PUBLICITÉ
ARTIKELS REVALIDATIE VAN HET PERINEUM
6 online artikels over Revalidatie van het perineum
Welke oefeningen om het perineum te versterken? Gepubliceerd op 09/03/2017 - 16h52

Het oefenen van de spieren van het perineum is belangrijk. Het doel, incontinentie voorkomen! Hoe kan men de bekkenbodemspieren versterken en welke oefeningen kan men doen om het perineum te versterken?

Urine-incontinentie: bekkenbodemrevalidatie bij u thuis! Geüpdatet op 16/03/2016 - 10h26

Bekkenbodemrevalidatie - ook wel bekend als revalidatie van het perineum - gebeurt vaak met een vaginale sonde, een sonde dus die in de vagina moet worden gebracht. Maar er bestaan andere methodes! Wat houdt bekkenbodemrevalidatie in? Waarvoor dient het en welke technieken worden er tegenwoordig geb...

Incontinent? De Kegel-oefeningen kunnen u helpen! Gepubliceerd op 16/02/2015 - 16h07

Kegel-oefeningen zijn oefeningen om de bekkenbodemspieren te versterken. De spieren van het bekken worden daarbij samengetrokken en weer ontspannen. Ze zijn heel doeltreffend bij vrouwen. Die hebben door de zwangerschappen makkelijker last van incontinentie.

Incontinentie en perineale revalidatie: vraag en antwoord Geüpdatet op 27/11/2007 - 00h00

De revalidatie neemt een belangrijke plaats in in de behandeling van de inspanningsincontinentie. Ze heeft tot doel om de spieren van het perineum opnieuw en juist te leren gebruiken en om het spierstelsel te ontwikkelen.

Waartoe dient seksuele gymnastiek? Geüpdatet op 15/05/2007 - 00h00

Goede seks vereist een gezond lichaam. Ook al zijn een gezonde geest en een goede relatie essentieel voor een bevredigend seksleven, ook het lichaam speelt daarbij een onmisbare rol. Zelfs een schijnbaar gezond lichaam kan echter tekorten vertonen.

Bekkenbodemtraining: een noodzakelijke fase na de bevalling Geüpdatet op 01/04/2003 - 00h00

Na een bevalling zou ongeveer 30 % van de vrouwen last hebben van urineverlies. Dit probleem verdwijnt weliswaar in de meeste gevallen, maar kan bij een volgende zwangerschap of na de menopauze opnieuw opduiken. Bekkenbodemtraining ("perineale reëducatie") is sterk aan te raden als preventie.

PUBLICITÉ