PUBLICITÉ
ARTIKELS TIPS OM TE VERMAGEREN
50 online artikels over Tips om te vermageren
Constipatie bij diëten: praktische tips Gepubliceerd op 09/06/2017 - 09h02

Wie een vermageringskuur volgt, heeft vaak last van constipatie . Dat is nu wel niet het ergste leed van de wereld, maar met enkele eenvoudige regels kunt u dit onaangename aspect van de darmtransit wel voorkomen.

Wil u vermageren? Kook dan zelf! Gepubliceerd op 08/06/2017 - 17h16

Waarom zelf koken ? Omdat het de enige manier is om er een evenwichtige en lichte voeding op na te kunnen houden. En dat is, samen met lichaamsbeweging, het recept voor een slanker figuur . En tezelfdertijd behoedt u uw kinderen zo tegen gewichtstoename en bespaart u op uw huishoudbudget.

Een mooi figuur: hoe afvallen op maat? Gepubliceerd op 28/04/2017 - 11h06

In schoonheid afvallen en uw figuur heel gericht herboetseren... het is een enorme uitdaging, maar de resultaten zijn er! U vindt in dit artikel een kleine handleiding om af te vallen, een fijnere lijn te krijgen en de rebelse zones aan te pakken.

Ik ben op dieet: wat mag ik drinken? Gepubliceerd op 28/04/2017 - 11h04

Wanneer men op dieet is om gewicht te verliezen, moet men ook veel drinken om het lichaam te helpen de afvalstoffen af te voeren. We moeten echter opletten, aangezien talrijke dranken het gewichtsverlies kunnen tegenwerken. Een klein overzicht van de dranken die onze voorkeur mogen genieten en van d...

Slanke lijn-tips! Gepubliceerd op 17/03/2017 - 10h36

We kennen talrijke voedingsmiddelen die kunnen helpen om te vermageren. Maar soms is de juiste voedingskeuze maken nog ontoereikend om de overtollige kilo's kwijt te spelen. Hieronder volgen een aantal gewoonten die uw dieet doeltreffender kunnen maken.

6 Tips om minder suiker te eten en af te vallen! Gepubliceerd op 09/03/2017 - 16h56

Suiker is voor velen onder ons een kleine zonde. Onze lust naar suiker is aangeboren, we worden er dus mee groot. Toch willen er heel wat onder ons graag wat minder suiker eten en lukt het maar niet? Deze 6 tips kunnen u op weg helpen om uw trek in zoet te overwinnen en tegelijk uw buikje weg te wer...

Afslankingstip: slaap en eet op regelmatige tijdstippen! Geüpdatet op 02/03/2017 - 09h18

Uw lichaam wordt gestuurd door uw biologische klok, dat is een geheel van inwendige mechanismen die uw lichaam een bepaald ritme opleggen, waaronder regelmatige tijdstippen van eten en slapen. Houd u er dus aan als u een mooi figuur wilt hebben.

7 raadgevingen om doeltreffend gewicht te verliezen Gepubliceerd op 09/02/2017 - 12h46

Heel wat mensen zouden graag een beetje gewicht verliezen. Er bestaat echter geen mirakeloplossing om te vermageren, maar we kunnen u wel een aantal raadgevingen geven om u op lange termijn te helpen. Hier zijn alvast 7 tips, die zowel goed zijn voor de lijn als voor de gezondheid.

Afslanken: wat met werklunches? Gepubliceerd op 03/06/2016 - 12h34

Het is niet altijd makkelijk om een dieet te verzoenen met werk- en zakenlunches . Maar met wat goede wil en gezond verstand kan het wel. Weet u hoe?

Goede eetgewoonten helpen om af te vallen Gepubliceerd op 10/03/2016 - 16h58

Wie met overgewicht kampt en er iets aan wil doen, moet opnieuw goed leren eten . Maar goed eten is niet alleen een kwestie van voeding. Niet alleen wát we eten telt, ook hóe we eten is belangrijk. Het is zelfs de beste manier om slechte gewoonten af te leren... en er nieuwe, goede te kweken.

