PUBLICITÉ
ARTIKELS STRESS EN GEVOLGEN
16 online artikels over Stress en gevolgen
Als stress ons dicht op de huid zit … Gepubliceerd op 27/04/2017 - 09h48

Het is ondertussen overtuigend wetenschappelijk bewezen: stress en huidproblemen kunnen zeer nauw samenhangen. De concrete vraag luidt alleen: via welke mechanismen kan onze psyche inwerken op onze huid? En kunnen we dan huidziekten aanpakken via ‘mentale weg’? Tekst en uitleg.

Migraine, stress, angst: een vicieuze cirkel Gepubliceerd op 22/09/2016 - 16h09

Angst is een aandoening die vaak voorkomt bij migrainepatiënten. Na afloop van een migrainecrisis, gaat het lijden verder met de angst voor de volgende crisis. Dat anticiperen is een bron van stress en angst . Maar stress is een factor die een migrainecrisis kan uitlokken...

Moeilijke spijsvertering: een kwestie van stress? Gepubliceerd op 19/07/2016 - 15h36

Stress doet spijsverteringsstoornissen toenemen, zoals bijvoorbeeld maagzuur en reflux, maar het kan ook een factor zijn die de problemen veroorzaakt. Als u met stress en met spijsverteringsproblemen kampt, dan moet u twee dingen doen: de stress reduceren en evenwicht brengen in uw voeding.

Netelroos: misschien is het wel van de stress! Gepubliceerd op 21/01/2013 - 14h33

Jeukt uw huid en staat ze vol knobbeltjes of rode plekken alsof u ermee door de brandnetels hebt gelopen? Misschien heeft u wel netelroos door de stress! Het is alvast een spoor om te volgen als u de juiste oorzaak - een allergie - van netelroos niet vindt.

Is stress een dikmaker? Gepubliceerd op 06/03/2012 - 14h16

Stress kan een beslissende rol spelen bij gewichtstoename . Een zorgeloos bestaan is een utopie, je eet- en leefgewoonten veranderen niét….

Stress vergroot het risico op kanker Geüpdatet op 28/02/2012 - 09h29

Het staat wetenschappelijk vast: stress op zich veroorzaakt geen kanker , maar het bevordert wel het verloop ervan. Het gaat dan wel om chronische stress, het type stress waar almaar meer mensen door de moderne levensstijl last van hebben (tijdgebrek, prestatiedrang). Maar hoe vergroot stress concre...

Darmproblemen bij actieve vrouwen met angst en stress Geüpdatet op 24/04/2007 - 00h00

Een opgezette buik, constipatie en buikpijn zijn symptomen die kunnen wijzen op het prikkelbare darm syndroom. Deze aandoening waarvan de oorzaak niet gekend is, blijkt vooral voor te komen bij bijzonder actieve vrouwen die met angst en stress kampen.

Stress op het werk verhoogt het risico op het metabool syndroom Geüpdatet op 03/10/2006 - 00h00

Hoe groter de stress op het werk, hoe hoger het risico op het ontwikkelen van het metabool syndroom . Het risico kan in dat geval zelfs verdubbelen. Het syndroom speelt een rol bij het optreden van cardiovasculaire aandoeningen en diabetes .

Stress: vrouwen zijn "emotionele eters" Geüpdatet op 08/08/2006 - 00h00

Die vaststelling werd gedaan bij een groep van werkende vrouwen. Hoe meer stress hun beroepsbezigheid voor ze meebrengt, hoe meer ze ter compensatie gaan snoepen . Dat leidt, samen met de stress , tot een slechte levenshygiëne.

Acute en chronische stress tasten uw gezondheid aan Geüpdatet op 09/05/2006 - 00h00

We hebben het tegenwoordig allemaal zo druk op het werk dat de leuze "werken is gezond" steeds holler klinkt. Uit een Europese enquête over werkomstandigheden in 2000 blijkt dat 28 % van de Europese werknemers hun werk als een bron van stress ervaren En stress slaat in alle "echelons" van de hiërarc...

Miskraam: stress is de boosdoener! Geüpdatet op 14/03/2006 - 00h00

Een spontane abortus vanaf de drie eerste weken van de zwangerschap is een veel voorkomend evenement dat deskundigen wensen te verklaren. Het lijkt erop dat een groot deel van de miskramen van tegenwoordig gewoon te wijten zijn aan stress bij de moeder.

Astma: hevige emoties vermijden Geüpdatet op 27/09/2005 - 00h00

Patiënten met allergisch astma hebben er alle belang bij om stress te vermijden. Bij een astma-aanval dreigen de emoties de symptomen nog te verergeren. Ook tv-kijken en videospelletjes zijn te mijden: ze kunnen niet alleen spanning veroorzaken, maar bevorderen vooral een sedentaire levensstijl, ter...

Stress veroorzaakt vroegtijdige veroudering Geüpdatet op 14/12/2004 - 00h00

We zouden het als volgt kunnen samenvatten: hoe meer stress iemand heeft, hoe sneller hij veroudert. Bij moeders van kinderen met een chronische ziekte, een bekende stressfactor, zouden de cellen even snel verouderen als bij personen die tien jaar ouder zijn.

PUBLICITÉ