PUBLICITÉ
ARTIKELS SLECHTE BLOEDSOMLOOP
46 online artikels over Slechte bloedsomloop
Waterretentie: houdt mijn lichaam water vast? Gepubliceerd op 16/05/2017 - 15h11

Normaal gaat er evenveel water ons lichaam in als eruit. Maar wat gebeurt er als dat watercircuit ontregeld raakt? Welke tekenen wijzen op waterretentie of het vasthouden van vocht?

Hemorroïden: er bestaan oplossingen Gepubliceerd op 03/05/2017 - 17h17

Hemorroïden of aambeien zijn plaatselijke verwijdingen van de aders aan de anus. Ze kunnen de oorzaak zijn van pijn op een vervelende plaats en soms ook van bloedingen. Alvorens chirurgische oplossingen te overwegen, kunnen sommige maatregelen, waaronder de behandeling van constipatie, ertoe bijdrag...

Dikkedarmkanker: moet ik me laten screenen? Gepubliceerd op 08/03/2017 - 16h34

Dikkedarmkanker is in 90% van de gevallen te genezen als de kanker vroeg genoeg wordt ontdekt. Daarom is screening van cruciaal belang. In België wordt dit opsporingsonderzoek systematisch georganiseerd en het heeft goede resultaten. Toch zijn er nog altijd mensen die niet reageren op de schriftelij...

Bloed in de stoelgang: wat zijn de mogelijke oorzaken? Gepubliceerd op 15/02/2017 - 13h55

Als u bloed in uw stoelgang ziet, moet u naar de dokter. Vaak is de oorzaak onschuldig (aambeien, constipatie), maar het kan ook wijzen op een - soms ernstige - ziekte. De hoeveelheid bloed in de stoelgang zegt ook niet altijd iets over de ernst van de mogelijke aandoening (darmkanker).

7 strategieën tegen aambeien Gepubliceerd op 10/02/2017 - 15h13

Bloed in de ontlasting en een vervelend jeukgevoel wijzen op de aanwezigheid van hemorroïden (aambeien). Ze zijn te wijten aan een verwijding van de aders van het rectum en de anus. Die verwijding bevindt zich onderhuids aan de binnen- of buitenkant van de anus. Hoewel meestal goedaardig, zijn aambe...

Aambeien: de kunst om ervan af te raken Gepubliceerd op 10/02/2017 - 14h42

Als men er weinig over spreekt, is het omdat deze vaak pijnlijke spataderen zich op de verkeerde plaats bevinden. De terughoudendheid om de aandoening te bespreken, is echter ongegrond. Aambeien of hemorroïden komen inderdaad zeer vaak voor. Er bestaan behandelingen en een levenshygiëne om van die a...

Wat te doen bij aambeien? Gepubliceerd op 10/02/2017 - 14h36

Als de adertjes rond de anus uitgroeien tot spataderen en deze laatste uitzetten of irritatie veroorzaken, volgt er een acute aanval van aambeien . Zoiets kan heel pijnlijk zijn. Hoe kunnen we het leed enigszins verzachten bij een opstoot van aambeien? Enkele praktische tips.

Aambeien: blijf er niet mee zitten! Gepubliceerd op 10/02/2017 - 14h01

Aambeien zijn eigenlijk spataders (abnormale en blijvende verwijdingen van de aders), maar dan specifiek in de streek rond de anus. Veel mensen hebben er last van. Ze kunnen zeer hinderlijk en pijnlijk zijn en gaan vaak gepaard met bloedingen. Aambeien zijn op verschillende manieren te behandelen, m...

De gezondheidsrisico’s van slim fits en andere te strak zittende kleren Gepubliceerd op 14/09/2016 - 16h02

Als u te strak zittende kleren draagt, denkt u allicht meteen aan het doembeeld van een opgeblazen lichaam. Maar dat is lang niet het grootste minpunt. Uw lichaam uren achtereen samendrukken heeft vooral ook gevolgen voor uw gezondheid. We nemen enkele risico’s onder de loep om u ervan te overtuigen...

3 oefeningen tegen zware benen Gepubliceerd op 19/07/2016 - 15h30

Op het einde van de dag zijn uw benen dikwijls vermoeid of gezwollen? Geen nood! U kan deze symptomen voorkomen. Hier is ons programma voor lichte benen . U voert ze best 3 maal per week uit gedurende 2 maanden om snelle en zichtbare resultaten te boeken. Daarna doet u ze best 2 tot 3 keer per week...

