PUBLICITÉ
ARTIKELS SEKSUELE STOORNISSEN BIJ VROUWEN
11 online artikels over Seksuele stoornissen bij vrouwen
Borstkanker en seks Gepubliceerd op 12/10/2016 - 12h05

Drie kwart van de vrouwen met borstkanker ondervinden problemen in hun seksuele relatie . Wat zijn de oorzaken en wat valt eraan te doen? Een woordje uitleg.

Ik heb het gevoel dat mijn vagina te groot is. Wat kan ik doen? Geüpdatet op 27/05/2016 - 11h47

Na een of meerdere zwangerschappen of tijdens en na de menopauze kan de huid van de vagina aan elasticiteit verliezen, waardoor vrouwen het gevoel krijgen dat hun vagina te groot geworden is. Hoe komt dat en wat valt er aan te doen?

Hoe beleef je seks na borstkanker? Gepubliceerd op 16/12/2015 - 15h39

Na borstkanker kan seks een probleem zijn. In veel gevallen worden vrouwen naast de kankerbehandelingen (chirurgie, radiotherapie, chemotherapie) ook geconfronteerd met de symptomen van een artificiële menopauze, wat niet meteen rijmt met een kwaliteitsvol seksleven. Dr. David Elia*, vice-voorzitter...

Hysterectomie: wat zijn de gevolgen voor het seksleven? Gepubliceerd op 10/11/2015 - 10h41

Een hysterectomie is een operatie waarbij de baarmoeder en vaak ook beide eierstokken worden weggenomen. De baarmoeder behoort tot de vrouwelijke geslachtsorganen. Een hysterectomie kan dus gevolgen hebben voor het seksleven.

Wanneer vrijen pijn gaat doen: niet-hormonale behandelingen Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h12

Veel vrouwen hebben heel veel pijn bij het vrijen . Waaraan is dat te wijten? Ze hebben last van vaginale droogte en atrofie. Voor deze problemen bestaan er tegenwoordig niet-hormonale remedies. Tekst en uitleg door dr. David Elia*.

Vaginisme: penetratie is uitgesloten Gepubliceerd op 09/09/2014 - 10h23

Wat houdt vaginisme in? Sommige koppels zijn al jaren getrouwd, maar hebben nog nooit seks gehad . Niet omdat ze geen zin hebben, maar omdat het gewoon mechanisch onmogelijk is. Het probleem is heus niet zo zeldzaam. Wat gebeurt er precies? Vaginisme: symptomen, uitleg, behandeling.

Urine-incontinentie en seksuele stoornissen Gepubliceerd op 05/06/2012 - 12h15

Onvrijwillig en oncontroleerbaar urineverlies is zeer hinderlijk, ook al gaat het slechts om kleine hoeveelheden. Urineverlies kan gevolgen hebben voor het dagelijkse leven en het kan ook een grote impact hebben op het seksleven ...

Blaasontsteking en cranberry: een dosis net na het vrijen Geüpdatet op 03/07/2007 - 00h00

In wetenschappelijke kringen heerst er vandaag eensgezindheid over de effecten van de cranberry op de preventie van infecties van de urinewegen. De resultaten van een nieuwe studie gaan zelfs zover om vrouwen die geregeld last hebben van blaasontstekingen aan te raden om net na het vrijen een capsul...

Liefde zonder cystitis Geüpdatet op 03/04/2007 - 00h00

Een branderig gevoel hij het plassen, plasaandrang, enz., 60% van de vrouwen heeft minstens een keer een blaasontsteking of cystitis gehad en 40% heeft er minstens vier per jaar. Het is een vaak voorkomende en onaangename en hinderlijke aandoening. Vrouwen moeten dan ook weten dat seks een grote ris...

Urinewegproblemen en vrouwelijke seksualiteit Geüpdatet op 13/09/2005 - 00h00

Urinewegproblemen kunnen bijzonder hinderlijk zijn, zelfs als ze medisch niet ernstig zijn. Ze kunnen ook voor last en schaamte zorgen. Omdat het lichaamsdelen betreft die dicht bij de geslachtsorganen liggen, kunnen de problemen ook een invloed hebben op de seksualiteit.

PUBLICITÉ