PUBLICITÉ
ARTIKELS STRESS
22 online artikels over Stress
Stress en angst: lopen de hersenen op lange termijn schade op? Gepubliceerd op 24/03/2017 - 16h13

Stress en angst zijn heel normale emoties, zolang ze van voorbijgaande aard zijn. Maar als ze permanent aanwezig zijn of op elk moment, ongeacht het reële risicopeil, de bovenhand krijgen op ons rationele kant, worden we ziek . Dan kunnen de hersenen gevaar lopen.

Zes tips om de sfeer er ook na de vakantie in te houden Gepubliceerd op 25/08/2016 - 10h12

De vakantie is voorbij, het nieuwe werkjaar staat voor de deur en dat geeft altijd wat stress … Hoe kunt u de weldoende effecten van de vakantie zo lang mogelijk - als het kan tot de volgende vakantie - vasthouden? Zes tips voor een nieuwe eerste werkdag in topvorm en in opperbeste stemming.

Eindejaarsfeesten, stress en gewicht Gepubliceerd op 16/12/2015 - 16h38

Het aftellen is begonnen. Niemand ontsnapt aan de psychose van de eindejaarsfeesten : ook als we het zouden willen, de verlichting, de etalages, de versieringen, de Kerstman... alles herinnert er ons aan dat het binnenkort twee weken lang feest is. En dat er dus kilootjes zullen bijkomen...

Als stress chronisch wordt … Geüpdatet op 14/04/2015 - 09h24

Stress is een natuurlijke reactie van ons lichaam op een mogelijk gevaar. Het is dus een nuttige prikkel om ons tot actie aan te zetten en ervoor te zorgen dat we ons aan de situatie aanpassen. In zoverre is stress een goede zaak. Maar alles verandert als stress chronisch wordt.

Ziek worden in de vakantie... Komt het u bekend voor? Geüpdatet op 20/02/2015 - 15h42

Het is een bekend fenomeen: de vermoeide werknemer die zich rept om de laatste dossiers nog voor de vakantie rond te krijgen, die zijn werk dan toch met gerust gemoed kan achterlaten, maar de eerste dag van de vakantie ziek wordt . Bestaat het fenomeen echt? En wat zijn de mogelijke oorzaken?

Homeopathie tegen stress… Geüpdatet op 07/11/2014 - 14h46

Ons leven wordt er maar al te vaak door stress beheerst. Een beetje stress is normaal, maar te veel stress is schadelijk voor de gezondheid. Homeopathie kan helpen om stress te vermijden of te verzachten.

Stress, IVF en zwangerschap: een driehoeksverhouding Gepubliceerd op 04/03/2014 - 14h39

Er komt veel stress kijken bij de processen van medisch begeleide voortplanting. IVF vormt daar geen uitzondering op. Welke impact heeft stress op het succes van deze behandelingen? De wetenschap staat niet stil.

Schilfers? Doe iets aan de stress! Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h42

Stress is een van de factoren die schilfers verergeren. Hoe kunnen we onze stress verminderen om van de schilfers af te raken of het effect van anti-roosproducten te versterken? En zijn er nog factoren die we zelf in de hand hebben?

Er is een verband tussen stress bij de moeder en astma bij de kinderen Gepubliceerd op 10/12/2013 - 09h54

Er is een duidelijke stijging merkbaar van het aantal mensen met astma, in bijzonder bij kinderen. Wetenschappers onderzoeken momenteel een mogelijke oorzaak. Er zijn namelijk aanwijzingen dat het aantal gevallen van astma groter is bij kinderen waarvan de moeder last heeft van stress.

Sport, kou, stress en... onze blaas Gepubliceerd op 03/12/2013 - 11h36

Elke sportman heeft de aandrang al gevoeld om te gaan plassen net voor het begin van een competitie. In dit verband heeft men het wel eens over een stressplas. Maar waar komt dit fenomeen vandaan?

Wat zijn de eerste tekenen van stress? Gepubliceerd op 16/04/2013 - 12h08

Wat zijn de tekenen van stress? Is het chronische stress of niet? Wat zijn de belangrijkste oorzaken van stress? Stress gaat gepaard met tekenen die we kunnen opsporen, op voorwaarde dat we er oog voor hebben en dat we luisteren naar de mensen rondom ons. Dr. Daniel Gloaguen* zet voor ons de eerste...

