PUBLICITÉ
ARTIKELS TEEK, LYME
11 online artikels over Teek, lyme
Welke gevolgen heeft de ziekte van Lyme? Gepubliceerd op 26/01/2017 - 12h47

De ziekte van Lyme haalt tegenwoordig vaak het nieuws. De preventietips worden ook regelmatig herhaald. Maar kent u deze ziekte ook echt?

Mijd tekenbeten en voorkom de ziekte van Lyme! Gepubliceerd op 02/06/2015 - 10h52

De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken die zich nestelen in struikgewas of bebost gebied. Wandelaars die gebeten worden, kunnen zo besmet worden met de bacterie borrelia burgdorferi die de ziekte van Lyme veroorzaakt. We geven u enkele tips om u ertegen te wapenen en een woordje uitleg bij...

Tekenbeten: opgelet voor piroplasmose! Gepubliceerd op 01/05/2014 - 12h44

Piroplasmose is vaak dodelijk als ze niet wordt behandeld en komt overal in de wereld voor. Wat zijn de symptomen van piroplasmose en wanneer moet u met uw hond naar de dierenarts? Met welke producten kunnen we tekenbeten voorkomen Bestaat er een vaccin tegen piroplasmose? E-gezondheid maakt de bala...

De ziekte van Lyme in tien vragen Gepubliceerd op 09/07/2013 - 16h55

Teken brengen de Borrelia-bacterie over. Die veroorzaakt bij de mens de ziekte van Lyme en wordt overgedragen via een beet. Lees de onderstaande vragen en antwoorden zodat u verder met een gerust hart een boswandeling kunt maken zonder gevaar te lopen op de ziekte van Lyme.

Bedwantsen: alles over deze nieuwe bedreiging... Geüpdatet op 13/05/2013 - 18h41

De bedwantsen zijn terug van weggeweest! Deze minuscule insecten leven in beddengoed. In België zijn er almaar meer meldingen van mensen die tijdens hun slaap gebeten worden. Ze worden meegebracht door reizigers. Hoe herkent u ze en hoe raakt u ervan af?

Ziekte van Lyme: welke maatregelen nemen? Gepubliceerd op 01/08/2011 - 16h22

Er bestaat een zeer efficiënte behandeling voor de ziekte van Lyme . Als de ziekte vroeg wordt vastgesteld, volstaan antibiotica gedurende enkele dagen om het probleem op te lossen. Als het probleem ernstiger is, is een andere behandeling noodzakelijk.

Pas op voor teken: zij kunnen een gevaarlijke ziekte overdragen Geüpdatet op 15/04/2008 - 00h00

In sommige landen in Midden-, Noord- en Oost-Europa, kunnen teken encefalitis (hersenontsteking) veroorzaken. Indien u eraan denkt in een van die regio's een vakantie in de natuur (mountainbiken, trektochten…) door te brengen, vergeet dan niet aan je arts een vaccin te vragen.

Honden en katten: uitkijken voor vlooien en teken! Geüpdatet op 08/05/2007 - 00h00

In de lente en bij zachte temperaturen gaan vlooien en teken zich nog sneller voortplanten en is de kans groter dat ze uw hond of kat kiezen om zich te nestelen. Ze tasten niet alleen de vacht van het dier aan, ze kunnen ook bepaalde ziekten overdragen.

Tekenencefalitis: een nare vakantieherinnering! Geüpdatet op 22/06/2004 - 00h00

Kampeer- en trekkingamateurs: als u onder meer naar Oost-Europa, Centraal-Europa en de Baltische Staten reist, bescherm u dan tegen tekenmeningo-encefalitis! De slechte reputatie van die kleine spinachtigen is 100 % terecht. U laten inenten, is dus de boodschap.

Teken: een infectie vermijden Geüpdatet op 12/08/2003 - 00h00

Elke zomer worden verschillende gevallen vastgesteld van de ziekte van Lyme, een besmetting die overgebracht wordt door teken. Als ze niet gediagnosticeerd wordt, kan ze neurologische schade veroorzaken. Vandaar dat u maar beter goed geïnformeerd kunt zijn en uw huid na elke boswandeling grondig moe...

PUBLICITÉ