De winter brengt kleine kwaaltjes met zich mee, en daarbij hoort ook traditionele griepvirus . Wat zijn de kenmerken van dit virus? Hoe verzorgen we die? En, hoe kunnen we ze voorkomen?
De beste bescherming tegen griep is de jaarlijkse inenting. Het vaccin waarborgt wel geen absolute bescherming tegen het griepvirus. Zelfs mensen die gevaccineerd zijn, kunnen nog altijd griep krijgen. Het gebeurt niet vaak, maar het kan. De algemene regel: wie griepsymptomen voelt, moet denken aan...
De inentingscampagne voor de griep is nog niet begonnen, maar ze komt eraan. Weet u of u tot de doelgroepen behoort voor de inenting?
Bent u goed geïnformeerd over de griep ? Er doen veel mythes de ronde over deze ziekte en over het griepvaccin. Als die de wereld uit zijn, kunnen we ons beter beschermen tegen het griepvirus . Dat kan via een inenting of door onze leefgewoonten bij te sturen. Zeven feiten over griep en het griepvac...
De griep is opnieuw in het land: het is bijgevolg de hoogste tijd om informatie in te winnen! Kunt u de griep herkennen en kunt u ook op de juiste manier reageren?
Elk jaar dromen we ervan om te ontsnappen aan de griep! Ze houdt ons aan bed gekluisterd, bezorgt ons koortsaanvallen, en verzwakt ons gedurende enkele weken, zelfs als de symptomen voorbij zijn... Wat moet u weten om aan griep te ontsnappen, om ze niet door te geven aan uw kinderen of uw partner en...
Buikgriep wordt veroorzaakt door een virus , maar anders dan de naam doet vermoeden gaat het niet noodzakelijk om het griepvirus . Wat in de volksmond buikgriep heet, is meestal een virale maag-darmontsteking.
Koorts, hoesten, spierpijn, enz. Elke winter moet een aanzienlijk deel van de bevolking het bed houden door griep. Voor bejaarde of zieke mensen vormt de griep een echte bedreiging . Vaccinatie is nog altijd het belangrijkste middel om er u tegen te wapenen.
De associatie van astma en griep komt frequent voor en veroorzaakt vaak astma-opstoten. Ongeacht hun leeftijd moeten astmapatiënten zich laten vaccineren tegen griep .
Griep is een zeer besmettelijke virale aandoening die door speekseldruppeltjes via de luchtwegen wordt overgedragen. De griep is meestal goedaardig, maar daar tegenover staat dat miljoenen mensen erdoor kunnen worden getroffen. Bij verzwakte, bejaarde patiënten of patiënten met een chronische ziekte...
De beste manier om je tegen de griep te beschermen is je laten inenten. Voor wie dit niet doet, bestaan er antivirale middelen die de duur van de ziekte verkorten en de symptomen verzachten. Maar die middeltjes moeten wel stipt volgens het boekje genomen worden. Een woordje uitleg.
Niet spuwen op straat, de hand voor de mond brengen als we hoesten enz. Dergelijke goede manieren zijn noodzakelijk om de verspreiding van infecties te beperken. Toch gaan ze steeds meer verloren. Tijd om ze opnieuw in te voeren dus
Griep heeft de epidemiedrempel bereikt. Dat blijkt uit de stijging van het aantal gevallen die het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) sinds enkele weken registreert. Bent u nog niet ingeënt, maar wel in contact gekomen met het virus, vraag dan aan uw arts dat hij u antivirale gene...
Professor Bruno Lina, viroloog in de Hospices civils in Lyon en hoofd van het nationaal referentiecentrum voor griep, bestempelt de 85 % gezondheidswerkers die zich niet laten inenten tegen griep, als 'serial killers'.
De grafieken van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid tonen het nog niet, maar griep steekt toch weer de kop op.
Enkele jaren geleden bestond er geen enkele behandeling tegen griep. In het beste geval kon men de pijn verlichten en de koorts verlagen. Er bestaan nieuwe geneesmiddelen die het virus bestrijden, maar deze blijven duur en kunnen vaccinatie niet vervangen.
Het griepseizoen is nog niet begonnen, maar laat toch reeds van zich horen. De nieuwe vaccins komen eraan...
De griepepidemie is op de terugweg, maar we mogen ons aan het ergste verwachten in de nabije toekomst.
Het griepvirus heeft ons met de feestdagen vrij goed met rust gelaten, maar daar blijkt nu verandering in te komen. We staan wellicht aan de vooravond van een epidemie veroorzaakt door een zeer virulente kiem: het H3-virus. En we kunnen er helaas niet veel tegen beginnen.
De eerste statistieken wijzen op een heropflakkering van acute luchtweginfecties. De incidentie van griep blijft echter verrassend laag, maar wie zal er om malen?