PUBLICITÉ
ARTIKELS TABAK
181 online artikels over Tabak
Stoppen met roken: wat werkt er? Gepubliceerd op 05/06/2012 - 10h54

Er bestaat geen wonderrecept om te stoppen met roken. Stoppen met roken is lastig en elke roker moet de methode(s) vinden en toepassen die hem het beste liggen . Toch bestaan er technieken om te stoppen die bij de grote meerderheid van de kandidaten doeltreffend gebleken zijn. We beginnen dus daarme...

Roken is ook schadelijk voor het haar Gepubliceerd op 16/04/2012 - 22h41

Roken veroorzaakt onder meer vroegtijdige huidveroudering, en naast alle andere schadelijke gevolgen zorgt het ook voor een verhoogd risico op haaruitval . Dat gevolg komt zelden ter sprake, maar er zijn studies die aantonen dat kaalheid ook het gevolg kan zijn van roken ...

Stoppen met roken geeft betere seks Geüpdatet op 14/11/2011 - 15h32

Laat uw seksleven veel te wensen over en rookt u? Dan is stoppen met roken de allereerste stap die u zou moeten zetten om er weer schwung in te krijgen! Rokers lopen namelijk meer risico op verminderde seksuele opwinding , en dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Vrouwen die roken vroeger in de menopauze Geüpdatet op 14/11/2011 - 15h10

Roken vervroegt het begin van de menopauze met minstens een jaar! Bij sommige vrouwen heeft de menopauze bovendien gevolgen voor de levenskwaliteit en voor het seksleven . Nog een goede reden dus om te stoppen met roken of er liever nooit mee te beginnen.

Een strategie om te stoppen met roken Gepubliceerd op 14/06/2011 - 16h07

U wilt uw gezondheid behouden of zelfs verbeteren? Dan is er maar één oplossing die makkelijk en moeilijk is tegelijk: stoppen met roken . Krijgt u daarbij voldoende ondersteuning, dan maakt u vier keer meer kans op slagen.

Nicotinevervangers onder de loep: tien vragen en antwoorden Geüpdatet op 14/06/2011 - 15h55

Stoppen met roken is moeilijk, maar haalbaar. Nicotinevervangers kunnen, samen met de opvolging door uw arts, uw slaagkansen helpen vergroten. Hieronder vindt u de antwoorden op enkele vragen die rokers hebben bij nicotinevervangers .

Tabak: welke redenen zetten u aan tot roken? Gepubliceerd op 02/02/2011 - 13h10

Als u wil stoppen met roken , moet u zeker eerst nadenken over de redenen die u aanzetten tot roken . Zo zult u daarna gemakkelijker kunnen weerstaan aan de behoefte om te roken . Bovendien zult u uw gedrag kunnen wijzigen en zelfs vermijdingsstrategieën kunnen ontwikkelen. We stellen u nu voor om d...

Stoppen met roken is goed voor het moreel! Gepubliceerd op 26/01/2011 - 16h03

Stoppen met roken wordt, anders dan u misschien denkt, niet als een zware beproeving ervaren. Integendeel stoppen met roken maakt gelukkig en verbetert het humeur van de kersverse niet-roker. Dat blijkt toch uit een recente studie.

Passief roken is ook dodelijk! Geüpdatet op 06/12/2010 - 00h00

Een grootschalige studie op wereldvlak heeft zich onlangs gebogen over het passief roken . De resultaten zijn bijzonder alarmerend.

Rokers: bereid uw vakantie goed voor! Geüpdatet op 17/05/2010 - 00h00

Rokers zouden hun vakantie goed moeten voorbereiden. Ten eerste, uiteraard, omdat het een goede gelegenheid is om te stoppen met roken ... Maar zelfs als u er de voorkeur aan geeft om nog niet te stoppen, moet u er toch even over nadenken voordat u op reis vertrekt.

Zichzelf verwennen en... stoppen met roken Geüpdatet op 28/12/2009 - 00h00

Zwemmen in water van 34° C, een verkwikkende massage, een schoonheidsbehandeling... In een kuuroord een therapie volgen om te stoppen met roken kan blijkbaar heerlijk zijn!

Stop met roken voordat u uw eerste sigaret opsteekt! Geüpdatet op 16/11/2009 - 00h00

Volgens een recent onderzoek, kunnen zelfs enkele sigaretten per dag bij jonge mensen een impact hebben op de arteriële gezondheid. Nog een reden dus om nooit met roken te beginnen!

