PUBLICITÉ
ARTIKELS VACCIN TEGEN GRIEP
10 online artikels over Vaccin tegen griep
Hoe bereid ik mijn kind voor op de winter? Gepubliceerd op 02/02/2017 - 15h02

De winter en zijn gevolg van verkoudheden, snotvallingen en buikgriep … het is de nachtmerrie van veel ouders. Maar u kunt uw kind of beter zijn afweersysteem er optimaal op voorbereiden . Enkele tips.

Griep: vaccinatie aan te raden voor alle astmalijders! Gepubliceerd op 30/01/2017 - 14h39

Iedereen weet het of zou het onderhand toch moeten weten: de inenting tegen griep is ten zeerste aanbevolen voor oudere mensen. Minder bekend is dat ook astmalijders beter deze voorzorg nemen. En toch is de inenting van deze groep mensen minstens even belangrijk, want griep kan bij astmalijders zeer...

Senioren, zelfs gevaccineerd tegen de griep, blijf op uw hoede! Gepubliceerd op 30/01/2017 - 14h35

De beste bescherming tegen griep is de jaarlijkse inenting. Het vaccin waarborgt wel geen absolute bescherming tegen het griepvirus. Zelfs mensen die gevaccineerd zijn, kunnen nog altijd griep krijgen. Het gebeurt niet vaak, maar het kan. De algemene regel: wie griepsymptomen voelt, moet denken aan...

Griep en zwangerschap: moeten alle zwangere vrouwen gevaccineerd worden? Gepubliceerd op 23/11/2012 - 11h56

Hoe gevaarlijk is griep? Wat zijn de risico's van griep voor zwangere vrouwen en welke risico's loopt de foetus? Kan je je laten vaccineren tegen griep tijdens een zwangerschap? Het zijn vragen die aanstaande moeders zich stellen bij een griepepidemie. Wat moeten ze weten?

Griep: kies voor een vaccin Geüpdatet op 30/10/2007 - 00h00

Een nieuw onderzoek bevestigt de baten van een griepvaccin bij ouderen personen en pleit voor een uitbreiding van de vaccinatiedekking. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat vaccinatie gepaard gaat met een daling van 27% van het risico op ziekenhuisopname voor pneumonie of griep. Bij 65-plu...

Griep en zwangerschap: is inenting noodzakelijk? Geüpdatet op 25/11/2003 - 00h00

Terwijl griep tijdens de zwangerschap een potentieel gevaarlijke ziekte blijft door hyperthermie en het risico op misvormingen, blijkt het griepvaccin ongevaarlijk. Het is toegestaan bij zwangere vrouwen en wordt in de Verenigde Staten zelfs aanbevolen. Bijwerkingen zijn zeldzaam.

Griep: beter voorkomen... Geüpdatet op 04/11/2003 - 00h00

Antivirale middelen kunnen vaccinatie NIET vervangen. Ze zijn speciaal ontwikkeld om het griepvirus te bestrijden bij grieppatiënten of mensen die een preventieve behandeling willen.

Griep: er tijdig aan denken... Geüpdatet op 24/09/2002 - 00h00

Het griepseizoen is nog niet begonnen, maar laat toch reeds van zich horen. De nieuwe vaccins komen eraan...

Griepvaccin: twee vliegen in één klap! Geüpdatet op 23/02/2002 - 00h00

Het griepvaccin wordt aangeraden bij bejaarden, maar zou ook beschermen tegen beroerte (cerebrovasculair accident). Die vaststelling zou personen van 60 tot 75 jaar ertoe moeten aanzetten zich regelmatig te laten vaccineren.

PUBLICITÉ