PUBLICITÉ
ARTIKELS SPORTONGEVAL
11 online artikels over Sportongeval
Paintball: niet zo ongevaarlijk als het lijkt! Gepubliceerd op 29/06/2016 - 14h47

Paintball begint stilaan in te raken in ons land. Zonder de aangepaste uitrusting kan deze sport, waarbij het erop aankomt je tegenstander uit te schakelen door hem te raken met een met verf gevuld balletje, echter gevaarlijk zijn voor de ogen.

Scafoïde of bootvormig beentje: opgelet voor de handen! Gepubliceerd op 11/07/2014 - 16h41

Het scafoïde bot of het bootvormig beentje is een klein beentje aan de basis van de duim. Als men voorover valt en met de handen plat op de grond de val wil breken, is het vaak dit beentje dat het moet ontgelden: een breuk van het bootvormig beentje komt dan ook vaak voor bij sporters.

Voetbal: een rampzalige sport Gepubliceerd op 25/05/2014 - 18h14

Voetbal wordt vaak als een gewelddadige sport beschouwd die tal van blessures veroorzaakt. Waar ligt hier de lijn tussen mythe en werkelijkheid?

Sport en hersenen: opgelet voor stoten tegen het hoofd! Gepubliceerd op 04/02/2014 - 08h37

Boksen, voetbal, rugby: stuk voor stuk sporten waar hoofdletsels schering en inslag zijn. Zonder de vele valpartijen te vergeten tijdens het skiën, rolleren of fietsen. Op de duur kunnen die schokken schadelijke gevolgen hebben.

Welke risico’s loopt u als u golf speelt? Gepubliceerd op 20/08/2013 - 10h11

Zoals elke sport is golf een lichamelijke activiteit die onze gezondheid ten goede komt , maar gaat de beoefening ervan gepaard met een aantal specifieke letsels. Bij golf gaat het vooral om osteo-articulaire aandoeningen, waarbij de rug (lendenen), de gewrichten, de spieren en de pezen beschadigd w...

Tennisbal even dodelijk als kogel Geüpdatet op 13/03/2007 - 00h00

Een tennisbal of een cricketbal haalt al gauw een snelheid van 150 tot 200 km/u. Je kunt je dus maar beter niet in het traject van zo'n voorwerp op topsnelheid bevinden. De klap kan fataal zijn.

Trampoline: grote sprongen = grote voorzichtigheid Geüpdatet op 07/06/2005 - 00h00

Alleen al de aanblik van een trampoline laat onze kinderen springen van plezier. Al jaren zijn vele sportzalen en steeds meer scholen ermee uitgerust. Sommige ouders zijn nu geneigd er ook een in de speelkamer van hun kinderen te plaatsen, of 's zomers in de tuin. Gezien het stijgende aantal ongeval...

In volle gezicht Geüpdatet op 17/08/2004 - 00h00

Tot de meest spectaculaire sportongevallen behoren maxillofaciale sportletsels die gepaard gaan met zware bloeduitstortingen. De sporter die zichzelf bekijkt in de spiegel, is ervan overtuigd dat hij levenslang verminkt zal blijven. Gelukkig vergist hij zich!

Halzen zijn broos Geüpdatet op 02/12/2003 - 00h00

De hals is ongetwijfeld de kwetsbaarste schakel in de keten van ons gestel. Zo lopen we makkelijk een halsverrekking op. Vooral vrij brutale sporten zijn hier de boosdoeners. Voorzichtigheid is dan ook geboden!

PUBLICITÉ