PUBLICITÉ
ARTIKELS VERMOEIDHEID
29 online artikels over Vermoeidheid
Wat zijn de oorzaken van vermoeidheid tijdens de zwangerschap? Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h33

Als u zich tijdens uw zwangerschap vermoeid voelt, moet u de oorzaak proberen op te sporen. Neem rustig de tijd om na te denken, aangezien een combinatie van verschillende oorzaken perfect mogelijk is. Maar naast deze alledaagse oorzaken, kan vermoeidheid tijdens de zwangerschap ook een symptoom zij...

Vermoeidheid: hoe geraak je er van af ? Gepubliceerd op 21/02/2017 - 17h15

Voordat vermoeidheid u helemaal uitput, moet een arts raadplegen om de oorzaak van de vermoeidheid op te sporen. Vermoeidheid kan een symptoom zijn van een sluipende ziekte die uitgesloten moet worden. Indien nodig kan een beroep gedaan worden op heel wat producten, van vitaminen en mineralen tot pl...

Tips en recepten tegen vermoeidheid Gepubliceerd op 21/02/2017 - 17h14

Wat is er erger dan zonder fut en energie aan het nieuwe schooljaar te moeten beginnen? Als u nu al het gevoel hebt dat u alweer aan vakantie toe bent, dan zijn onderstaande tips allicht voor u toepasselijk. Volg ze en u zult zich fitter en een stuk energieker voelen.

Ik word moe wakker... Wat doen? Gepubliceerd op 21/02/2017 - 17h13

Vermoeidheid bij het opstaan is niet normaal. In dat geval moet u op zoek naar de oorzaak om komaf te maken met dit fenomeen en de juiste strategieën toe te passen. Een kort overzicht van de mogelijke oorzaken van vermoeidheid bij het opstaan.

Mijn kind is moe, wat moet ik doen? Gepubliceerd op 21/02/2017 - 17h12

Vermoeidheid is een van de tekenen die artsen niet-specifiek noemen. Het kan evengoed op een ernstige ziekte wijzen als op het feit dat een kind de hele middag geravot heeft en druk in de weer is geweest! Enkele tips om te achterhalen of de vermoeidheid problematisch is en wat u in dat geval kunt do...

Vermoeidheid of depressie? Gepubliceerd op 21/02/2017 - 17h11

Vermoeidheid is een van de symptomen van depressie , maar depressies kunnen uiteraard ook heel wat andere oorzaken hebben. Met andere woorden, het is niet omdat u zich vermoeid voelt dat u ook een depressie hebt.

Vermoeidheid of depressie? Gepubliceerd op 02/02/2017 - 10h36

Heel wat Belgen klagen over vermoeidheid . Tegelijkertijd zijn er ook almaar meer mensen die met een depressie kampen en is vermoeidheid een van de belangrijkste symptomen van depressie. Maar hoe weet je of je vermoeid bent of depressief ? Die vraag beantwoorden is moeilijker dan op het eerste gezic...

Slaapapneu: wat is het? Wat zijn de symptomen? Gepubliceerd op 13/04/2016 - 11h48

Het slaapapneusyndroom wordt gekenmerkt door regelmatige adempauzes 's nachts. Het slaapapneusyndroom wordt veroorzaakt door het inzakken van de bovenste luchtwegen, wat leidt tot een progressieve verstikking tot de patiënt er wakker van wordt. De slechte slaapkwaliteit leidt tot slaperigheid overda...

Wat eet ik het best als ik moe ben? Gepubliceerd op 03/02/2016 - 11h25

De dagen worden almaar korter en grijzer. U raakt ’s ochtends niet uit bed. U sleept zich door de dag, zit urenlang voor de buis of in de bioscoop. Kortom, u bent moe, u zit erdoor. Wat kunt u eten om u op te kikkeren en de vermoeidheid te overwinnen?

Vermoeidheid: etherische oliën en homeopathie Gepubliceerd op 17/10/2014 - 17h09

Omdat vermoeidheid wijdverbreid is, zijn er ook talrijke remedies, gaande van sterke koffie tot allerlei geneesmiddelen. Aan beide oplossingen zijn echter nadelen verbonden. Hoe kunnen we vermoeidheid op een meer natuurlijke manier bestrijden?

Fibromyalgie: pijnlijke vermoeidheid Gepubliceerd op 01/04/2014 - 14h05

Fibromyalgie is een miskende aandoening waarvoor nog geen curatieve behandeling bestaat. Sommige geneesmiddelen kunnen echter wel de pijn goed verlichten en de depressie, die vaak met de ziekte gepaard gaat, verbeteren. Lichaamsbeweging is ook doeltreffend.

Moe, gestresseerd, pompaf... hoe kom je er weer bovenop? Gepubliceerd op 15/10/2013 - 12h58

Werk, avondjes, etentjes, boodschappen, huishouden, kinderen, en een week nadien weer precies van 't zelfde! U bent moe, uitgeput, gespannen, kortom het wordt u te veel. Geen reden tot paniek:! Een beetje op uw voeding letten, wat structuur brengen en voldoende beweging zouden moeten volstaan om u e...

Black-out of burn out? Gepubliceerd op 09/01/2012 - 15h50

Midden in de winter voelt een mens zich soms nogal vermoeid. In principe is dat niet verontrustend. Jammer genoeg verbergen dergelijke inzinkingen soms een kwaal die te duchten is omdat ze zich heel stilletjes en heimelijk een eigen plaats verovert in ons leven: burn out .