Bescherm uw tandvlees: rook niet(s)! Geüpdatet op 11/09/2009 - 00h00

Het roken van traditionele sigaretten , maar ook van cannabis , heeft een belangrijke impact op de mondgezondheid, in het bijzonder op de ziekten van het tandvlees .

Stoppen met roken op internet: het werkt! Geüpdatet op 22/07/2009 - 00h00

Voor het eerst heeft een onderzoek aangetoond dat de ondersteuningsprogramma's op internet voor mensen die wensen te stoppen met roken wel degelijk resultaten opleveren. Een reden temeer om deel te nemen aan zo'n programma!

Geef uw motivatie een duwtje in de rug Geüpdatet op 22/06/2009 - 00h00

Weer aan sport beginnen doen, bijscholing volgen, stoppen met roken, afvallen... om dat soort doelstellingen te halen is er meer nodig dan alleen maar goede wil. Er komt ook een flinke dosis motivatie bij kijken, en die moet opgebouwd en in stand gehouden worden. Maar hoe begint een mens daaraan? De...

Vakantie: een goed moment om te stoppen met roken Geüpdatet op 22/06/2009 - 00h00

Bijna elke roker heeft zich al eens voorgenomen om te stoppen met roken . De komende vakantieperiode is misschien een goed moment om de daad bij het woord te voegen.

Roken en seks gaan niet goed samen! Geüpdatet op 25/05/2009 - 00h00

Roken werd vroeger geassocieerd met verleidelijk zijn. Het glamourimago van steracteurs die in filmscènes ijverig rookten, zat er zeker voor iets tussen. Vandaag krijgt roken een almaar negatiever beeld en valt ook dat verleidelijke kantje meer en meer weg. Rokers hebben vaak gele tanden, hun adem s...

Betaald worden helpt om te stoppen met roken Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

De overheid, artsen, vrienden... iedereen is bereid om te helpen de rokers te overtuigen dat ze moeten stoppen met roken. En nochtans bestaat er een zeer doeltreffende methode om te stoppen: zich daarvoor laten betalen! Dat is in elk geval het besluit van een recent onderzoek.

Meer rokers in België in 2008 Geüpdatet op 23/12/2008 - 00h00

Voor het eerst sinds 6 jaar is in 2008 het aantal rokers in België gestegen. Een toename die te maken heeft met de afwezigheid van nieuwe maatregelen om het stoppen met roken aan te moedigen, maar ook het gebrek aan informatie speelt hierbij een rol.

Stoppen met roken is besmettelijk! Geüpdatet op 05/08/2008 - 00h00

Wist u het al? Niet-roker zijn kan u ineens overkomen! Wanneer een collega of iemand uit uw kennissenkring ophoudt met roken, dan verhogen ook de kansen dat u binnenkort uw laatste sigaret uitduwt.

Tabak en longkanker: flavonoïden verminderen de risico's Geüpdatet op 03/06/2008 - 00h00

Wat de preventie van longkanker betreft, is stoppen met roken, zowel actief als passief, nog altijd de meest vanzelfsprekende voorzorgsmaatregel. Maar daarnaast kunnen een aantal voedingsgewoonten ook belangrijk en waardevol zijn, vooral wanneer zij zorgen voor de aanvoer van krachtige antioxidanten...

Roken en toch dikker worden! Geüpdatet op 27/05/2008 - 00h00

Op lange termijn, krijgt men van roken een buikje. Het is wel zo dat rokers hun basisenergieverbruik zien toenemen door veel sigaretten te roken, maar de nicotine beïnvloedt ook het hormonale evenwicht zodat er een wijziging optreedt in de verdeling van de vetten. Dit is de reden waarom rokers en ro...

Roken: minder IQ en risico's op Alzheimer... Geüpdatet op 11/03/2008 - 00h00

Al jaren kent iedereen de nadelige gevolgen van tabak voor het ademhalingsstelsel van rokers en hun omgeving. Maar wist u ook dat sigaretten even slecht zijn voor de hersenen ? Gelukkig zijn oplossingen aangeboden om ermee te stoppen.

Ik stop met de hulp van mijn arts Geüpdatet op 04/12/2007 - 00h00

Het is tijd dat kandidaten die willen stoppen met roken (60% van de rokers ) zich tot hun huisarts wenden. Waarom? Omdat weinigen het zonder hulp klaarspelen. En er staat veel op het spel...

