PUBLICITÉ
ARTIKELS VLIEGTUIG EN GEZONDHEID
15 online artikels over Vliegtuig en gezondheid
Ook hartpatiënten kunnen met het vliegtuig reizen Gepubliceerd op 12/07/2017 - 09h50

Mensen met een hartaandoening lopen specifieke risico's als ze met het vliegtuig reizen, maar dat betekent nog niet dat ze aan de grond moeten blijven. Wie de risico's kent, kan preventieve maatregelen nemen. Het gaat om enkele heel eenvoudige weetjes. We hadden hierover een gesprek met prof. Jean-P...

Een lange reis met het vliegtuig: hoe zorgeloos reizen en goed Gepubliceerd op 09/05/2017 - 16h30

Een vermoeiende reis, de jetlag, allerlei kwaaltjes, een dipje, enz. Het is niet altijd makkelijk om na een lange reis terug naar huis te keren. Dit zijn onze tips om de terugreis goed door te komen en al de opgedane energie van de vakantie vast te houden!

Flebitis in het vliegtuig: immobiliteit kan niet alles verklaren Gepubliceerd op 09/05/2017 - 16h13

Algemeen wordt aangenomen dat immobiliteit de oorzaak is als iemand in het vliegtuig last krijgt van flebitis. Uit een verbluffende studie bleek onlangs dat dit niet echt de grote boosdoener was... Als dat het niet is, wat dan wel?

U neemt het vliegtuig: wat doen om fit aan te komen? Gepubliceerd op 05/05/2017 - 16h41

Reizen met het vliegtuig is een snelle manier om lange afstanden te overbruggen. Het is ook zowat de enige oplossing als u verre landen wilt bezoeken. Maar deze manier van reizen is heel belastend voor het lichaam. Wat moet u doen om fit aan te komen?

Vliegtuigreis: bewegen! Gepubliceerd op 12/07/2016 - 13h06

Reizen zonder te bewegen kan een ernstig gevaar inhouden voor de gezondheid…

Luchtziekte: bestaat het wel of niet? Gepubliceerd op 18/09/2015 - 09h53

Op lange afstandsvluchten hebben sommige vliegtuigpassagiers last van malaise en andere symptomen die merkwaardige gelijkenissen vertonen met die van de hoogteziekte die kan opduiken op grote hoogte. Symptomen van luchtziekte zouden het gevolg kunnen zijn van onvoldoende luchtdrukregeling in het vli...

Airhostessen lijden onder stress en pesterijen! Geüpdatet op 31/01/2006 - 00h00

Als er één beroep bestaat dat al te zeer geïdealiseerd wordt, is het wel dat van stewardess! En toch veroorzaakt dit beroep vaak stress, vermoeidheid en ontreddering. Pesterijen, hoge werkdruk, problemen om het privé- en gezinsleven te combineren met de onregelmatige werktijden hebben een zware impa...

Loopt u gevaar voor infecties op het vliegtuig? Geüpdatet op 05/04/2005 - 00h00

Bij vliegreizen wordt vaak aangeraden om steunkousen te dragen tegen flebitis. Maar hoe zit het met de infectierisico's? Betrapt u systematisch de verkoudheid waarmee de persoon op de vijfde rij zit opgezadeld, die luid zit te niezen?

Het economy class-syndroom Geüpdatet op 06/07/2004 - 00h00

Hebt u een lange vliegreis voor de boeg naar uw vakantiebestemming, neem dan enkele eenvoudige voorzorgen. Kwestie van uw vakantie niet te laten verpesten door het economy class-syndroom.

Zit er een sportman in het vliegtuig? Geüpdatet op 20/05/2003 - 00h00

Moeten sporters opletten met vliegreizen? Deze vraag zou ongepast kunnen lijken, ware het niet dat er bij deze groep een bijzonder hoge frequentie van vasculaire accidenten is vastgesteld. Tekst en uitleg.

Economy Class Syndrome: vooral voorkomen! Geüpdatet op 09/01/2002 - 00h00

Diep-veneuze trombose (DVT) is een zeldzame complicatie van lange vluchten: het "Economy Class Syndrome" (ECS). Vandaar dat sommige luchtvaartmaatschappijen hun passagiers preventieve raadgevingen geven.

PUBLICITÉ