PUBLICITÉ
ARTIKELS SEIZOENSGRIEP
20 online artikels over Seizoensgriep
Griepvirus: wat zijn de symptomen? Hoe behandelen? Gepubliceerd op 08/02/2017 - 11h48

De winter brengt kleine kwaaltjes met zich mee, en daarbij hoort ook traditionele griepvirus . Wat zijn de kenmerken van dit virus? Hoe verzorgen we die? En, hoe kunnen we ze voorkomen?

Senioren, zelfs gevaccineerd tegen de griep, blijf op uw hoede! Gepubliceerd op 30/01/2017 - 14h35

De beste bescherming tegen griep is de jaarlijkse inenting. Het vaccin waarborgt wel geen absolute bescherming tegen het griepvirus. Zelfs mensen die gevaccineerd zijn, kunnen nog altijd griep krijgen. Het gebeurt niet vaak, maar het kan. De algemene regel: wie griepsymptomen voelt, moet denken aan...

Zeven feiten over griep (die niemand ons verteld heeft) Gepubliceerd op 30/01/2017 - 12h43

Bent u goed geïnformeerd over de griep ? Er doen veel mythes de ronde over deze ziekte en over het griepvaccin. Als die de wereld uit zijn, kunnen we ons beter beschermen tegen het griepvirus . Dat kan via een inenting of door onze leefgewoonten bij te sturen. Zeven feiten over griep en het griepvac...

Test uw kennis over de seizoensgriep Gepubliceerd op 30/01/2017 - 12h30

De griep is opnieuw in het land: het is bijgevolg de hoogste tijd om informatie in te winnen! Kunt u de griep herkennen en kunt u ook op de juiste manier reageren?

De juiste tactieken om griep te vermijden Gepubliceerd op 16/03/2016 - 11h39

Elk jaar dromen we ervan om te ontsnappen aan de griep! Ze houdt ons aan bed gekluisterd, bezorgt ons koortsaanvallen, en verzwakt ons gedurende enkele weken, zelfs als de symptomen voorbij zijn... Wat moet u weten om aan griep te ontsnappen, om ze niet door te geven aan uw kinderen of uw partner en...

Maag-darmontsteking of buikgriep? Gepubliceerd op 01/12/2017 - 10h06

Buikgriep wordt veroorzaakt door een virus , maar anders dan de naam doet vermoeden gaat het niet noodzakelijk om het griepvirus . Wat in de volksmond buikgriep heet, is meestal een virale maag-darmontsteking.

De echte gevaren van de griep Gepubliceerd op 07/01/2013 - 09h36

Koorts, hoesten, spierpijn, enz. Elke winter moet een aanzienlijk deel van de bevolking het bed houden door griep. Voor bejaarde of zieke mensen vormt de griep een echte bedreiging . Vaccinatie is nog altijd het belangrijkste middel om er u tegen te wapenen.

Astma en griep: geen beste maatjes! Gepubliceerd op 30/11/2012 - 14h30

De associatie van astma en griep komt frequent voor en veroorzaakt vaak astma-opstoten. Ongeacht hun leeftijd moeten astmapatiënten zich laten vaccineren tegen griep .

Griep, een groot probleem voor de volksgezondheid Gepubliceerd op 10/01/2011 - 00h00

Griep is een zeer besmettelijke virale aandoening die door speekseldruppeltjes via de luchtwegen wordt overgedragen. De griep is meestal goedaardig, maar daar tegenover staat dat miljoenen mensen erdoor kunnen worden getroffen. Bij verzwakte, bejaarde patiënten of patiënten met een chronische ziekte...

Griep? U kunt er iets aan doen, maar dan wel snel reageren! Geüpdatet op 15/01/2008 - 00h00

De beste manier om je tegen de griep te beschermen is je laten inenten. Voor wie dit niet doet, bestaan er antivirale middelen die de duur van de ziekte verkorten en de symptomen verzachten. Maar die middeltjes moeten wel stipt volgens het boekje genomen worden. Een woordje uitleg.

Hygiëne: goede manieren kunnen helpen... Geüpdatet op 20/12/2005 - 00h00

Niet spuwen op straat, de hand voor de mond brengen als we hoesten enz. Dergelijke goede manieren zijn noodzakelijk om de verspreiding van infecties te beperken. Toch gaan ze steeds meer verloren. Tijd om ze opnieuw in te voeren dus…

Griep: de epidemiedrempel is bereikt Geüpdatet op 01/03/2005 - 00h00

Griep heeft de epidemiedrempel bereikt. Dat blijkt uit de stijging van het aantal gevallen die het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) sinds enkele weken registreert. Bent u nog niet ingeënt, maar wel in contact gekomen met het virus, vraag dan aan uw arts dat hij u antivirale gene...

De griep begint haar offensief... Geüpdatet op 18/02/2003 - 00h00

De grafieken van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid tonen het nog niet, maar griep steekt toch weer de kop op.

De griep staat voor de deur : Behandelingen in vraag... Geüpdatet op 08/10/2002 - 00h00

Enkele jaren geleden bestond er geen enkele behandeling tegen griep. In het beste geval kon men de pijn verlichten en de koorts verlagen. Er bestaan nieuwe geneesmiddelen die het virus bestrijden, maar deze blijven duur en kunnen vaccinatie niet vervangen.

Griep: er tijdig aan denken... Geüpdatet op 24/09/2002 - 00h00

Het griepseizoen is nog niet begonnen, maar laat toch reeds van zich horen. De nieuwe vaccins komen eraan...

Griep: tot volgend jaar! Geüpdatet op 10/02/2002 - 00h00

De griepepidemie is op de terugweg, maar we mogen ons aan het ergste verwachten in de nabije toekomst.

Griep: Nieuws van het front Geüpdatet op 13/01/2002 - 00h00

Het griepvirus heeft ons met de feestdagen vrij goed met rust gelaten, maar daar blijkt nu verandering in te komen. We staan wellicht aan de vooravond van een epidemie veroorzaakt door een zeer virulente kiem: het H3-virus. En we kunnen er helaas niet veel tegen beginnen.

Griep: is het ergste achter de rug? Geüpdatet op 08/01/2002 - 00h00

De eerste statistieken wijzen op een heropflakkering van acute luchtweginfecties. De incidentie van griep blijft echter verrassend laag, maar wie zal er om malen?

PUBLICITÉ