De Belgen bij de zwaarste rokers van Europa Geüpdatet op 04/09/2007 - 00h00

In 2006 hebben de Belgische rokers niet minder dan 1.449 sigaretten per inwoner gerookt! Daarmee staan de Belgen, na de Nederlanders, op een weinig benijdenswaardige tweede plaats op de lijst van de zwaarste Europese rokers . Om een roker te kunnen motiveren om te stoppen , is het zeer belangrijk ee...

Alles weten over diabetes Geüpdatet op 21/08/2007 - 00h00

1 Belg op 20 heeft diabetes, een aantal dat in de toekomst nog zou kunnen verdubbelen omwille van onze slechte levenshygiëne. Preventie en voorzorgsmaatregelen zijn tegenwoordig meer dan noodzakelijk.

Snus: een alternatief voor sigaretten? Geüpdatet op 26/06/2007 - 00h00

In zweden zijn er heel wat mensen die snus gebruiken. Het zijn zakjes met tabak in vochtige poedervorm die men onder de bovenlip stopt. De tabak wordt dus niet gerookt waardoor de negatieve gevolgen van sigarettenrook vermeden worden. Maar is snus een goed alternatief voor sigaretten ? En wat met he...

Chirurgische ingreep: ook stoppen met roken! Geüpdatet op 20/03/2007 - 00h00

Wie onder het mes moet, mag enkele uren voor de operatie niet meer eten of drinken. Maar het is ook absoluut noodzakelijk dat rokers enkele dagen voor de ingreep niet meer roken . Waarom is het aangeraden om voor een chirurgische ingreep te stoppen met roken ? De verklaringen zijn heel overtuigend!

Tabak: de shisha is niet beter ! Geüpdatet op 27/02/2007 - 00h00

De shisha of waterpijp mag niet beschouwd worden als een onschadelijke vorm van roken . En ecologisch is het ook niet. Integendeel.

Roken: het psychologisch effect van prijsstijgingen Geüpdatet op 30/01/2007 - 00h00

De verkoop van sigaretten daalt, tot tevredenheid van tabaksbestrijders, maar is die tevredenheid wel terecht? Is het aantal verkochte sigaretten een goede indicator voor het aantal verslaafden binnen een bepaalde populatie?

Stoppen met roken: cognitieve en gedragsmethoden Geüpdatet op 26/09/2006 - 00h00

Stoppen met roken , is in alle omstandigheden een goed idee, maar in de praktijk blijkt het vaak moeilijk te zijn. Zit het allemaal in het hoofd? Nee, roken werkt net als andere drugs verslavend, inclusief fysieke effecten. Maar u kunt uw hoofd wel gebruiken om makkelijker te kunnen stoppen met roke...

Wilt u snel een baby? Stop dan met roken! Geüpdatet op 29/08/2006 - 00h00

Vrouwen die roken hebben dubbel zoveel tijd nodig om gewenst zwanger te worden dan vrouwen die dat niet doen. Dat is belangrijk om weten als u zich afvraagt waarom de baby op zich laat wachten.

Roken: de eerste sigaret is de ergste! Geüpdatet op 25/07/2006 - 00h00

Je hoort regelmatig zeggen dat je een kind van het roken kunt afhouden door het zijn eerste sigaret alleen te laten roken, zonder zijn vrienden. Hij zal dan inzien hoe slecht het is. Dat is een echte valstrik!

Passief roken: niet politiek correct Geüpdatet op 18/07/2006 - 00h00

Het probleem van passief roken neemt af en men is zich steeds meer bewust van de schadelijke effecten ervan. Het percentage mensen die last hebben van de rook van anderen, is met 40% afgenomen. En het aantal rokers zou in de ontwikkelde landen met 15% gedaald zijn.

Op jonge leeftijd roken, verhoogt de kans op diabetes Geüpdatet op 06/06/2006 - 00h00

Roken is niet alleen een risicofactor voor hart- en vaatziekten en kanker, maar verhoogt ook de kans op diabetes . Deze conclusie werd geformuleerd na de vaststelling dat jonge rokers makkelijker glucose-intolerantie krijgen, die typisch is voor diabetes .

Wat zijn de reële effecten van nicotine? Geüpdatet op 06/06/2006 - 00h00

Als we het woord "tabak" horen, denken we meteen aan nicotine, waaraan we de meeste schadelijke effecten van de sigaret toeschrijven. Maar klopt dat wel? Welke effecten mogen we daadwerkelijk toeschrijven aan nicotine ?

