PUBLICITÉ
ARTIKELS TEVEEL CHOLESTEROL
23 online artikels over Teveel cholesterol
Houd uw triglyceridenwaarden in het oog! Gepubliceerd op 15/03/2017 - 14h39

Triglyceriden zijn vetzuren die in het bloed circuleren. Op zich zijn het gezonde vetzuren, maar een teveel eraan is slecht voor onze gezondheid. Daarom doet iedereen er goed aan om zijn waarden regelmatig te laten meten. Zeker mensen met een verhoogd cardiovasculair risico moeten dat doen.

Hoe kunt u uw cholesterolgehalte verlagen? Gepubliceerd op 22/11/2016 - 15h21

Welke middelen hebben we om ons cholesterolgehalte te verlagen? Er zijn drie grote sporen die we actief kunnen volgen: een cholesterolverlagend dieet, lichaamsbeweging en cholesterolverlagende geneesmiddelen. Een overzicht van de beste manieren om het cholesterolgehalte te verlagen.

Cholesterol en hartinfarcten: ook vrouwen blijven niet gespaard! Gepubliceerd op 27/10/2017 - 14h33

Onlangs werd in een vijftigtal landen een grote studie verricht waarbij meer dan 15.000 patiënten werden gevolgd die een hartinfarct hadden gekregen. Daaruit blijkt dat cholesterol veruit de belangrijkste risicofactor is en dat ook vrouwen niet gespaard blijven.

Spieroefeningen terwijl je belt: een gebruiksaanwijzing Geüpdatet op 23/03/2016 - 12h15

Heel wat mensen brengen heel wat tijd door aan de telefoon. Bent u zo iemand? Profiteer dan van die tijd om aan lichaamsbeweging te doen! Doe de oefeningen eerst om de drie dagen, dan om de twee dagen en tenslotte elke dag en u zult snel merken dat het loont!

Cholesterolgehalte meten: wanneer en hoe vaak? Gepubliceerd op 23/03/2016 - 11h23

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de leeftijd en de familiale voorgeschiedenis. De aanbevelingen van experts zijn minder complex wat de risicofactoren en de interventiedrempels betreft.

Hartinfarct: welke vrouwen zijn risicopersonen? Geüpdatet op 07/12/2015 - 09h43

Een hartinfarct komt niet vanzelf. Zoals alle andere hart- en vaataandoeningen zijn hartaanvallen niet langer de exclusieve zaak van vrouwen in de menopauze die de zestig voorbij zijn; ook almaar meer jonge vrouwen krijgen ermee te maken. Ze betalen daarmee een hoge prijs voor hun moderne leefstijl...

Cholesterolverlagend dieet: welke levensmiddelen te kiezen? Gepubliceerd op 17/11/2015 - 12h31

Iedereen weet het wel: wie een te hoge cholesterol heeft, begint het best met een cholesterolverlagend dieet . De bedoeling ervan is om producten te vermijden die het cholesterolgehalte verhogen en zo veel mogelijk te kiezen voor producten die cholesterolverlagend werken. Makkelijker gezegd dan geda...

Cholesterol en tailleomtrek: eet meer haver! Gepubliceerd op 12/09/2017 - 15h05

Haver is een graansoort en wordt aanbevolen ter preventie van hart- en vaataandoeningen. In haver zit namelijk bèta-glucaan , een vezel die het cholesterolgehalte in het bloed naar omlaag haalt. Zet de graansoort dus regelmatig op uw menu, liefst onder de vorm van (volkoren) vlokken of zemelen.

Hypercholesterolemie: Meer waakzaamheid is geboden! Geüpdatet op 30/09/2015 - 11h27

Een leven lang rondlopen met een te hoog en zelfs veel te hoog cholesterolgehalte, dat heeft onvermijdelijk een impact op de gezondheid. Daarom is het van groot belang dat familiale hypercholesterolemie wordt opgespoord.

Te hoog cholesterolgehalte: let op uw hart! Gepubliceerd op 27/10/2017 - 14h36

Wie een te hoog cholesterolgehalte in het bloed heeft, wordt blootgesteld aan cardiovasculaire accidenten. Het is absoluut nodig hieraan aandacht te schenken, aangezien er doeltreffende oplossingen bestaan.

Cholesterol en voedingsvetten: leer etiketten en verpakkingen lezen! Gepubliceerd op 04/10/2014 - 16h49

Het is vaak niet gemakkelijk uw weg te vinden in de massa voedingsmiddelen die u aangeboden worden en het wordt zelfs nog moeilijker als u een te hoog cholesterolgehalte hebt. Hoe komt u te weten of een product vetten bevat en om welke hoeveelheid het gaat? Op dit gebied is het bijzonder nuttig etik...

Let op uw cholesterolgehalte Gepubliceerd op 20/09/2017 - 12h17

De arts heeft bij u na een bloedproef een teveel aan cholesterol vastgesteld. Wanneer moet u daarvoor op controle?

Cholesterol: opvolgen vanaf de puberteit! Geüpdatet op 05/04/2011 - 11h44

Hoe ouder we worden, hoe meer de kans op een te hoge cholesterol toeneemt. Maar hypercholesterolemie is geen typische seniorenkwaal. En te veel cholesterol in de kinderjaren beschadigt ook op jonge leeftijd al geleidelijk de wanden van de bloedvaten. De oplossing is heel simpel: controle van het cho...

Mijn bloedonderzoek wijst op een te hoge cholesterol... Gepubliceerd op 27/10/2017 - 14h30

Wat zijn de cholesterolwaarden die u niet mag overschrijden? Wat is precies het verschil tussen de goede en de slechte cholesterol? Welke levensmiddelen bevatten de meeste cholesterol? En hoe vaak moet u uw cholesterolgehalte laten meten? Een stand van zaken.

Wat u moet weten over cholesterol Geüpdatet op 22/07/2009 - 00h00

Een teveel aan cholesterol leidt tot een verdikking van de vaatwanden (atherosclerose), wat dan weer de vorming van atheroomplaques tot gevolg heeft. Deze plaques (ophopingen van vetten bijvoorbeeld) verstoppen de aders en verhogen het risico op infarcten en cerebrovasculaire accidenten. Maar wat mo...

Vrouwen hebben ook cholesterol na de menopauze Geüpdatet op 08/04/2008 - 00h00

Wist u dat, vóór de leeftijd van 75 jaar, meer vrouwen dan mannen sterven ten gevolge van cardiovasculaire ziekten? Dat na de menopauze het cholesterolgehalte van vrouwen even hoog is als dat van mannen? U wist het wellicht niet, als wij tenminste de resultaten van een recente studie mogen geloven....

Cholesterol: minder dan 190 mg/dl... Geüpdatet op 04/01/2005 - 00h00

Hart- en vaatziekten blijven de belangrijkste doodsoorzaak in België, ver vóór kanker. Een te hoog cholesterolgehalte is een belangrijke risicofactor. Weet u hoeveel cholesterol u hebt?

PUBLICITÉ