Kauwen is belangrijk voor de lijn en de spijsvertering! Gepubliceerd op 10/03/2016 - 16h56

Langzaam eten is belangrijk voor de spijsvertering, maar niet alleen daarvoor. Als we langzaam eten, kauwen we meer en produceren we meer speeksel. Dat voorkomt spijsverteringsproblemen en bevordert het verzadigingsgevoel. Wie wil afvallen, doet er dus goed aan om langzaam te eten .

Waarom is een dieet zo moeilijk vol te houden? Gepubliceerd op 10/03/2016 - 16h55

Een dieet volhouden is niet makkelijk, noch als het gaat om het verliezen van lichaamsgewicht, noch als het om een cholesterolverlangend dieet gaat of een dieet voor diabetes en ook niet als het dieet om een andere reden gevolgd moet worden. Onderzoekers gingen na waarom dat zo is.

Ik wil op een drafje vermageren! Gepubliceerd op 27/01/2016 - 12h45

Het is nog wel te koud om er lichtjes gekleed bij te lopen, maar toch bekruipt ons de zin om enkele kilo’s kwijt te raken, en dat liefst snel. Hoe kunnen we die nefaste verleiding weerstaan om snel te vermageren ?

Fouten waardoor de kilootjes erbij komen of er niet afgaan Geüpdatet op 18/05/2015 - 17h17

« Ik eet niets en toch val ik niet af»… «Ik ben constant aan het kuren en toch verdik ik nog». Dat soort uitspraken krijgen diëtisten en voedingsdeskundigen vaak te horen van hun patiënten. Wat zijn de fouten die maken dat de kilootjes erbij komen of er niet afgaan?

Vermageren zonder honger te lijden: kies verzadigende voedingsmiddelen Gepubliceerd op 24/11/2014 - 16h32

Het woord ‘dieet’ wordt automatisch geassocieerd met calorieën, zelden of nooit met de term verzadiging of verzadigd zijn. Het is nochtans door het verzadigingsgevoel dat we bij het diëten frustraties vermijden en de vaak daarmee gepaard gaande snoepbuien. Maar hoe kunnen we ons buikje vol eten zond...

Meer vezels en granen in de diëten Gepubliceerd op 07/07/2014 - 17h28

Omdat men denkt dat het dikmakers zijn, worden koolhydraat- en vezelrijke voedingsmiddelen zoals granen in de nieuwe diëten vaak geweerd. Twee studies suggereren dat het bannen van deze voedingsstoffen - ook al is dat maar tijdelijk - niet noodzakelijk dé oplossing is om gewicht te verliezen...

Wanneer en hoe afvallen? Gepubliceerd op 16/06/2014 - 17h23

U bent een paar kilootjes meer, u hebt er een paar verloren, daarna bent u weer aangekomen ... U vindt uzelf te dik en u weet geen raad meer en komt op een vrije dag dan ook liever niet onder de mensen... Wel, u bent niet alleen! Maar bent u echt wel voorbestemd om mager te zijn? Wat is uw ideale ge...

Samen vermageren is gemakkelijker! Geüpdatet op 04/04/2014 - 16h25

Vermageren is, als het echt nodig is, nooit een makkelijke onderneming. Het vraagt wilskracht - wat men er ook over zegt - en vaak voelt met zich heel eenzaam, alsof men buiten het sociale leven en gezinsleven staat. Met tweeën de stap zetten is dan ook altijd beter.

Groene thee, ook een remedie tegen overgewicht? Gepubliceerd op 26/11/2013 - 10h38

Voor wie op zoek is naar een slanke(re) lijn, is groene thee een veelbelovend ingrediënt. Door groene thee te gebruiken, kunt u de risico's van ziekten, die vaak gepaard gaan met overtollig gewicht, beperken.

Dieet: kunnen we zondigen toestaan? Gepubliceerd op 08/01/2013 - 11h52

Diëten doe je niet zomaar in twee weken. Je eetgewoonten en levensstijl veranderen, is een langetermijnproject, en onderweg struikelt iedereen vroeg of laat al eens. Dat hoeft echter niet per se een mislukking te betekenen. Tekst en uitleg...

Calorieën tellen: geen makkelijke klus! Gepubliceerd op 03/04/2012 - 11h01

Waar zitten het meeste calorieën in: in twee 'Big Macs', een chocolade milkshake of vier hamburgers? In de milkshake. Verrast u dat of niet?

