PUBLICITÉ
ARTIKELS SLAAP VAN DE ADOLESCENT
5 online artikels over Slaap van de adolescent
Onze tieners lijden aan slaapgebrek... Gepubliceerd op 02/09/2016 - 15h23

De gegevens uit een recente peiling over de slaapgewoonten van tieners zijn ronduit verontrustend. En dat terwijl slaap even belangrijk is als gezond eten of niet roken.

Tieners: waarom geraken ze 's ochtends zo moeilijk uit bed? Gepubliceerd op 09/12/2013 - 15h08

Het is een feit, 16-jarigen krijg je moeilijk uit hun bed om naar school te gaan! Is dat luiheid? Een gebrek aan motivatie? Het bewijs dat deze generatie al te veel verwend is? Blijkbaar niet! De wetenschap heeft verklaringen voor dit fenomeen waar volwassenen zich zo vaak aan ergeren!

Jongeren: vroeg gaan slapen helpt depressies voorkomen Geüpdatet op 11/01/2010 - 00h00

De puberteit is een ingewikkelde levensfase, tijdens dewelke depressies nogal eens voorkomen. Een wijziging van sommige gewoonten kan bevorderlijk zijn om deze moeilijke periode door te komen. Een recente studie heeft het belang van de slaap beklemtoond in de preventie van neerslachtige gevoelens en...

Slaap van tieners heel kwetsbaar... Geüpdatet op 11/09/2009 - 00h00

Tieners verwaarlozen vaak hun slaap . Geleidelijk aan bouwen ze zo slaapschuld op, hun lichamelijke conditie en geestelijke ontwikkeling beginnen eronder lijden en op de duur vallen hun schoolresultaten tegen... Waarom en hoe verzeilt iemand in zo'n situatie?

Slapen: welterusten, jongelui! Geüpdatet op 16/03/2009 - 00h00

Het is bekend dat de kwaliteit van de slaap vermindert met de jaren, maar ook heel wat kinderen en jonge volwassenen hebben tegenwoordig slaapproblemen...Wat valt er aan te doen?

PUBLICITÉ