PUBLICITÉ
ARTIKELS STOPPEN MET ROKEN
47 online artikels over Stoppen met roken
De bladzijde omdraaien met de elektronische sigaret Gepubliceerd op 13/06/2017 - 12h47

Stoppen met roken met behulp van de elektronische sigaret is efficiënt. Met zijn aanpak kunt u de vele valkuilen ontwijken en op de juiste manier kennismaken met het dampen, de sleutel tot succes. We hadden een interview met dr. Philippe Presles, hoofdredacteur van de website e-sante.be.

Stoppen met roken voor een beter seksleven... Gepubliceerd op 14/12/2016 - 11h37

Roken kan de bloedsomloop verstoren en impotentie veroorzaken. Dat staat te lezen op sigarettenpakjes . Maar op welke feiten is die uitspraak gebaseerd?

Roken: ineens of geleidelijk stoppen? Gepubliceerd op 18/11/2015 - 12h01

Stoppen met roken: ik wil wel, maar hoe? Is ineens volledig stoppen de enige oplossing, of kan ik ook geleidelijk afbouwen?

Acht goede redenen om te stoppen met roken Gepubliceerd op 13/10/2015 - 15h11

Van rimpels tot longkanker, zonder een slechte adem en seksuele stoornissen te vergeten... Dat zijn enkele van de talrijke risico's die gepaard gaan met sigarettenrook . U vindt hieronder een weliswaar onvolledige lijst die uw motivatie kan versterken om u te voegen bij de groep van de niet-rokers .

Elektronische sigaret : berg de navulvloeistof goed op! Geüpdatet op 10/09/2015 - 09h30

Er zijn almaar meer bewijzen dat de elektronische sigaret doeltreffend is als rookstopmiddel. De dagen van de fenomenale groei in het begin zijn dan wel voorbij, maar het toestelletje begint stilaan in heel wat gezinnen op te duiken. En dat vergt enige waakzaamheid…

Roken en hervallen: zijn we allemaal gelijk? Geüpdatet op 01/06/2015 - 17h23

Stoppen met roken is enorm lastig. Niet alle rokers slagen erin en het lukt zelden van de eerste keer. En daarna wacht de ex-rokers een tweede beproeving: het risico dat ze hervallen. Dat gevaar ligt altijd op de loer; daarom is het beter dat u er zich op voorbereidt en vooraf winnerstrategieën uits...

Stoppen met roken na uw vijftigste: heeft het nog zin? Gepubliceerd op 28/05/2015 - 17h13

Er staat geen leeftijd op het stoppen met roken . Hoe vroeger u stopt, hoe beter natuurlijk. Maar op elke leeftijd zijn er voordelen die ook meteen gevoeld worden en verreikend zijn. De cardiologen zijn formeel: zelfs na het zeventigste levensjaar is stoppen met roken nog doeltreffend. Bent u vijfti...

Stoppen met roken brengt niets dan goeds! Gepubliceerd op 28/05/2015 - 17h06

Stoppen met roken is niet alleen belangrijk voor de gezondheid! Een overzicht van alle positieve invloeden die u zult voelen als u erin slaagt komaf te maken met die sigaret. Stoppen met roken heeft niets dan voordelen. Iedereen heeft er baat bij, op elke leeftijd.

Tabakstop: stoppen met roken, het kan! Geüpdatet op 16/02/2015 - 14h40

Tabakstop is te bereiken op het nummer 0800 111 00. Dat nummer staat op alle pakjes sigaretten. Alle rokers kennen het dus. De bedoeling is om telefonische hulp te bieden aan wie wil stoppen met roken . Maar wie zit er aan de andere kant van de lijn?

Makkelijk stoppen met roken: een vroege marker van de ziekte van Parkinson? Geüpdatet op 16/02/2015 - 11h23

Onderzoekers hebben op basis van bepaalde vaststellingen de volgende hypothese geformuleerd: mensen die veel last hebben om te stoppen met roken lopen minder risico om de ziekte van Parkinson te krijgen, en vice versa. Het gemak waarmee een roker het roken kan laten, zou dus een vroege marker van de...

