PUBLICITÉ
ARTIKELS SPORT, VRIJE TIJD KIND
24 online artikels over Sport, vrije tijd kind
Kinderen en sport: niet overdreven specialiseren… Geüpdatet op 21/09/2016 - 10h08

Wist u dat kinderen meerdere uren per dag aan lichaamsbeweging moeten doen om zich fit te voelen? Jammer genoeg zijn er maar weinig die dat doen. En als kinderen effectief aan sport doen, is het op een georganiseerde manier en gaat het maar al te vaak om één enkele sport . Volgens een recente studie...

De juiste keuze voor de zomer voor uw kind Geüpdatet op 15/06/2016 - 09h21

Kinderworkshops zijn een bijna onoverkomelijke stap voor werkende ouders, ook als de kinderen nog heel jong zijn. Maar hoe maakt u de juiste keuze? We overlopen de belangrijkste factoren.

Sprekend speelgoed maakt kinderen minder spraakzaam… Geüpdatet op 28/12/2015 - 23h41

Is uw kind weg van speelgoed dat lawaai maakt of antwoordt als het bepaalde handelingen uitvoert? Wees er dan toch voorzichtig mee, want deze ogenschijnlijk stimulerende voorwerpen zijn voor hun ontwikkeling niet het meest bevorderlijke speelgoed.

Kinderen op de ski's: welke regels, welke uitrusting, welke kleren? Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h33

Kinderen kunnen reeds vanaf de leeftijd van 3 jaar leren skiën. Wel moeten daarbij enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen. Zowel om te wennen aan de sport, als om ongevallen te vermijden. Want die komen nog steeds veel te veel voor.

Op kamp met de jeugdbeweging: hoe krijgt u uw kind gezond terug? Geüpdatet op 27/07/2015 - 09h28

Jeugdbewegingen zijn in België een echt instituut. Honderdduizenden jongeren zijn erbij aangesloten. En al die jonge mensen - of toch bijna allemaal - brengen tijdens de traditionele zomerkampen weken samen met elkaar door, zonder hun ouders. Hoe kunt u ervoor zorgen dat u kind gezond terugkeert?

Speelpleinen: beperkt gevaar en onbeperkt verkennen Geüpdatet op 17/07/2015 - 17h06

Nulrisico bestaat niet. Maar de opgelegde veiligheidsnormen in de erkende speelpleinen bieden onze kinderen een omgeving waar ze aan heel weinig risico’s blootstaan. Ze kunnen zich dus onbekommerd amuseren en al spelend hun vaardigheden ontwikkelen.

Loopfietsen: een goede keuze voor uw kind? Geüpdatet op 06/02/2015 - 12h45

U hebt vast al kinderen zien ronddraven op loopfietsen , fietsen zonder trappers dus. Ze zitten op het zadel en duwen zich met hun voeten van de grond af om vooruit te komen. Zijn die tweewielers nuttig?

Wintersport: ieder zijn ding Gepubliceerd op 28/11/2014 - 09h21

Vanaf twee jaar staan onze kleintjes open voor wintersporten . Langlaufen, alpineskiën, snowboarden of ijsschaatsen: waar kiest u voor naargelang hun leeftijd? Hier leest u enkele weetjes en adviezen om u te helpen. Vergeet in elk geval nooit om hen in te smeren met zonnecrème en hun een zonnebril o...

Kinderen: 13 adviezen voor veilig zwemmen Gepubliceerd op 10/08/2014 - 18h13

Zwemmen, dé zomeractiviteit bij uitstek, doe je in zee, meren en in openbare of private zwembaden. Maar elk jaar worden meer en meer ongevallen opgetekend, in het bijzonder met kinderen. 13 veiligheidstips… om een zwempartijtje van uw kinderen leuk te houden en niet op een drama te laten uitlopen.

Is sport goed voor de groei? Gepubliceerd op 02/05/2014 - 16h09

Vaak wordt gezegd dat sport een - al dan niet positieve - invloed zou hebben op het groeiproces. In werkelijkheid is die invloed heel moeilijk te bewijzen.

Kinderen: welke activiteiten passen bij hun persoonlijkheid? Geüpdatet op 18/11/2013 - 10h28

Speelgoed, spelletjes, sport, boeken, enz. Hoe kiest u als ouder de activiteiten die bij de persoonlijkheid van uw kind passen? De aanbevolen activiteiten verschillen al naargelang het karakter van de kinderen: stil en bedeesd, heel nauwgezet, heel energiek, avontuurlijk, kunstzinnig aangelegd, wisp...