5 tips voor slanke benen Gepubliceerd op 19/07/2016 - 15h26

Zou u graag slanke benen hebben? Met deze vijf tips kunt u mooie en dunnere benen krijgen. Breng ze in uw dagelijkse leven in de praktijk en neem goede gewoontes aan.

Middeltjes om zware benen te verlichten Gepubliceerd op 03/05/2016 - 17h02

Met het mooie weer kunnen we eindelijk onze zomerkleren bovenhalen en ons humeur wat opkrikken. Maar voor mensen met zware benen begint nu vaak de ellende! Enkele eenvoudige middeltjes om uw benen te verlichten.

Aambeien: wat zijn de onaangename factoren? Gepubliceerd op 06/04/2016 - 13h18

Hemorroïden of aambeien zijn erg onaangenaam en komen helaas ook veel voor. De oorzaken zijn erg uiteenlopend. Maar als we ze kennen, kunnen we het probleem van aambeien ook makkelijker voorkomen.

Aambeien, constipatie en zwangerschap Gepubliceerd op 17/11/2015 - 12h25

Aambeien (hemorroïden) zijn een vaak voorkomend probleem, vooral tijdens de zwangerschap. Ze zijn hinderlijk en in geval van trombose bovendien ook pijnlijk. Hoe kunt u problemen vermijden en vooral de hoofdoorzaak, constipatie, bestrijden?

Spannende jeans en lippenbalsem: mode en gezondheid gaan niet altijd samen Geüpdatet op 21/09/2015 - 15h19

Superspannende jeans dragen, te pas en te onpas lippenbalsem gebruiken, maandenlang geweven polsbandjes dragen… Als u dit artikel gelezen hebt, zult u misschien nog altijd voor deze "modetrends" vallen, maar u zult er ten minste het fijne van weten en vooral voorzichtiger zijn!

Veneuze circulatie in de zomer: wat u zeker moet weten… Geüpdatet op 10/08/2015 - 17h06

Zware benen , pijn of een oncomfortabel gevoel in de onderste ledematen, gezwollen enkels, enz. Grote hitte en een loden zon maken ons het leven soms knap lastig. Dr. Jean-François Van Cleef is vaatarts en legt uit hoe dat komt. Hij weerlegt intussen ook enkele hardnekkige mythes.

Fytotherapie en zware benen: een expert beantwoordt uw vragen Geüpdatet op 22/06/2015 - 14h13

Veel lezers hebben vragen gesteld over zware, gezwollen en pijnlijke benen en/of benen die makkelijk kneuzingen oplopen. Dr. Jacques Labescat* is expert in fytotherapie en beantwoordt de meest gestelde vragen. Veel lezers zullen er zich in herkennen. Hoe kunt u planten gebruiken bij zware benen ?

Ik heb spataders. Als we nu eens drukkousen gebruiken? Gepubliceerd op 07/04/2015 - 17h26

Drukkousen zijn een goed middel tegen spataders , en zeker een van de makkelijkste om in te zetten. Maar u moet ze dan wel goed gebruiken. Hoe efficiënt zijn ze en hoe haalt u er optimaal profijt uit?

Zware benen: waarom is de zomer het ergste seizoen? Gepubliceerd op 23/06/2014 - 15h11

Als u last hebt van zware benen, is de zomer niet alleen een mooi seizoen. Het is ook de periode van het jaar waarin de bloedsomloopproblemen u het meest parten spelen. Maar hoe komt dat eigenlijk en wat kunt u doen om toch van een aangename zomer te genieten?

Spataders: waarom net ik? Gepubliceerd op 18/03/2014 - 11h42

Spataders zijn aders die vervormd, uitgezet en kronkelig zijn. Ze zijn onesthetisch op de benen en treffen vooral vrouwen. Spataders wijzen op veneuze insufficiëntie en kunnen dus complicaties veroorzaken. Maar welke factoren bevorderen de vorming van spataders?

Aambeien: gewoon spataderen, maar op de verkeerde plaats Gepubliceerd op 14/10/2013 - 17h21

Aambeien zijn pijnlijke aandoeningen op de verkeerde plaats en komen veel voor. Wat deskundige informatie kan mensen die er last van hebben, helpen. En voldoende kennis kan helpen om aambeien te voorkomen...