Vermoeidheid en kanker: de oorzaken Gepubliceerd op 24/10/2011 - 12h04

De oorzaak van de vermoeidheid bij kanker achterhalen is reeds een eerste stap naar een efficiënte en specifieke behandeling.

Vermoeidheid, een symptoom dat moet worden behandeld Gepubliceerd op 10/01/2011 - 00h00

Vermoeidheid is een subjectief gevoel van malaise en afkeer voor activiteit, met een objectieve verslechtering van de normale prestaties. 5 tot 20% van de bevolking klaagt over vermoeidheid en de raadplegingen bij de huisarts worden in 5 tot 10% van de gevallen ingegeven door klachten van vermoeidhe...

Ginseng, de bondgenoot van uw goede conditie Gepubliceerd op 22/02/2010 - 00h00

Al enkele duizenden jaren bekend om zijn stimulerende en versterkende effecten, maakt de ginsengwortel tegenwoordig deel uit van de klassiekers van de voedingssupplementen.

Voorbijgaande of echte vermoeidheid? Geüpdatet op 04/08/2009 - 00h00

Vermoeidheid uit zich in tal intense of minder intense symptomen: futloosheid, concentratiestoornissen, spierpijn, slaapstoornissen, verminderde eetlust, prikkelbaarheid, hoofdpijn... Is het een korte, voorbijgaande inzinking of echte vermoeidheid ? Leer uzelf kennen om u beter te kunnen herpakken.

Nieuwe diëten leiden tot een gevoel van vermoeidheid Geüpdatet op 08/06/2009 - 00h00

Elke wijziging in uw voedingsgewoonten kan uw lichaam, althans tijdelijk, uit zijn evenwicht brengen. Daarom is het normaal dat men zich vermoeid voelt wanneer men pas met een nieuw dieet begonnen is. Geen paniek, geen probleem, enkele aanpassingen kunnen volstaan om u opnieuw fit en goed in uw vel...

Vermoeidheid verjagen met voedingsmiddelen! Geüpdatet op 19/02/2008 - 00h00

Iedereen heeft wel eens te maken met tijden van vermoeidheid, vooral tijdens de winter, maar dat wil nog niet zeggen dat vermoeidheid onvermijdelijk is. Er zijn heel eenvoudige middeltjes om vermoeidheid te verjagen, ook op het vlak van voeding. Volg de gids!

De slechte vermoeidheid Geüpdatet op 15/06/2007 - 00h00

Als we in een toestand van aanhoudende vermoeidheid raken, moeten we daar iets aan doen, want vermoeidheid die zonder aanwijsbare reden aansleept, is niet normaal. Het kan wijzen op een ziekte, zoals bloedarmoede, maar het kan ook het gevolg zijn van een manier van leven. Om het eerste geval uit te...

Moe en libidoverlies? Lijdt u aan het slaapapneu syndroom? Gepubliceerd op 11/10/2017 - 11h24

Vermoeidheid, slapeloosheid, snurken, humeurschommelingen, concentratieproblemen, en ook libidoverlies en erectiestoornissen zijn symptomen die op een gezondheidsprobleem kunnen wijzen, op het slaapapneu syndroom. Als de diagnose gesteld wordt, is de behandeling makkelijk waardoor men snel weer in c...

Extreme vermoeidheid Geüpdatet op 28/02/2006 - 00h00

Een atleet bestaat niet alleen uit een hart, longen en spieren. Hij heeft ook hersenen. Als die vermoeid geraken, volgt de rest al snel.

Vermoeidheid: een symptoom van kanker... Geüpdatet op 27/09/2005 - 00h00

Vermoeidheid is een zeer frequent symptoom van kanker. Meestal wordt het ten onrechte verwaarloosd, als onvermijdelijk beschouwd en dus niet behandeld. Vermoeidheid is echter hinderlijk, tast de levenskwaliteit aan, verhoogt de kans op depressie en leidt er soms zelfs toe dat de patiënt stopt met de...

Een vergiftigende vermoeidheid Geüpdatet op 28/06/2005 - 00h00

Uithoudingssporten veroorzaken soms een verontrustende en extreme vermoeidheid die alle symptomen vertoont van een echte vergiftiging!

De oorzaken van vermoeidheid Geüpdatet op 20/07/2004 - 00h00

Fysieke vermoeidheid is onvermijdelijk bij sporters. Normaal gezien verdwijnt ze vrij snel om plaats te maken voor nieuwe exploten. Da's echter niet altijd het geval!

DE BELGEN : VERMOEIDER DAN OOIT Geüpdatet op 03/06/2003 - 00h00

15 jaar geleden was moeheid al een volksgezondheidsprobleem maar vandaag kampen nog meer mensen met vermoeidheid. "Waarom ben ik zo moe, dokter".

Vermoeidheid en kanker (3): Behandeling Geüpdatet op 18/03/2002 - 00h00

Het laatste artikel in onze reeks over vermoeidheid en kanker is gewijd aan de behandeling. Deze vermoeidheid is soms moeilijk te behandelen, maar we moeten eerst en vooral de oorzaak opsporen en corrigeren.

Kanker en vermoeidheid: niet onvermijdelijk! Geüpdatet op 02/03/2002 - 00h00

Deze week starten we met een reeks artikelen over vermoeidheid bij kankerpatiënten. Vermoeidheid lijkt zo vanzelfsprekend dat iedereen, ook de huisartsen en de specialisten, denken dat die vermoeidheid onvermijdelijk is en dat er niets aan kan worden gedaan. Maar dat klopt niet!

PUBLICITÉ