Stress en mond- en tandhygiëne: stop met uw tanden opeen te klemmen! Geüpdatet op 24/01/2012 - 11h20

Iedereen kent wel de uitdrukking: " Bijt nu even op je tanden , het gaat wel over". Het betekent dat we moeten doorzetten en dat de situatie wel vanzelf in orde komt. Maar bij stress de tanden opeen klemmen is schadelijk voor de mond- en tandhygiëne. Helaas is dat " op de tanden bijten " een feit bi...

Stress: als de baby maar niet wil komen Gepubliceerd op 11/10/2011 - 18h21

Een koppel dat een kind wil en stopt met contraceptie, wacht vol ongeduld op het begin van de zwangerschap. Als de maandstonden echter de hoop weer eens aan diggelen slaan, kan het wachten omslaan in spanningen, stress en huilbuien.

Stress voor het nieuwe werkjaar? Vier korte ontspanningsoefeningen Geüpdatet op 29/08/2011 - 12h26

Augustus is zo goed als voorbij, het werk wenkt alweer. Ook voor mensen die geen vakantie hebben gehad, betekent de zomer toch meestal een vermindering van de werkdruk. En straks moeten de kinderen weer naar school worden gebracht, wordt het weer drukker in de straten, wordt het weer drummen in de b...

Stress: een fysiek probleem! Gepubliceerd op 09/05/2011 - 17h12

Stress is tegenwoordig de ergste vijand van de moderne mens. Stress is nochtans oorspronkelijk een afweermechanisme van ons lichaam dat bestemd is om te strijden tegen de spanningen en om nieuwe situaties het hoofd te bieden. Waarom heeft stress dan soms zo een verlammend effect op u?

Zwangere vrouwen: vermijd een opeenvolging van stresssituaties Geüpdatet op 27/04/2011 - 08h48

Een recente studie maakte een stand van zaken op in verband met stress tijdens de zwangerschap . Herhaalde stresssituaties zijn in elk geval te vermijden… maar stress betekent nog niet dat uw kind er iets zal aan overhouden!

Lekkere geuren opsnuiven tegen de stress? Geüpdatet op 04/08/2009 - 00h00

Japanse onderzoekers hebben de reacties bestudeerd van gestresseerde ratten die blootgesteld waren aan een stof die lekkere geuren produceert. Uit het resultaat blijkt een daling van de genetische en chemische respons op stress . Die lekkere geuren hebben dus een positief effect!

Belgen hebben vooral hoofdpijn, brandend maagzuur en stress Geüpdatet op 25/05/2009 - 00h00

Hoofdpijn, brandend maagzuur en stress zijn de vaakst voorkomende gezondheidsklachten in België. Hoofdpijn is het meest frequent: 22% van de Belgen die het afgelopen jaar ziek waren, hadden last van acute hoofdpijn.

Stresseiwitten en sport Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

Volgens sommige recente onderzoeken zou sportbeoefening bijdragen tot de productie van stresseiwitten. Is dat erg, dokter?

Bidden: een stressfactor voor patiënten die wachten op een operatie Geüpdatet op 13/06/2006 - 00h00

Er werd een heel ernstige studie uitgevoerd naar de effecten van bidden op patiënten die op een coronaire overbrugging wachten. Zouden Gods wegen ondoorgrondelijk zijn? Het lijkt er inderdaad op dat het feit dat de patiënt weet dat iemand bidt voor een goed herstel complicaties in zijn toestand kan...

Ook gelukkige gebeurtenissen zijn stresserend! Geüpdatet op 08/06/2004 - 00h00

Stress is niet alleen negatief en schadelijk, maar in de eerste plaats een reactie van het lichaam om zich aan te passen aan verandering. We kennen uiteraard stress als gevolg van persoonlijke problemen, gezinsproblemen, problemen op het werk,… Ook een bijzonder positieve verandering kan echter stre...

Zo jong en al gestresseerd! Geüpdatet op 15/04/2002 - 00h00

Onze kinderen kunnen ook gestresseerd zijn! Volgens Gisèle Georges, kinderpsychiater in Parijs, kunnen spanningen op school en hoge eisen van ouders en leerkrachten zeer stresserend zijn voor kinderen, met slaapstoornissen, prikkelbaarheid en herhaalde buikpijn als gevolg.

PUBLICITÉ