Dampen: hoe stoppen met de elektronische sigaret? Geüpdatet op 06/02/2015 - 12h45

U bent gestopt met roken dankzij de elektronische sigaret. Maar nu wilt u ook stoppen met het dampen zelf. Een wijze beslissing, maar let erop dat u niet in de val loopt en door met de elektronische sigaret te willen stoppen opnieuw begint te roken. Enkele nuttige tips om het dampen geleidelijk aan...

Stoppen met roken: een drievoudige verslaving? Gepubliceerd op 15/12/2014 - 12h51

Combineert u de sigaret liever met een kop koffie, of bent u een echte nicotineverslaafde ? Iedere roker is anders. U wenst voorgoed te stoppen met roken ? Analyseer dan eerst uw verslaving. Is ze eerder fysiek, psychologisch of gedragsgebonden? Of een combinatie van de drie?

Stoppen met roken: actie! Gepubliceerd op 12/09/2014 - 11h26

Er doen heel wat hardnekkige misverstanden de ronde over roken en nicotinesubstituten en die kunnen ervoor zorgen dat men er niet in slaagt om te stoppen met roken. Hier is de gelegenheid bij uitstek om uw kennis te testen.

Zes nieuwe redenen om in het nieuwe jaar te stoppen met roken Geüpdatet op 10/12/2012 - 13h39

Stoppen met roken is goed voor de gezondheid. Maar dat besef alleen volstaat zelden om die laatste sigaret uit te drukken. Hieronder vindt u zes redenen om te stoppen met roken en waaraan u misschien nog nooit hebt gedacht. Maak van dit jaar dus uw laatste rookjaar!

Hypnose om te stoppen met roken: waarom niet? Gepubliceerd op 25/10/2012 - 14h13

De doeltreffendheid van hypnose als steun en hulpmiddel om te stoppen met roken is niet wetenschappelijk bewezen. En toch zijn sommigen ervan overtuigd dat zich laten hypnotiseren de juiste oplossing is. Wilt u het proberen, dan bieden wij u een aantal elementen om beter te kunnen oordelen.

Vrouwen die roken vroeger in de menopauze Geüpdatet op 14/11/2011 - 15h10

Roken vervroegt het begin van de menopauze met minstens een jaar! Bij sommige vrouwen heeft de menopauze bovendien gevolgen voor de levenskwaliteit en voor het seksleven . Nog een goede reden dus om te stoppen met roken of er liever nooit mee te beginnen.

Een strategie om te stoppen met roken Gepubliceerd op 14/06/2011 - 16h07

U wilt uw gezondheid behouden of zelfs verbeteren? Dan is er maar één oplossing die makkelijk en moeilijk is tegelijk: stoppen met roken . Krijgt u daarbij voldoende ondersteuning, dan maakt u vier keer meer kans op slagen.

Tabak: welke redenen zetten u aan tot roken? Gepubliceerd op 02/02/2011 - 13h10

Als u wil stoppen met roken , moet u zeker eerst nadenken over de redenen die u aanzetten tot roken . Zo zult u daarna gemakkelijker kunnen weerstaan aan de behoefte om te roken . Bovendien zult u uw gedrag kunnen wijzigen en zelfs vermijdingsstrategieën kunnen ontwikkelen. We stellen u nu voor om d...

Stoppen met roken is goed voor het moreel! Gepubliceerd op 26/01/2011 - 16h03

Stoppen met roken wordt, anders dan u misschien denkt, niet als een zware beproeving ervaren. Integendeel stoppen met roken maakt gelukkig en verbetert het humeur van de kersverse niet-roker. Dat blijkt toch uit een recente studie.

Rokers: bereid uw vakantie goed voor! Geüpdatet op 17/05/2010 - 00h00

Rokers zouden hun vakantie goed moeten voorbereiden. Ten eerste, uiteraard, omdat het een goede gelegenheid is om te stoppen met roken ... Maar zelfs als u er de voorkeur aan geeft om nog niet te stoppen, moet u er toch even over nadenken voordat u op reis vertrekt.

Zichzelf verwennen en... stoppen met roken Geüpdatet op 28/12/2009 - 00h00

Zwemmen in water van 34° C, een verkwikkende massage, een schoonheidsbehandeling... In een kuuroord een therapie volgen om te stoppen met roken kan blijkbaar heerlijk zijn!

