maken voor een lunchpauze Geüpdatet op 15/03/2017 - 12h42

Meer dan de helft van de Belgen last ‘s middags een pauze in. Wat doen ze tijdens die werkonderbreking midden op de dag? Met wie en wat eten ze? De voordelen van zo’n pauze beginnen alvast stilaan door te dringen: op het vlak van voeding, maar ook sociaal, qua welbevinden, ontspanning, enz.

Buikvet: hoe raakt u het kwijt? Gepubliceerd op 09/03/2017 - 16h46

Buikvet of visceraal vet bevindt zich tussen de organen in onze buik. Dit vet verhoogt het risico op sterftegevallen door hart- en vaatziekten. Daarom raden we regelmatig aan om de taille in het oog te houden. Maar hoe raakt u dat buikvet kwijt, als het er is?

Is vasten een wapen tegen kanker? Geüpdatet op 01/03/2017 - 17h43

Is vasten efficiënt in het bestrijden van kanker of van de bijwerkingen van chemotherapie? Het zou maar al te mooi zijn. In werkelijkheid blijkt vasten vooral gevaarlijk en zelfs contraproductief te zijn. Zo stellen de beschikbare wetenschappelijke studies.

Suiker vervangen, hoe en wat? Gepubliceerd op 23/02/2017 - 11h46

Ik wil geen suiker meer gebruiken. Ik hou niet van chemische zoetmiddelen . Mijn koffie smaakt er zo raar van en ik kan ze niet gebruiken om taart te bakken. Waardoor kan ik suiker dan wel vervangen?

Arsenicum op ons bord! Gepubliceerd op 23/02/2017 - 11h41

De Deense dienst voor Volksgezondheid raadt aan om het gebruik van producten op basis van rijst bij kinderen te beperken. Ze zouden te grote hoeveelheden arseen bevatten. Arseen komt relatief veel voor in onze voeding. Het zit niet alleen in rijst, maar ook in leidingwater en andere voedingswaren. E...

Preventieve voeding: de bewijzen stapelen zich op Gepubliceerd op 15/02/2017 - 16h30

Een gezonde voeding vermindert niet alleen het risico op kanker, hartinfarcten en de ziekte van Alzheimer - om maar de bekendste aandoeningen te noemen - , maar halveert ook de kans op reumatoïde artritis.

Bescherm uw ogen, breng kleur op je bord! Gepubliceerd op 08/02/2017 - 11h49

Rood, groen, geel en het mooie paars van aubergines… Fruit en groenten eten is de beste manier om kleur te brengen op uw bord. Het is op de koop toe een gouden tip van de Brailleliga om uw ogen te beschermen.

Juist/fout over voeding Gepubliceerd op 26/01/2017 - 11h51

Het is altijd mogelijk 'beter' te eten. Het is een fundamenteel gegeven om zijn gewicht te behouden, maar het is ook een belangrijke voorwaarde om dag na dag fit te blijven. Weet u van aanpakken op dit gebied?

Mijn libidobevorderend dieet Gepubliceerd op 06/01/2017 - 16h21

Is uw libido verminderd? Dan is het goed te weten dat deze vermindering te wijten kan zijn aan uw voeding. Het goede nieuws is dat het omgekeerde ook waar is: streven naar een meer evenwichtige voeding kan leiden tot een wedergeboorte van uw libido.

De top vijftien levensmiddelen voor een gezond en lang leven Gepubliceerd op 05/01/2017 - 13h57

Hebt u zin om iets aan uw gezondheid en uw conditie te doen? Hieronder vindt u een lijst met 15 levensmiddelen die u regelmatig - en sommige zelfs dagelijks - op uw menu moet zetten als u heel oud wil worden, misschien wel honderd jaar … De 15 voedingsmiddelen worden ook wel supervoeding genoemd.

Foie gras en magret: kunt u er zonder gevaar van eten? Geüpdatet op 23/12/2016 - 14h57

De vogelgriep heeft onlangs in Frankrijk toegeslagen. Meerdere kwekerijen zijn besmet. Duizenden eenden die om hun foie gras werden gekweekt, zijn geslacht. België blijft voorlopig van de vogelgriep gespaard, maar we zijn een land van import. Toch willen we u geruststellen: u kunt zonder het minste...

Hoe bewaart u verse producten? Geüpdatet op 20/12/2016 - 11h49

Verse producten - vlees, vis, zuivelproducten en kaas - bederven snel, de ene al wat sneller dan de andere. Hoe behandelt u de verse producten die u gewoonlijk koopt het best om te voorkomen dat u ze moet weggooien of een voedselvergiftiging oploopt?

