PUBLICITÉ
ARTIKELS STRESS OP HET WERK
16 online artikels over Stress op het werk
Mediteren op het werk helpt tegen stress! Gepubliceerd op 09/02/2017 - 16h09

Hebt u last van stress ? Zijn uw baas, collega's of de taken op het werk een bron van stress voor u? Doe er dan iets aan en maak een twintigtal minuutjes per dag vrij om te mediteren , ter plekke op uw werk.

Stress op het werk: twee keer meer diabetes Gepubliceerd op 02/05/2014 - 15h49

Overstreste werknemers lopen twee keer meer kans om diabetes te krijgen. Dat is bewezen bij werknemers met "burn-out", een toestand van extreme werkstress die gekenmerkt wordt door lichamelijke, geestelijke en intellectuele uitputting.

Een beter en stressloos tijdbeheer… Bestaat dat? Gepubliceerd op 07/03/2011 - 17h16

Ik heb geen tijd, ik ben gehaast, ik verlies mijn tijd, time is money . De manier waarop we met tijd omgaan, zet ons onder druk en verhoogt de stress . Hoe kunnen we genieten van de zeldzaamheid die we 'tijd' noemen? Nochtans beschikt iedereen over precies evenveel tijd…

Belgen en stress op het werk Geüpdatet op 08/04/2008 - 00h00

Uit een recente studie blijkt dat Belgen meer last hebben van stress dan hun Europese buren. De nefaste effecten van stress op de gezondheid zijn onderhand wel bekend. Gelukkig reikt de studie ook elementen aan om die stress te verminderen.

Stress op het werk verhoogt het risico op het metabool syndroom Geüpdatet op 03/10/2006 - 00h00

Hoe groter de stress op het werk, hoe hoger het risico op het ontwikkelen van het metabool syndroom . Het risico kan in dat geval zelfs verdubbelen. Het syndroom speelt een rol bij het optreden van cardiovasculaire aandoeningen en diabetes .

Hoe om te gaan met stress op het werk? (Slot) Geüpdatet op 04/07/2006 - 00h00

In een vorig artikel zagen we dat stress op het werk op verschillende manieren tot uiting kan komen. Om te beletten dat uw gezondheid eronder gaat lijden en dat u in een spiraal van chronische ziekten belandt, is het belangrijk dat u ermee leert omgaan.

Stress op het werk: hoe ermee om te gaan? (1) Geüpdatet op 06/06/2006 - 00h00

Stress op het werk kan op verschillende manieren tot uiting komen en tast ons lichaam op diverse manieren aan. Kantoormateriaal dat niet naar behoren werkt, de telefoon die onophoudelijk rinkelt: het zijn stuk voor stuk lichte stressbronnen . Te veel of te weinig werk hebben, geen voldoening vinden...

Stress op het werk: slecht voor het hart en diabetes Geüpdatet op 23/05/2006 - 00h00

Het vroegtijdig optreden van symptomen van een hartziekte en diabetes komt heel vaak voor bij mensen die last hebben van chronische stress op het werk. Een Britse studie heeft zich gebogen over de stress op het werk en het metabole syndroom , een reeks afwijkingen die kunnen leiden tot diabetes of e...

Niet uw werkplek maakt u ziek, maar wel uw werk Geüpdatet op 11/04/2006 - 00h00

Het "sick building syndroom" is de verzamelnaam van symptomen die worden toegeschreven aan de werkplek. Een van de meest uitgebreide studies die tot nog toe over dit onderwerp zijn gevoerd komt nu tot de conclusie dat niet de werkplek de oorzaak is van de klachten, maar de stress die het werk meebre...

Airhostessen lijden onder stress en pesterijen! Geüpdatet op 31/01/2006 - 00h00

Als er één beroep bestaat dat al te zeer geïdealiseerd wordt, is het wel dat van stewardess! En toch veroorzaakt dit beroep vaak stress, vermoeidheid en ontreddering. Pesterijen, hoge werkdruk, problemen om het privé- en gezinsleven te combineren met de onregelmatige werktijden hebben een zware impa...

Stress thuis en op het werk: de gsm op de beklaagdenbank Geüpdatet op 17/01/2006 - 00h00

Dat we altijd en overal bereikbaar moeten zijn op onze gsm, verhoogt onze stress, zowel in ons privé-leven als in ons beroepsleven. Oorzaak: de nieuwe communicatietechnologieën, die ervoor zorgen dat de grens tussen beide werelden steeds vager wordt.

Hier en nu als medicijn: mindfulness Geüpdatet op 16/09/2003 - 00h00

U komt thuis na een ruzie op het werk. In uw hoofd raast het dispuut verder. Zinloos, en slecht voor uw bloeddruk en hartslag. De "Mindfulness"- methode helpt u om zulke ongezonde patronen te doorbreken.

Jobstress en hartinfarct: verband bewezen Geüpdatet op 29/04/2003 - 00h00

Dat een stresserende job slecht is voor het hart lijkt voor velen vanzelfsprekend. Toch is het verband in ons land nog niet wetenschappelijk aangetoond. Een Belgische studie brengt hierin verandering.

BelStress: een studie voor minder stress Geüpdatet op 08/10/2002 - 00h00

Vier op tien gevallen van absenteïsme zijn te wijten aan stress op het werk. Dit geldt vooral voor werknemers die zich onvoldoende gesteund voelen: de resultaten van een Belgische studie zouden wel eens kunnen leiden tot een reorganisatie van het werk in ons land…

BelStress: de gevolgen... Geüpdatet op 08/10/2002 - 00h00

Arteriële hypertensie (of hoge bloeddruk) en hypercholesterolemie (of een te hoog cholesterolgehalte in het bloed), die vaak niet worden opgespoord en slecht worden behandeld, vormen samen met stress belangrijke factoren van hart- en vaatziekten.

PUBLICITÉ