Stoppen met roken op internet: het werkt! Geüpdatet op 22/07/2009 - 00h00

Voor het eerst heeft een onderzoek aangetoond dat de ondersteuningsprogramma's op internet voor mensen die wensen te stoppen met roken wel degelijk resultaten opleveren. Een reden temeer om deel te nemen aan zo'n programma!

Geef uw motivatie een duwtje in de rug Geüpdatet op 22/06/2009 - 00h00

Weer aan sport beginnen doen, bijscholing volgen, stoppen met roken, afvallen... om dat soort doelstellingen te halen is er meer nodig dan alleen maar goede wil. Er komt ook een flinke dosis motivatie bij kijken, en die moet opgebouwd en in stand gehouden worden. Maar hoe begint een mens daaraan? De...

Vakantie: een goed moment om te stoppen met roken Geüpdatet op 22/06/2009 - 00h00

Bijna elke roker heeft zich al eens voorgenomen om te stoppen met roken . De komende vakantieperiode is misschien een goed moment om de daad bij het woord te voegen.

Betaald worden helpt om te stoppen met roken Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

De overheid, artsen, vrienden... iedereen is bereid om te helpen de rokers te overtuigen dat ze moeten stoppen met roken. En nochtans bestaat er een zeer doeltreffende methode om te stoppen: zich daarvoor laten betalen! Dat is in elk geval het besluit van een recent onderzoek.

Stoppen met roken is besmettelijk! Geüpdatet op 05/08/2008 - 00h00

Wist u het al? Niet-roker zijn kan u ineens overkomen! Wanneer een collega of iemand uit uw kennissenkring ophoudt met roken, dan verhogen ook de kansen dat u binnenkort uw laatste sigaret uitduwt.

Ik stop met de hulp van mijn arts Geüpdatet op 04/12/2007 - 00h00

Het is tijd dat kandidaten die willen stoppen met roken (60% van de rokers ) zich tot hun huisarts wenden. Waarom? Omdat weinigen het zonder hulp klaarspelen. En er staat veel op het spel...

Stoppen met roken: cognitieve en gedragsmethoden Geüpdatet op 26/09/2006 - 00h00

Stoppen met roken , is in alle omstandigheden een goed idee, maar in de praktijk blijkt het vaak moeilijk te zijn. Zit het allemaal in het hoofd? Nee, roken werkt net als andere drugs verslavend, inclusief fysieke effecten. Maar u kunt uw hoofd wel gebruiken om makkelijker te kunnen stoppen met roke...

De Tabak Stop Lijn voor alle tabaksproducten Geüpdatet op 29/11/2005 - 00h00

In het Belgisch Staatsblad van 14 november 2005 werd een KB gepubliceerd dat tabaksproducenten verplicht om een nieuwe waarschuwing te vermelden op tabaksproducten: "Zoek hulp om te stoppen met roken: 0800 111 00". Een nieuw offensief in de strijd tegen tabak.

De eerste stap naar een antinicotinevaccin Geüpdatet op 31/05/2005 - 00h00

Het gaat om een nieuwe rookstopmethode : een antinicotinevaccin . Het idee is eenvoudig: ervoor zorgen dat de roker antilichamen produceert tegen nicotine . Daardoor kan die niet in de hersenen terechtkomen, want de trek in sigaretten zou kunnen verminderen.

Roken: plots of geleidelijk stoppen? Geüpdatet op 01/02/2005 - 00h00

Plots en volledig stoppen met roken , is een moeilijke strategie die vaak tot mislukken gedoemd is. Een mogelijk alternatief is geleidelijk stoppen met behulp van nicotinevervangers (pleisters, kauwgom, tabletten).

Nee tegen tabak! Geüpdatet op 01/06/2004 - 00h00

Om tegemoet te komen aan de vraag van één op de drie rokers die willen stoppen, heeft ons land een Tabak Stop Lijn geopend. Ze is operationeel vanaf 1 juni 2004.

31 mei: Wereld Niet-Rokersdag Geüpdatet op 25/05/2004 - 00h00

Deze internationale rookvrije dag is de ideale gelegenheid voor rokers om tijdelijk hun sigaretten weg te bergen, als aanmoediging om definitief te stoppen.