Geen zware benen deze zomer! Gepubliceerd op 12/08/2013 - 17h56

Tijdens het warme zomerseizoen betekent het voor meer dan de helft van de vrouwen dat de 'zware benen' terugkeren. En als we er dit jaar eens alles aan deden om tijdens de zomermaanden verlost te zijn van dit onaangename gevoel?

Drukkousen: draag ze! Gepubliceerd op 29/01/2013 - 11h25

Drukkousen zijn een goed middel tegen vaatlijden , een aandoening waaraan meer dan één derde van de bevolking lijdt. Eén op de drie patiënten draagt ze echter niet, omdat ze niet comfortabel zitten of niet mooi ogen . Laten we deze al te vaak verwaarloosde behandelingen even onder de loep nemen.

Pijnlijke benen? Onze raadgevingen Gepubliceerd op 13/08/2012 - 11h38

Eén op acht volwassenen lijdt aan veneuze insufficiëntie of aan stoornissen die ermee in verband staan. Het probleem doet zich hoofdzakelijk voor in de onderste ledematen. De benen voelen eerst zwaar aan en beginnen pijn te doen , maar na een tijdje treden complicaties op, met op de eerste plaats sp...

Spataders: welke behandeling moet u kiezen? Geüpdatet op 11/10/2011 - 18h43

Iedereen heeft al wel over spataders gehoord! Maar er komen almaar meer technieken om ze te behandelen. Wat zijn de beste technieken om spataders te genezen , en hoe werken ze?

Aambeien: veel voorkomend, maar vaak in stilte gehuld Gepubliceerd op 07/09/2011 - 15h35

Iedereen weet wat aambeien zijn, heel veel mensen hebben er last van, maar slechts weinigen praten erover, wellicht omwille van de plaats waar ze zich bevinden. Deze aandoening is goedaardig maar uiterst pijnlijk. Gelukkig kan ze wel behandeld worden.

Steunkousen gaan spataders tegen Geüpdatet op 31/05/2010 - 00h00

Er bestaan verscheidene therapieën en behandelingen om het verschijnen van nieuwe spataders af te remmen en zware benen te verlichten, zoals onder meer steunkousen. Een woordje uitleg.

Van zware benen tot veneuze zweren Geüpdatet op 05/10/2009 - 00h00

Heel veel mensen, en vooral vrouwen, hebben last van zware benen . Op zich is de aandoening niet ernstig, maar ze moet wel behandeld en opgevolgd worden, anders kunnen er complicaties optreden. Een van die complicaties is de veneuze zweer , beter bekend als open been.

O zo lichte benen... Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

Lichte benen , de droom van zeer veel vrouwen die in min of meerdere mate last hebben van zware benen . Toch mogen we ons niet laten ontmoedigen: we beschikken inderdaad over een aantal middelen om de last te verlichten. Dit is onze strategie tegen zware benen .

Loopt u risico op de veneuze ziekte? Gepubliceerd op 04/08/2009 - 00h00

De veneuze ziekte, een aandoening die vaker vrouwen dan mannen treft, vergt een behandeling, zowel om de symptomen te verlichten als om het risico op complicaties te beperken. Wat zijn de risicofactoren van de veneuze ziekte en welke zijn de behandelingen?

De veneuze ziekte: wat is de betekenis van 'zware benen'? Geüpdatet op 07/07/2009 - 00h00

Hoeveel Belgen hebben last van hun benen? Er bestaat geen officieel cijfer, maar als we ons baseren op de buurlanden, zou zeker meer dan 20% van de bevolking last hebben van zware benen . Zware benen zijn geen ziekte op zich, maar ze zijn wel een mogelijk symptoom van de veneuze ziekte .

De stekelige muisdoorn is goed voor uw bloedvaten Geüpdatet op 15/06/2009 - 00h00

De muisdoorn , ook kleine hulst genoemd, is een van de planten die gebruikt worden in de fytotherapie. Deze alledaagse Europese plant is nuttig voor de bloedsomloop en kan u dus ook helpen in de strijd tegen zware benen en hemorroïden.

Ik heb zware benen: mag ik nog sporten? Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Talrijke vrouwen hebben last van zware benen. U kunt het risico op deze aandoening verminderen door regelmatig fysiek actief te zijn. Maar hoe kunt u weten of de gekozen sport geschikt is of integendeel het probleem gaat verergeren?