Thermale kuren, vermageren met een coach Gepubliceerd op 06/03/2012 - 14h44

Thermale kuren kunnen een heuse opkikker zijn voor mensen die gewicht willen verliezen . Men kan er een beroep doen op heel wat experts (artsen, voedingsdeskundigen en anderen) op een en dezelfde plek. Een kuur kan een goede oplossing zijn voor personen die met een te hoog lichaamsgewicht kampen.

Afvallen: 50% van de calorieën bij het ontbijt! Gepubliceerd op 24/01/2012 - 12h39

Het is niet gemakkelijk om gedurende lange tijd een caloriearm dieet te volgen. Vijand nummer 1 is de rammelende maag. Een goede manier om ervan af te raken is door uw dagelijks toegestane calorieën anders en slimmer te spreiden en de helft van de calorieën bij het ontbijt in te nemen.

Hoe kunt u gewicht verliezen zonder iets te doen? Gepubliceerd op 26/01/2011 - 16h04

Voor de eerste keer heeft een onderzoek aangetoond dat het volstaat de temperatuur te verlagen om ons calorieverbruik te verhogen. En u weet uiteraard dat elk extra calorieverbruik tot gewichtsverlies leidt! Hoe is dit te verklaren en wat kunnen we hiervan verwachten?

Vermageren: tips voor het hele gezin Geüpdatet op 28/12/2009 - 00h00

Zelf diëten is al een moeilijke onderneming. Wanneer overtollige kilo's en overmatige voeding ook de kinderen betreffen, wordt het probleem vaak nog ingewikkelder. We bieden u enkele tips die we gehaald hebben uit een boek van een diëtiste-voedingsdeskundige.

Vermageren met een dieet op basis van keukenrecepten van e-gezondheid Geüpdatet op 23/11/2009 - 00h00

Wanneer een lezer ons meldt dat hij en zijn vrouw vermagerd zijn en dat zijn cholesterolgehalte en glykemie (suikergehalte in het bloed) niet meer stijgen dankzij een dieet , dat uitsluitend bestaat uit recepten van e-gezondheid , dan kunnen wij niet anders dan uiterst tevreden zijn!

Slankheid: ik let altijd en overal op mijn lijn! Geüpdatet op 19/10/2009 - 00h00

Aperitieven bij de buren, uit eten bij vrienden... Mogelijkheden om te zondigen tegen een vermageringsdieet zijn er genoeg! Wij bezorgen u een aantal tips om gezellig aan tafel te genieten zonder één gram bij te komen.

Komkommer, de dieetgroente bij uitstek Geüpdatet op 24/08/2009 - 00h00

Komkommers zijn uitstekend geschikt voor wie aan het kuren is, maar de groente zou ook de spijsvertering bevorderen, kankerwerend zijn én goed zijn voor de gezichtshuid. Wat is er van aan? De waarheid over deze perfecte dieetgroente.

Geef uw motivatie een duwtje in de rug Geüpdatet op 22/06/2009 - 00h00

Weer aan sport beginnen doen, bijscholing volgen, stoppen met roken, afvallen... om dat soort doelstellingen te halen is er meer nodig dan alleen maar goede wil. Er komt ook een flinke dosis motivatie bij kijken, en die moet opgebouwd en in stand gehouden worden. Maar hoe begint een mens daaraan? De...

Nieuwe diëten leiden tot een gevoel van vermoeidheid Geüpdatet op 08/06/2009 - 00h00

Elke wijziging in uw voedingsgewoonten kan uw lichaam, althans tijdelijk, uit zijn evenwicht brengen. Daarom is het normaal dat men zich vermoeid voelt wanneer men pas met een nieuw dieet begonnen is. Geen paniek, geen probleem, enkele aanpassingen kunnen volstaan om u opnieuw fit en goed in uw vel...

Minder vet eten in zes stappen Geüpdatet op 18/05/2009 - 00h00

Sommige vetten zijn dan wel goed voor onze gezondheid, maar ze bevatten hoe dan ook veel calorieën en zijn dus nefast voor wie aan het lijnen is. Dé grote vijand zijn de verborgen vetten in bereide gerechten. We geven u enkele tips mee om minder vet te eten.

