PUBLICITÉ
ARTIKELS SPORT EN INCONTINENTIE
5 online artikels over Sport en incontinentie
Vrouwen en incontinentie: is sporten nog wel oké? Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h52

Veel types van sport kunnen bij vrouwen plasincontinentie veroorzaken of aan het licht brengen. Zumba, trail of gewoonweg joggen en gymnastiek behoren tot de risicosporten door de herhaaldelijke inspanningen, het springen en de intra- abdominale druk die ze uitoefenen. Moeten vrouwen het sporten dan...

Sport, kou, stress en... onze blaas Gepubliceerd op 03/12/2013 - 11h36

Elke sportman heeft de aandrang al gevoeld om te gaan plassen net voor het begin van een competitie. In dit verband heeft men het wel eens over een stressplas. Maar waar komt dit fenomeen vandaan?

Wanneer urineverlies u treft tijdens het sporten... Gepubliceerd op 13/08/2012 - 11h07

Sporten is gezond, daar valt niet over te twisten. Maar het kan wel gepaard gaan met licht urineverlies . De oorzaak ligt vaak bij de bekkenbodemspieren . Leer dit vreemde fenomeen onder controle te houden, en laat het u vooral niet stoppen met sporten.

Inspanningsincontinentie: kan ik blijven sporten? Geüpdatet op 05/04/2011 - 12h30

Sport is goed voor onze gezondheid. Zorg dus dat u regelmatig een lichamelijke activiteit doet en laat u niet ontmoedigen als u bij het sporten licht urineverlies hebt. Want sporten ligt niet aan de basis van inspanningsincontinentie , maar brengt het alleen aan het licht…

Meer incontinentie bij sportende vrouwen Geüpdatet op 04/01/2010 - 00h00

Sportende vrouwen die regelmatig een intense fysieke activiteit beoefenen, lopen meer risico om getroffen te worden door inspanningsincontinentie . Eigenlijk leiden alle sporten die een zekere druk uitoefenen op de buik, tot een verhoogd risico op inspanningsincontinentie . Wat zijn de oplossingen?

PUBLICITÉ