Een coloscopie bij hemorroïden: waarom? Geüpdatet op 16/12/2008 - 00h00

Als hemorroïden bloedingen veroorzaken, kan het aangewezen zijn om een coloscopie uit te voeren, als voorzorgsmaatregel. Waarom is dat zo en hoe verloopt het onderzoek?

Aambeien zijn niets om je over te schamen! Gepubliceerd op 25/11/2008 - 00h00

eén op de twee 50-plussers heeft last van aambeien (hemorroïden), één van de meest banale en frequente aandoeningen ter wereld. toch aarzelen heel wat patiënten uit schaamte om erover te praten met hun arts, en dat terwijl het probleem doeltreffend behandeld kan worden.

Veneuze insufficiëntie: wat kunt u doen? Geüpdatet op 24/06/2008 - 00h00

Veneuze insufficiëntie is een goedaardige aandoening, maar ze moet wel in de gaten gehouden worden. Niet alleen om de aandoening gepaard kan gaan met verwikkelingen, maar ook omdat ze negatieve gevolgen kan hebben voor de levenskwaliteit.

Zware benen, pijn, spataders: hoe behandelen? Geüpdatet op 17/04/2007 - 00h00

Vanaf de eerste symptomen moeten zware benen, pijn, spataders of andere veneuze aandoeningen behandeld worden. Er zijn verschillende methoden om de pijn te verlichten, spataders te behandelen of te verhinderen dat het erger wordt.

Zware benen, pijn, spataders: wie loopt een risico? Geüpdatet op 03/04/2007 - 00h00

Op elke leeftijd kunnen gezwollen enkels, zware benen , pijn en spataders symptomen zijn die op veneuze insufficiëntie wijzen. Als u met dergelijke symptomen kampt, dan moet u een arts raadplegen om een veneuze aandoening en de ernstige verwikkelingen ervan te voorkomen. Maar welke zijn de risicoper...

Veneuze insufficiëntie: steun gevraagd Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

Zware benen, spataderen, krampen in bed en oedemen wijzen op problemen met de terugkeer van het veneus bloed. Wanneer het bloed in de voeten beland, ondervindt het moeilijkheden om weer terug te stromen naar het hart. Bij veneuze insufficiëntie of andere veneuze aandoeningen, wordt vaak een beroep g...

Hoe verlicht u zware benen? Geüpdatet op 15/11/2005 - 00h00

Bij vaatinsufficiëntie hebben de aders de neiging om uit te zetten, terwijl het bloed stagneert in de onderste ledematen. Dit terugstroomprobleem veroorzaakt zware benen, met kriebelingen, een gespannen gevoel, gezwollen enkels en voeten enz. Wie last heeft van zware benen, kan er baat bij hebben om...

Welke sporten zijn goed tegen zware benen? Geüpdatet op 25/10/2005 - 00h00

Lichaamsbeweging is sterk aan te raden voor mensen met zware benen. De beste sporten zijn uiteraard die welke sterk de benen belasten. Toch zijn alle sporten die de effecten van de zwaartekracht in de onderste ledematen versterken, af te raden.

Aambeien: het taboe doorbreken! Geüpdatet op 01/03/2005 - 00h00

Eén op de twee 50-plussers heeft last van aambeien (hemorroïden), één van de meest banale en frequente aandoeningen ter wereld. Toch aarzelen heel wat patiënten uit schaamte om erover te praten met hun arts, en dat terwijl het probleem doeltreffend behandeld kan worden.

Zware benen: redenen om zich te verzorgen Geüpdatet op 27/08/2002 - 00h00

Zware of vermoeide benen is een frequente klacht die vele oorzaken kan hebben. Vaak gaat het om vermoeidheid na een lichamelijke inspanning. Maar als dat gevoel herhaaldelijk terugkomt en/of gepaard gaat met andere tekenen, kan het wijzen op een ernstiger onderliggende aandoening.

Laser tegen varices: een aanwinst Geüpdatet op 15/04/2002 - 00h00

In Frankrijk werd een nieuwe behandeling voor varices goedgekeurd, nl. lasertherapie. Daarmee kunnen varices onder lokale anesthesie worden behandeld zonder littekens na te laten. Lasertherapie is minder agressief dan de klassieke heelkundige technieken, de patiënt moet niet worden opgenomen en kan...

PUBLICITÉ