Longkanker: de nicotine heeft zelfs een invloed op de chemo Geüpdatet op 25/04/2006 - 00h00

Naast zijn duidelijke rol in het optreden van longkanker vermindert roken ook nog de doeltreffendheid van de chemotherapie. Het is dus cruciaal om te stoppen met roken , en wel om twee redenen: om niet langer aan longkanker te lijden en om ervan te kunnen genezen.

Roken en de urineblaas: kanker en incontinentie voor de deur... Geüpdatet op 11/04/2006 - 00h00

De impact van roken op de longen en de keel is goed gekend. De effecten op de urineblaas zijn dat veel minder. Nochtans is roken verantwoordelijk voor meer dan de helft van de urineblaaskankers. Wat nog minder bekend is, is dat roken ook het risico van incontinentie aanzienlijk verhoogt...

Rokers hebben een tekort aan vitamine C en E! Geüpdatet op 14/03/2006 - 00h00

Het organisme van een roker krijgt het hard te verduren. Zo veroorzaakt roken een tekort aan vitamine C, een vitamine die noodzakelijk is voor de werking van een andere vitamine, vitamine E, die een beschermende invloed heeft tegen kanker. Bij niet-rokers levert de synergetische werking tussen beide...

Lightsigaretten: en als ze nu eens gevaarlijker waren dan de gewone Geüpdatet op 07/02/2006 - 00h00

Lightsigaretten zijn uitgevonden om ervoor te zorgen dat rokers minder teer inademen. Helaas wordt er sinds de jaren 70 flink mee geknoeid. Er worden namelijk additieven aan toegevoegd die ze even gevaarlijk maken als de "gewone" sigaretten.

Eén gerolde sigaret = twee sigaretten Geüpdatet op 03/01/2006 - 00h00

Gerolde sigaretten zijn goedkoper, maar ze zijn veel schadelijker dan gewone sigaretten. Vooral jongeren blijken hun sigaretten zelf te rollen. Europese Autoriteiten stellen dat als dit soort tabak als sigaretten te koop zouden worden aangeboden, de verkoop in heel Europa verboden zou zijn.

De Tabak Stop Lijn voor alle tabaksproducten Geüpdatet op 29/11/2005 - 00h00

In het Belgisch Staatsblad van 14 november 2005 werd een KB gepubliceerd dat tabaksproducenten verplicht om een nieuwe waarschuwing te vermelden op tabaksproducten: "Zoek hulp om te stoppen met roken: 0800 111 00". Een nieuw offensief in de strijd tegen tabak.

Stop met roken vóór een operatie! Geüpdatet op 01/11/2005 - 00h00

Rokers lopen risico op postoperatieve complicaties, maar als ze zes tot acht weken voor de ingreep stoppen, lopen ze niet méér risico dan niet-rokers .

Kleine rokers: stop! Geüpdatet op 18/10/2005 - 00h00

Rookt u? Nee, niet meer dan twee of drie sigaretten per dag? Mensen die niet meer dan een paar sigaretten per dag roken, worden vandaag niet gezien als echte ' rokers '. Ten onrechte, zo blijkt nu. Gezondheidsrisico's treden al op vanaf één tot vier sigaretten per dag.

Roken is allesbehalve oogvriendelijk! Geüpdatet op 11/10/2005 - 00h00

U bent nog altijd niet gestopt met roken? Ziehier dan een schadelijk effect van tabak (naast kanker en hart- en vaatziekten) dat minder media-aandacht krijgt, maar wel degelijk reëel is en u misschien meteen van mening zal doen veranderen: rokers lopen een veel groter risico om blind te worden als z...

Roken verhoogt de kans op het metabolisch syndroom Geüpdatet op 06/09/2005 - 00h00

Zowel actief als passief roken verhogen op een dosisafhankelijke manier het risico op het metabolisch syndroom bij adolescenten, en dus op diabetes en hartziekten. Het risico is nog groter bij jongeren die al met overgewicht kampen of beginnend overgewicht hebben…

Roken: jongeren als belangrijkste doelgroep Geüpdatet op 23/08/2005 - 00h00

"Help", de jongste grootschalige antitabakscampagne, is net door de Europese Unie gelanceerd. Ze is vooral gericht op de allerjongsten, zowel "nieuwe consumenten" als jongeren die zich laten verleiden door tabak.

PUBLICITÉ