Curcuma: een antikankerkruid Gepubliceerd op 14/12/2016 - 11h41

Gekruid eten, zou bescherming bieden tegen sommige ernstige ziekten, op voorwaarde dat u het juiste kruid kiest: curcuma. Een Amerikaans onderzoeksteam heeft namelijk aangetoond dat curcuma de groei van melanoomcellen (melanoom is een gevaarlijke huidkanker) kan afremmen en het afsterven van kankerc...

Een diëtist op uw bord! Gepubliceerd op 06/12/2016 - 18h09

Is mijn voeding in evenwicht? Hoe kan ik een probleem van overgewicht zo goed mogelijk aanpakken? Ziet de voeding van volwassenen en kinderen er identiek uit? Hoe kom ik tot een goed evenwicht tussen een gezonde en een lekkere voeding? Al die onderwerpen belangen de meerderheid van de Belgen aan, en...

Verrijkte voedingsmiddelen: nuttig of schadelijk? Geüpdatet op 06/12/2016 - 17h21

De rekken van de winkels puilen uit met verrijkte voedingsmiddelen , van melkproducten tot brood, koekjes en zelfs water . Maar zijn ze echt nuttig of kunnen ze onze gezondheid schaden ?

Tien tips om meer groenten te eten Gepubliceerd op 01/12/2016 - 10h32

Amper 39% van de bevolking in België eet elke dag de aanbevolen hoeveelheid groenten . En u, weet u zeker dat u het quotum altijd haalt? Ziehier tien makkelijk door te voeren maatregelen om meer groenten op uw menu te zetten.

Zes voedingstips voor kinderen en tieners Gepubliceerd op 01/12/2016 - 10h09

Snoepen, het ontbijt overslaan, te veel gezoete dranken, tussendoortjes... het zijn allemaal slechte eetgewoonten die tot overgewicht kunnen leiden. Hieronder vindt u enkele voedingstips om beter in de voedselbehoeften van uw kind en/of tienerzoon of -dochter te voorzien.

Kweeperen, maak kennis met deze gezonde vrucht! Gepubliceerd op 05/10/2016 - 12h00

Kweeperen zijn mysterieuze vruchten. Ze lijken wat op gele peren en geven overheerlijke gelei, compote, puree en dat soort dingen. De vrucht komt helemaal uit het Midden-Oosten en zit boordevol voedingsstoffen die onze gezondheid ten goede komen! Een korte kennismaking…

Wat moeten we eten om onze hersenen een boost te geven? Geüpdatet op 07/09/2016 - 12h44

Nu het nieuwe werkjaar van start is gegaan, moeten we onze hersenen weer op volle kracht laten draaien. Er bestaat een uitstekende remedie om ze te behoeden voor stress, overbelasting of een dipje: stel uw maaltijden met zorg samen, want sommige levensmiddelen zijn bijzonder goed voor de hersenen ....

Sulfiet: bent u er het slachtoffer van zonder het te weten? Gepubliceerd op 23/08/2016 - 14h51

Misschien kent u sulfiet wel, de stof die u soms hoofdpijn bezorgd na het drinken van een glas (slechte) witte wijn of rosé. Maar weet u dat ook onze voeding vol sulfiet zit ? We kunnen er zelfs een intolerantie voor sulfiet door ontwikkelen, maar daar wordt weinig aandacht aan geschonken. Bent u er...

Voeding: geloof de celebrity’s niet… Geüpdatet op 02/08/2016 - 13h48

De laatste tijd zijn er heel wat celebrity’s die publiciteit maken voor voedingswaren. Maar kunnen we ze wel vertrouwen om gezonde keuzes te maken? Een in Amerika uitgevoerde studie vindt van niet. En ook hier is het niet beter!

Zomer en voeding: wat is fout en wat is goed? Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h23

Wat zullen we deze zomer eten ? Wat moet u weten om goed te eten zodat u uw lijn behoudt? Test uw kennis over zomervoeding en mijd verkeerde eetgewoontes die onvermijdelijk hun impact hebben op uw weegschaal.

Miam-o-fruit, een ontbijt voor wie wil afvallen? Geüpdatet op 19/07/2016 - 14h24

Op de sociale media is veel te doen over een recept dat het evenwichtige ontbijt bij uitstek zou zijn. Miam-o-fruit - zoals het heet - is heel voedzaam, bevat veel goede vetten en (biologisch) fruit en zou tot ‘s middags voor een verzadigd gevoel zorgen. We analyseren het recept met Lut Van Lierde,...

Peper, een gezondheidskruid? Geüpdatet op 04/07/2016 - 10h42

Peper is vandaag de meest gebruikte specerij in de keuken. Het geeft elk gerecht een pittige toets en staat steevast op tafel, zij aan zij met zout. Chef-koks werken hun recepten vaak af met en paar fikse draaien aan de pepermolen. Maar peper zou ook veel gezondheidstroeven hebben. Wat is er van aan...

