PUBLICITÉ
ARTIKELS SPORT EN VOETEN
6 online artikels over Sport en voeten
De ziekte van Renander ontcijferd Gepubliceerd op 01/10/2013 - 11h24

Pijn aan de onderkant van de grote teen op het moment dat de voet op de grond wordt gezet: het is een bekend fenomeen bij sporters, vooral dan bij heel sportieve kinderen en tieners. Misschien is het wel de ziekte van Renander.

Sporters: draag goed zorg voor uw voeten Gepubliceerd op 22/04/2016 - 10h20

Onze voeten dragen het volledige gewicht van ons lichaam. Tijdens sport activiteiten, zoals hardlopen bijvoorbeeld, doen zij dienst als schokbrekers en bij elke stap, ondergaan ze letsels. Als we rekening houden met de essentiële rol die onze voeten spelen, doen we er goed aan ze zo goed mogelijk te...

Sporters, verzorg uw voeten! Gepubliceerd op 07/07/2015 - 12h01

Sport en gezondheid gaan goed samen. Of sport ook zo gezond is voor de voeten, is een andere vraag. Zweten, wrijving, infecties zijn schering en inslag in de schoenen van de atleten, zelfs van de zondagse! Jammer, want met enkele goede gewoonten kunnen we onze voeten toch gezond te houden.

Joggen en hardlopen: hoe uw loopschoenen kiezen en goed onderhouden? Gepubliceerd op 27/08/2013 - 08h00

Heel wat Belgen gaan regelmatig of af en toe joggen of lopen. Elk jaar lopen één derde van die Belgen een voetletsel op die in de helft van de gevallen een consultatie vereist. Die letsels zijn niet zelden te wijten aan het schoeisel. Wij geven u alvast goede raad.

Ziekte van Morton, een pijnlijke voetaandoening Gepubliceerd op 22/01/2013 - 11h53

Het Morton-neuroom (ook Morton's neuroma, ziekte van Morton of metatarsalgie van Morton genoemd) is een pijnlijke aandoening die de interdigitale zenuw van de voet treft. Is dat erg, dokter?

Sportlui: verzorg uw voeten! Geüpdatet op 27/07/2004 - 00h00

Stap na stap lopen we twee en een halve keer de wereld rond. En dat geldt dan nog enkel voor wie niet aan sport doet. Stel u dan eens voor hoeveel rondjes een lid van een wandelclub of een professionele sportman aflegt... Om uw voeten te beschermen tegen de schokken en wrijvingen waaraan u ze bloots...

PUBLICITÉ