Fontanellen en melkkorsten Geüpdatet op 06/01/2004 - 00h00

De fontanel is het vliezige deel van het schedeldak bij baby's. Op die plaats zitten de beenderen nog niet vast, zodat de hersenen zich nog kunnen ontwikkelen. Wist u ook dat er eigenlijk twee soorten fontanellen bestaan?

Nicotinevervangers Geüpdatet op 06/01/2004 - 00h00

Stoppen met roken, het gevoel van vrijheid dat u zult ervaren, is gewoon onbetaalbaar. Een overzicht van nicotinevervangers.

Alcohol en ons hart Geüpdatet op 06/01/2004 - 00h00

Gaan hart en alcohol goed samen? Excessen zijn slecht, zoveel is zeker. Of een kleine hoeveelheid alcohol per dag goed is, staat echter niet onomstotelijk vast.

Acupunctuur: duurzaam doeltreffend bij tabaksontwenning! Geüpdatet op 16/09/2003 - 00h00

De consensusconferentie in 1998 in Parijs leverde tegenstrijdige conclusies op over de doeltreffendheid van acupunctuur bij tabaksontwenning . Uit nieuwe analyses blijkt acupunctuur vandaag namelijk drie keer meer kans op succes op te leveren dan geen behandeling.

Een vaccin tegen nicotine in ontwikkeling Geüpdatet op 29/07/2003 - 00h00

Onderzoekers zijn al enkele jaren aan het werken aan een vaccin tegen nicotine . Vandaag is uit dierenproeven gebleken dat de hoeveelheid nicotine die in de hersenen terechtkomt, op die manier met 30 tot 60 % kan worden verlaagd.

Tabaksontwenning: de rol van de arts Geüpdatet op 17/06/2003 - 00h00

Tabaksontwenning ervaren artsen vaak als een ondankbare taak. Het tabaksprobleem zou echter systematisch moeten worden besproken bij elke raadpleging van een patiënt die rookt. Roken heeft immers verwoestende effecten voor de gezondheid. Jammer genoeg gebeurt dat veel te weinig. Artsen opleiden voor...

Interview : bewezen efficiëntie van telefonische hulpdiensten bij rookstop Geüpdatet op 11/02/2003 - 00h00

Onlangs werd bewezen dat telefoonlijnen die helpen bij het stoppen met roken doeltreffend zijn. Een dergelijke dienst verdubbelt de kansen op rookstop na één jaar. We hadden een gesprek met Philippe Lamoureux, algemeen directeur van het INPES*, over de begeleiding die 'Tabac Info Services' biedt.

Telefonische hulp en rookstop : een bewijs van doeltreffendheid ! Geüpdatet op 11/02/2003 - 00h00

In de Verenigde Staten en Europa bestaan reeds vele centra die telefonisch hulp bieden bij het stoppen met roken. Nu is de doeltreffendheid van een dergelijke aanpak wetenschappelijk bewezen : telefonische hulp verdubbelt de kansen op succes !

Cannabis bemoeilijkt het stoppen met roken Geüpdatet op 28/01/2003 - 00h00

Mensen die sigaretten roken, gebruiken vaker cannabis dan niet-rokers. Welk effect heeft cannabis bij rokers die willen stoppen met roken?

Stoppen met roken: maar hoe? Geüpdatet op 17/09/2002 - 00h00

Er bestaan efficiënte middelen om te stoppen met roken , geneesmiddelen en psychologische adviezen, en beide zijn complementair. En toch slagen vele mensen er niet in te stoppen met roken .

Stoppen met roken valt te leren! Geüpdatet op 16/02/2002 - 00h00

Het aantal rokers gaat de laatste jaren achteruit, maar voor duizenden Belgen is roken nog altijd een verslavende gewoonte waar ze moeilijk van af raken. Een kwart van de Belgen rookt; een groot deel ervan probeert er geregeld mee te stoppen , maar zonder succes. Maar zijn die herhaaldelijke kortere...

Rookstop: opgelet voor depressie Geüpdatet op 03/02/2002 - 00h00

Rokers die in het verleden één of meerdere malen depressief zijn geweest en die willen stoppen met roken , zijn daarbij minder succesvol dan rokers die nooit een depressie hebben gehad. Maar lopen ze ook meer risico op herval van de depressie na een geslaagde rookstop?

PUBLICITÉ