PUBLICITÉ
ARTIKELS SPORT OM TE VERMAGEREN
17 online artikels over Sport om te vermageren
Welke sport om te vermageren? Gepubliceerd op 04/05/2017 - 14h52

Heel wat mensen hebben slechte ervaringen met diëten en denken dat sporten misschien kan helpen om te vermageren. De vraag is alleen: welke sporttak moeten ze kiezen?

Fysieke inspanning: hoe raak ik kilo’s kwijt? Gepubliceerd op 28/04/2017 - 10h50

Het staat vandaag wetenschappelijk vast: regelmatig sporten of bewegen is gezond. Maar fysieke inspanning is ook een erg efficiënte manier om een slankere lijn te krijgen en zelfs om kilo’s kwijt te raken. Welke sporten zijn aanraders en welk effect hebben ze op ons figuur?

Calorieën: hoe raken we ze doeltreffend kwijt? Gepubliceerd op 16/02/2017 - 18h56

We denken al snel dat het volstaat om aan sport te doen om calorieën kwijt te raken. Maar verbruiken we daarmee wel genoeg energie ? Om duurzaam af te vallen mét de hulp van een efficiënt werkend dieet , is lichaamsbeweging door sport alleen niet genoeg.

Diëten en sport: hoe te combineren? Gepubliceerd op 21/04/2016 - 14h34

Aan sport doen is belangrijk voor onze gezondheid, maar ook om ons gewicht op een gezond peil te houden. Alleen krijg je van sporten zo’n honger! En als we uitgehongerd van een loopsessie terugkeren, is gezond eten niet altijd een prioriteit. Hoe pakt u het aan om voldoende te bewegen en tegelijk te...

Vermageren: de foute jacht op vetten Gepubliceerd op 18/07/2014 - 15h33

Sporters die gewicht willen verliezen beschouwen vetten meestal als de vijand. Ze doen dan ook alles om vetten te vermijden. Maar ze hebben ongelijk.

Fitness steppen: leuk en goed voor de lijn! Geüpdatet op 02/05/2014 - 11h56

Steps en steppers zijn niet meer weg te denken uit de fitnesscentra. Steppen is ideaal voor wie wil afvallen, het is ook goed voor het hart en prettig om te doen. Hoe maakt u er zo efficiënt mogelijk gebruik van?

Lichaamsbeweging: bereken uw calorieënverbruik! Gepubliceerd op 03/04/2014 - 18h58

Stappen, trappen oplopen, fietsen, golfen, ramen zemen, tuinieren, de liefde bedrijven... Hoeveel calorieën verbruiken we bij deze activiteiten? En hoeveel moeten we er verbruiken om er gezonder van te worden?

Is afslanken door elektrostimulatie utopie? Gepubliceerd op 01/10/2012 - 11h30

Iedereen heeft vast eens gehoord van de buikriem met elektrostimulatie , die vooral door telewinkels wordt geprezen. Zulke riemen zouden ons een droomfiguur bezorgen , maar doen ze ons echt vermageren? En zijn ze wel zo onschuldig als het lijkt?

Hoe verbrand ik calorieën met en zonder sporten? Geüpdatet op 03/04/2012 - 10h50

Hoe raak ik mijn calorieën kwijt? Door nog meer aan sport te doen natuurlijk! Maar dat is niet de enige manier. Er bestaan heel veel manieren om calorieën te verbranden - hier een beetje en daar een beetje, en zoals bekend maken veel kleintjes een groot!

Welke sport doen om af te vallen? Gepubliceerd op 28/10/2010 - 00h00

We leiden almaar meer een zittend leven en dat is ons aan te zien: we moeten continu vechten tegen de extra kilo's en het risico op overgewicht loert om de hoek. De meeste diëten zijn moeilijk vol te houden en hebben geen blijvend effect op lange termijn. Het beoefenen van een lichamelijke activitei...

Nog een voordeel van de fiets! Geüpdatet op 19/04/2010 - 00h00

Fietsen maakt het mogelijk langdurige inspanningen te leveren met een intensiteit die precies overeenkomt met een maximale vetoxidatie. Met andere woorden: fietsen doet vermageren !

Bewegen loont! Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Gewichtstoename is altijd het gevolg van een verschil tussen de inname en het verbruik van calorieën. Het is net zoals een bankrekening: het geld dat niet uitgeven wordt blijft op de rekening staan. Men kan iets doen aan de inname én aan het verbruik van energie. De resultaten van een Franse studie...

Voeding en beweging Geüpdatet op 13/03/2007 - 00h00

In Vlaanderen is bij 201 bezoekers van fitnesscentra een studie uitgevoerd om zicht te krijgen op mogelijke interacties tussen het beoefenen van fitness en veranderingen in het eetpatroon . Spoort fitnessen aan tot een meer evenwichtige voeding of is het andersom en bevordert een verandering van eet...

Chi va piano, va sano Geüpdatet op 15/02/2005 - 00h00

Uit een nieuwe studie over zwaarlijvigheid blijkt dat het looptempo - van wandelen tot hardlopen - niet noodzakelijk recht evenredig is met het percentage gewichtsverlies bij zwaarlijvige kinderen. Het komt er vooral op aan te bewegen!

Met lege maag lopen om te vermageren? Geüpdatet op 01/02/2005 - 00h00

In nuchtere toestand een uithoudingsoefening doen, blijkt beter voor de vetverbranding dan diezelfde oefening te doen na het eten. Training versterkt dit effect, vooral bij vrouwen…

Een zware desillusie! Geüpdatet op 20/04/2004 - 00h00

Veel mensen denken dat intens sporten hen gegarandeerd doet vermageren. En storten zich na elke sportsessie op de weegschaal, om telkens weer vast te stellen dat er helaas geen grammetje afgegaan is…

PUBLICITÉ