Bent u op dieet? Laat u niet beetnemen door deze valstrikken! Geüpdatet op 26/01/2009 - 00h00

Wilt u gewicht verliezen? Doet u al veel inspanningen die niet beloond worden door een goed resultaat? Bent u er zeker van dat u de zaken goed aanpakt? We bieden u een lijst met de meest klassieke valstrikken die ervoor zorgen dat de wijzer van de weegschaal niet de goede richting uitgaat.

Slankheidsgids voor 2009 (Hoofdstuk 2) Geüpdatet op 06/01/2009 - 00h00

Wie zijn gewicht ziet toenemen, moet zich daar niet zomaar bij neerleggen. Met eenvoudige maatregelen en een beetje gezond verstand, kan men zijn gewicht behouden of zelfs vermageren. Het volstaat minder vet te eten, minder suiker in te nemen en al wat men eet goed te kauwen.

Afslankingsgids 2009 Geüpdatet op 17/12/2008 - 00h00

Verdikt u gemakkelijk? Leg u er niet zomaar bij neer! Ook al neemt obesitas zo fors toe dat het al als een epidemie wordt beschouwd en is het gros van de zogeheten afslankingsdiëten tot mislukken gedoemd, toch kan u met enkele eenvoudige en voor de hand liggende maatregelen uw gewicht op peil houden...

Schrijven om gewicht te verliezen! Geüpdatet op 29/01/2008 - 00h00

Denkt u dat u evenwichtig eet terwijl u toch bijkomt? Begint u telkens weer een dieet en vindt u nooit een dat haalbaar èn doeltreffend is? En wat als u die problemen zou kunnen oplossen met een dagboek?

U hebt deze voedingsmiddelen niet nodig Geüpdatet op 13/11/2007 - 00h00

Het grootste probleem bij een dieet is de gedachte dat men zich iets zal moeten ontzeggen. Die frustratie is moeilijk te overwinnen. Dezelfde opmerking geldt eigenlijk voor elke poging om 'gezond te leven'. Maar wij verzekeren u dat u die drie producten die u meer kwaad dan goed doen, echt niet nodi...

Drie kilo's erbij? Meteen reageren! Geüpdatet op 04/09/2007 - 00h00

Zodra uw weegschaal drie kilo meer aangeeft, moet u meteen reageren. U mag vooral niet wachten, want in dit stadium kunnen heel kleine veranderingen in de eetgewoontes en de manier van leven in het algemeen al volstaan om weer op de rechte weg te raken. De oplossing is voor iedereen anders, maar hie...

Diëten: hoe vergroot je de slaagkans? Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

De tijd van de overvolle borden en buitenmaatse porties is voorbij. Vandaag moet de voorkeur gaan naar borden die zo klein mogelijk zijn. En dat geldt ook voor kommetjes en lepels. En waarom? Omdat je op die manier tot 60% minder eet! En dat kan helpen als u een dieet volgt.

Afslanken zonder moe te worden Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Drie kg verliezen in één week tijd, vijf in tien dagen, ... : diëten beloven altijd weer hemel en aarde. Maar tegen welke prijs? Verlies van spiermassa, frustratie en vermoeidheid. Wat niet hoeft te verbazen, want een "geteisterd" lichaam neemt onvermijdelijk wraak in de vorm van energieverlies en t...

Diëten en gewichtsverlies: mythe en realiteit Geüpdatet op 28/02/2006 - 00h00

Water doet niet vermageren, maar het kan wel helpen als men een slank silhouet wil en een paar kilootjes minder. In die context is het wenselijk dat men meer water drinkt.

We moeten leren zuinig om te springen met vet Geüpdatet op 03/05/2005 - 00h00

Vetten (of lipiden) zijn de calorierijkste voedingsstoffen met de meeste energie: één gram vet is goed voor 9 calorieën. Het zijn echter geen slechte voedingsstoffen, integendeel: ze zijn nodig voor de werking van ons organisme. We mogen niet vergeten dat onze hersenen en onze zenuwen uit vetten bes...

Vermageringsdieet: moeten we supplementen nemen? Geüpdatet op 15/03/2005 - 00h00

De warenhuizen, apotheken en drogisterijen bieden een bijzonder uitgebreid aanbod aan voedingssupplementen. Heel wat van die supplementen worden aangeprezen omdat ze helpen af te slanken. Wat moet u precies weten over die producten?

PUBLICITÉ