Mijn kind speelt voetbal: zijn letsels te voorkomen? Geüpdatet op 08/09/2011 - 14h54

U hebt uw kind dit jaar ingeschreven bij een voetbalclub . Hoe kunt u zorgen dat spelgenot en veiligheid samengaan? Sommige letsels zijn namelijk typisch voor jonge voetballers , maar ze zijn wel te voorkomen...

Videogames die u doen bewegen, zijn doeltreffend! Geüpdatet op 15/03/2011 - 14h36

Videogames hebben een zeer slechte reputatie bij de professionals uit de gezondheidssector. Die spelletjes zetten ons, zowel kinderen als volwassenen, aan om meer tijd zittend en passief vóór het scherm door te brengen. Misschien moeten we voortaan onze mening over sommige games herzien…

Videospelletjes om verstandiger te worden? Veel twijfels... Geüpdatet op 10/05/2010 - 00h00

Heel wat videospelletjes worden ons voorgesteld alsof ze de hersenen kunnen stimuleren en zelfs verjongen. Een Britse studie heeft zich gebogen over de reële impact van die spelletjes. Erg overtuigend zijn de resultaten niet!

Om kinderen aan te zetten tot beweging: tips voor alle leeftijden Geüpdatet op 08/04/2008 - 00h00

Ook kinderen moeten werk maken van voldoende lichaamsbeweging. Ze hebben het voordeel dat ze dat op een ludieke manier kunnen doen, zonder de indruk te hebben dat ze zich inspannen. Sporten op te jonge leeftijd is niet aangewezen, maar spelen en actief zijn kunnen een verschil maken.

Kinderen niet pushen Geüpdatet op 20/11/2007 - 00h00

De internationale pers bericht wel eens over de krachttoeren van 'sportieve' kinderen. Gaat het om kinderen die topprestaties leveren of om kinderen die uitgebuit worden?

De eerste ritjes met de fiets Geüpdatet op 25/09/2007 - 00h00

Alvorens een kind zich met de fiets op de openbare weg begeeft om zijn eerste ritjes af te leggen, moet het daarvoor eerst geleidelijk en zorgvuldig opgeleid worden. De ouders spelen daarbij een fundamentele rol om het kind een zekere zelfstandigheid bij te brengen. Bovendien moeten zij het kind ler...

Kampt uw kind met overgewicht en snurkt het? Sport is de remedie! Geüpdatet op 20/02/2007 - 00h00

Kinderen met overgewicht hebben vaak slaapstoornissen . Beide fenomenen hebben met elkaar te maken, maar er is geen dieet dat helpt om de slaapstoornissen te verjagen. Twintig tot veertig minuten lichaamsbeweging per dag zou wel een uitstekende remedie zijn.

Sport: club of speelplein? Geüpdatet op 03/01/2006 - 00h00

Onze kinderen hebben steeds minder lichaamsbeweging en lopen een steeds groter risico van overgewicht. Daarom is het een belangrijke taak van de ouders geworden om hen te stimuleren regelmatig te bewegen. Hen voor lessen of in een sportclub inschrijven lijkt niet de meest efficiënte oplossing te zij...

Sporten als middel tegen hyperkinetisme Geüpdatet op 29/03/2005 - 00h00

We kennen bijna allemaal minstens één hyperactief of hyperkinetisch kind in onze omgeving. Sport is weliswaar geen wondermiddel, maar kan toch helpen…

Kinderen en sport: opgelet voor de rug! Geüpdatet op 27/01/2004 - 00h00

Een kind is geen miniatuurvolwassene. Ouders moeten rekening houden met de specifieke kenmerken van deze levensperiode, vooral bij het trainen van jonge atleten in volle groei. Anders dreigen er rugproblemen!

Ach, die heerlijke zomerkampen! Geüpdatet op 12/08/2003 - 00h00

Kinderen vertrekken meestal graag op zomerkamp. Of zo'n kamp slaagt, hangt echter niet alleen af van de kwaliteit van de organisatie en de leiders. Het is ook belangrijk dat de ouders afstand kunnen nemen van hun kind én er tegelijk mee in contact blijven.

PUBLICITÉ