PUBLICITÉ
ARTIKELS STRAND, BADEN
19 online artikels over Strand, baden
Vakantie aan zee: maak er een echte gezondheidskuur van! Geüpdatet op 02/08/2016 - 13h48

Het zand, het stuifwater van de golven, de zon, de vissen en schaaldieren… Aan zee zijn alle elementen aanwezig voor een vakantie die synoniem is met energie, ontspanning en een supergoede gezondheid! Profiteer er dus van…

Kweek deze zomer een gespierd figuur! Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h39

De vakantie is hét moment om uit te blazen en te ontspannen, kortom om gewoon een beetje aan uzelf denken. Maar uzelf, dat is ook uw lichaam! Hieronder vindt u enkele ideeën om niet alleen ontspannen en mooi gebruind, maar ook gespierder terug uit vakantie te komen!

Tips voor zorgeloze stranduren Gepubliceerd op 20/08/2015 - 16h52

Deze zomer trekt u weer met een opgewekt gemoed richting strand. Gewapend met schopjes, emmers, een handdoek en enkele tijdschriften, wilt u samen met uw kinderen een leuke tijd beleven aan zee. Een aantal praktische tips voor zorgeloze stranduren.

Welke risico’s lopen we op het strand? Gepubliceerd op 20/08/2015 - 16h52

Misschien plant u deze zomer een strandvakantie en bent u vastbesloten om het ervan te nemen! Maar er zijn heel wat valkuilen op het strand, zoals insectenbeten, een onaangename ontmoeting met een kwal, snijwonden, zonneslag, sportongevallen, vrijen op het strand, noem maar op. Hoe kunt u ze vermijd...

Strandvakanties en goedaardige gynaecologische infecties Gepubliceerd op 05/08/2015 - 09h45

Goedaardige vaginale infecties kunnen vaak voorkomen en behoorlijk hinderlijk zijn. Maar hoe kan je bacteriële vaginose en mycose herkennen? Wat zijn de symptomen en hoe moet je ze behandelen? Een overzicht door dr. David Elia*.

Chloorhoudende zwembaden: opgelet voor kleine jongens… Geüpdatet op 19/01/2015 - 14h46

Het is bekend dat chloorhoudende zwembaden het risico op astma vergroten bij jonge kinderen die regelmatig gaan zwemmen. Volgens een studie van prof. Alfred Bernard van de UCL heeft het chloor in onze zwembaden ook een impact op hun hormonen .

Kinderen: 13 adviezen voor veilig zwemmen Gepubliceerd op 10/08/2014 - 18h13

Zwemmen, dé zomeractiviteit bij uitstek, doe je in zee, meren en in openbare of private zwembaden. Maar elk jaar worden meer en meer ongevallen opgetekend, in het bijzonder met kinderen. 13 veiligheidstips… om een zwempartijtje van uw kinderen leuk te houden en niet op een drama te laten uitlopen.

Moeten we na het eten een uur wachten om te gaan zwemmen? Gepubliceerd op 05/08/2014 - 11h28

Volgens een heel oud volksgeloof mag je niet gaan zwemmen na het eten , maar moet je een uur wachten tot de spijsvertering op gang is. Klopt dit wel? Moet je echt een uur wachten na het eten vooraleer te gaan zwemmen?

Wat huist er allemaal in het zand op onze stranden? Geüpdatet op 28/07/2014 - 11h20

Waar is het fijner om de zomer door te brengen dan op een strand met fijn, zacht zand? Maar wees toch voorzichtig voor de organismen die in het zand kunnen schuilen. Bacteriën, schimmels en virussen: het zand op onze stranden is niet zo proper als we denken!

Pietermansteken Geüpdatet op 17/07/2014 - 10h10

Wie op vakantie gaat naar zee moet niet alleen uitkijken voor kwallen. Pietermannen zijn kleine steekvissen met scherpe stekels die heel pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken! Onze tips om steken te verzachten én vooral te vermijden.

Zwemmen in de Atlantische Oceaan: opgelet voor muistromen! Geüpdatet op 16/07/2014 - 23h54

Op sommige stranden aan de Franse oceaankust wordt gewaarschuwd voor muistromen (“courant baïne”) en is het verboden te baden. Wat is er van aan? Wat zijn muien en welk gevaar vormen ze voor zwemmers?

Zwemmen in een meer of rivier: welke voorzorgen? Geüpdatet op 11/07/2014 - 10h20

Diarree, huidproblemen, oogklachten, urineweginfecties, enz. De lijst van alles wat ons kan overkomen als we in zoet water gaan zwemmen, ziet er schrikwekkend uit. Maar over het algemeen is het in onze contreien niet gevaarlijk om in meren of rivieren te duiken. U moet zich dan wel aan enkele veilig...

Waarom is uw kind bang van water ? Gepubliceerd op 12/08/2013 - 18h45

Heel wat kinderen houden van water en haasten zich maar al te graag naar een zee, een meer, een rivier of een zwembad, om er in het water te ploeteren of te gaan zwemmen. Sommigen zijn echter met geen stokken in het water te krijgen. Waarom zijn ze zo bang van water ?

Hittegolf en zwemmen: opgelet voor hydrocutie! Gepubliceerd op 06/08/2013 - 15h56

Deze drukkende en onaflatende hitte begint een dramatische wending te krijgen. Naast oudere mensen en kleine kinderen die letterlijk uitgeput geraken, duiken anderen in het eerste het beste water, met het gevaar te sterven door hydrocutie. Houd uw hoofd erbij en blijf voorzichtig!

Mijd de gevaren van het strand Gepubliceerd op 01/08/2017 - 16h52

Zee, zand en zon… Voor kinderen is een vakantie op strand het summum. Maar als ouder moet u altijd enkele voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat ze zich in de nesten werken. Dit zijn onze tips.

Welk badpak voor mijn figuur? Geüpdatet op 23/07/2012 - 13h31

De keuze van een badpak is vaak de laatste stap voor de vakantie. Die keuze moet zorgvuldig gebeuren als u van uw verblijf aan zee een feest te maken! Maar hoe kiest u een badpak dat past bij uw figuur, dat de onvolmaaktheden wat verdoezelt en de dingen die u leuk vindt aan uw lichaam extra in de ve...

Hittegolf en pootjebaden: gevaar voor hydrocutie! Geüpdatet op 26/08/2003 - 00h00

De aanhoudende hittegolf kan dramatische gevolgen hebben. Zo raken bejaarden en jonge kinderen niet alleen letterlijk uitgeput, maar springen anderen in de eerste de beste waterplas die ze tegenkomen, op gevaar af voor hydrocutie (plotselinge verdrinking). Vandaar de boodschap: hou het hoofd koel en...

Interview: Sea, sex and Fun Geüpdatet op 10/06/2003 - 00h00

Sea, sex and Fun: een leuke titel van een boek vol getuigenissen van jongvolwassenen tussen 25 en 35 jaar over hun seksualiteit. De Franse auteurs, Géraldine Adam en Anne Dufour, ondervroegen namelijk meer dan 200 mannen en vrouwen, en gingen daarbij geen enkele vraag uit de weg.

PUBLICITÉ