PUBLICITÉ
ARTIKELS VETERANENZIEKTE
5 online artikels over Veteranenziekte
De veteranenziekten: ook in België! Gepubliceerd op 17/06/2014 - 16h41

Legionellose – of de legionairsziekte – is een niet besmettelijke bacteriële ziekte die opgelopen wordt bij inademing van druppeltjes water (tijdens het douchen bijvoorbeeld). In België worden er ongeveer een honderdtal gevallen per jaar geregistreerd. Een vijfde daarvan wordt opgelopen tijdens een...

Legionellose: welke symptomen? Hoe wordt men besmet? Gepubliceerd op 26/03/2013 - 00h33

Legionellose is een ademhalingsinfectie veroorzaakt door de legionellabacterie . Het is belangrijk de symptomen te kennen die legionellose veroorzaken , want deze ziekte kan soms dodelijk blijken.

Interview: Koper als middel tegen legionella Geüpdatet op 29/07/2003 - 00h00

Koper bezit zeer interessante antibacteriële eigenschappen die gebruikt zouden kunnen worden in de strijd tegen legionellose. Hoe en waarom, en wat mogen we ervan verwachten? We stelden de vraag aan dhr. Olivier Tissot van het Centre d'information du cuivre (Koperinformatiecentrum).

Legionellose: België exporteert! Geüpdatet op 22/10/2002 - 00h00

Bij toeristen werden 6 gevallen van legionellose ontdekt, waarvan één met dodelijke afloop. Allen hadden verbleven in een hotel in Menen (West-Vlaanderen). Dat voorval is interessant om te begrijpen hoe de ziekte ontstaat.

PUBLICITÉ