Kiwi’s, lekkere en gezonde fastfood! Gepubliceerd op 22/06/2016 - 17h29

Een kleine zoete snack die zo klaar is en in elk warenhuis te vinden is en die ook nog eens goed bewaart…Jawel, we hebben het over kiwi’s, een fruitsoort die nog al eens wordt onderschat. Een korte kennismaking.

Barbecue : de gevaren van gehakt Gepubliceerd op 22/06/2016 - 11h00

In de zomer wordt er vaak gekozen voor een barbecue, maar het is uitkijken geblazen als u kiest voor gehakt vlees. Voor hamburgers bijvoorbeeld.. Om besmetting met de Escherichia coli te vermijden, moet u een aantal maatregelen in acht nemen.

Hoe word ik vegetariër? Geüpdatet op 15/06/2016 - 09h57

Ik hoef maar te stoppen met vlees eten om vegetariër te worden, zult u zeggen. Dat klopt, maar geen vlees eten is nog niet genoeg om tot een voldoende evenwichtige voeding te komen! Yulia Stepanenkova is diëtist en veganist. Ze geeft ons alle nodige tips om zonder vlees en zonder risico op voedingst...

Psychische ziekten: wat is de rol van de voeding? Geüpdatet op 14/06/2016 - 12h40

Voeding kan natuurlijk nooit als de enige oorzaak van een psychische ziekte worden beschouwd, maar het is wel bewezen dat er een verband bestaat tussen de kwaliteit (of het gebrek eraan) van onze voeding en psychopathologieën. Dat is met name aangetoond voor depressies , autisme en schizofrenie .

Zout en bloeddruk: nieuwe inzichten Geüpdatet op 18/05/2016 - 17h37

Een studie trekt de gegrondheid van de huidige norm voor het zoutverbruik - minder dan 5 gram per dag, de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie - in twijfel. Hoe zit het nu? Is zout uit de voeding bannen beter voor de bloeddruk dan de bloeddrukverlagende geneesmiddelen? Het zijn vragen die...

Het ontbijt van sporters Gepubliceerd op 11/05/2016 - 12h09

Sporters hechten veel belang aan hun ontbijt. Maar ze vergeten er vaak een sleutelingrediënt aan toe te voegen: eiwitten.

Wat dacht u van een salade als middagmaal? Geüpdatet op 04/05/2016 - 09h52

Huivert u bij de gedachte dat u genoegen moet nemen met een salade als middag- of avondmaal? Een stevige salade kan nochtans een volwaardige maaltijd zijn die helemaal niet hoeft te frustreren. Enkele tips.

Kikkererwten: peulvruchten vol gezondheidstroeven Geüpdatet op 02/05/2016 - 11h04

Kikkererwten behoren tot de familie van de peulvruchten. Ze zijn zo goed als vetarm en een belangrijke leverancier van oplosbare vezels en plantaardige eiwitten , allemaal troeven die onze gezondheid ten goede komen.

Snoepen en gewichtstoename: hoe raakt u ervan af? Geüpdatet op 30/03/2016 - 10h02

Snoepen is onze eetgewoonten binnengeslopen via allerlei producten die voor deze nefaste activiteit worden gemaakt. Het resultaat is op de weegschaal te zien: de kilo’s komen erbij. Hoe raakt u uit deze spiraal die onvermijdelijk tot gewichtstoename leidt?

Omega 3: kies voor biologisch! Geüpdatet op 23/03/2016 - 10h00

Iedereen zou er baat bij hebben om zijn omega 3-verbruik op te krikken. Maar de voedingsmiddelen die veel omega 3 bevatten - vooral vette vis en noten - zijn niet bij iedereen vaste waarden op het menu. Maar er is een alternatief: de hoeveelheid omega 3 in ons vlees en onze melk verhogen…

Eet (nog) meer spinazie! Geüpdatet op 23/03/2016 - 10h00

De grote groene bladeren van spinazie groeien hier bij ons bijna het hele jaar door, op de drie wintermaanden na. Een goede reden om te profiteren van alle kostbare voedingsstoffen die spinazie ons levert!

Boerenkool, een groente met 1001 troeven! Geüpdatet op 17/02/2016 - 11h05

Dankzij de vele gezondheidstroeven raakt boerenkool of krulkool stilaan uit de hoek van de vergeten groentes en sluit ze zich aan bij de trendy voedingsmiddelen! Celebrity’s als Heidi Klum en Jennifer Aniston zweren bij de groente. We zetten de culinaire troeven van deze kool op een rijtje.

PUBLICITÉ